جیاس بهعنوان اولین تلاش امجی برای خلق یک کراساوور شناخته میشود. کمپانی امجی بهواسطه خودروهای کوپه و اسپرتی که طی سالهای ۱۹۷۰ تا ۲۰۰۰ تولید میکرد به شهرت دست یافت، بنابراین کمتر کسی از این کمپانی انتظار تولید یک کراساوور را داشت. با این حال با توجه به تغییر و تحولاتی که در دهه اخیر در صنعت خودرو رخ داده و خودروهای کراساوور روزبهروز بر محبوبیتشان افزوده شد، امجی نیز تصمیم گرفت با ارائه یک کراساوور که روح اسپرت در آن دمیده شده است، سبد محصولات خود را کاملتر کند. درواقع این خودرو زمانی شکل گرفت که امجی بعد از سالها دستبهدست شدن در میان کمپانیهای مطرح جهان، در نهایت به دست سرمایهگذاران چینی افتاد و تحت مدیریت کمپانی سایک (SAIC) چین که چهارمین خودروساز بزرگ این کشور محسوب میشود قرار گرفت. امجی جیاس بعد از اینکه در سال ۲۰۱۳ طرح مفهومی آن شکل گرفت، در سال ۲۰۱۵ به بازار عرضه شد.
طراحی ظاهری و کابین جیاس
دفتر طراحی و مهندسی امجی در شهر بیرمنگام انگلیس مستقر است و تمام خودروهایی که از این کمپانی در سالهای اخیر به بازار ایران راه یافتهاند از آنجا نشئت میگیرند، درحالیکه خط تولید اصلی محصولات امجی در کشور چین است، بنابراین باید جیاس را یک خودروی دورگه دانست. به وضوح مشخص است که هدف طراحان این خودرو دستیابی به یک کراساوور اسپرت است زیرا در نمای روبهرو از زبان طراحی جدید امجی بهره گرفته شده است و فرم چراغها و جلوپنجره باریک در کنار خطوط حجمدهنده بهکار رفته بر روی کاپوت که به سمت لوگوی امجی نشانه رفتهاند، همگی سعی در تهاجمیتر کردن چهره این خودرو دارند. سپر خودرو عملاً از دو تکه تشکیل شده است، یک قسمت که همرنگ بدنه است و از کنار چرخها تا زیر جلوپنجره ادامه یافته است و قسمت دیگر از جنس پلاستیک سیاه است و ورودی هوای لانهزنبوری و چراغهای مهشکن درون آن جا خوش کردهاند. نمای کناری جیاس تقریباً ساده است و جزییات زیادی ندارد. با این حال میتوان به خطوط حجمدهنده بهکاررفته در قسمت پایین پنجرها، درها و رینگهای زیبای آن اشاره کرد. طراحی نمای عقب خودرو بهخوبی نمای جلو نیست و کمی ناهماهنگی و به هم ریختگی در آن به چشم میخورد و شکل چراغها خیلی با طراحی کلی همخوانی ندارد.
بدون شک یکی از نقاط قوت جیاس را میتوان طراحی کابین آن دانست. خطوط تند و تیز بهکار رفته در طراحی داشبورد به کابین این خودرو حسوحالی اسپرت داده است و کلید های متعدد به کار رفته در آن حس سوار شدن به یک سفینه فضایی را منتقل میکند. یک نمایشگر ۶.۱ اینچی نیز در میان داشبورد جا خوش کرده است که ناوبری ماهوارهای و برخی تنظیمات را برعهده دارد. پنل عقربههای دور موتور و سرعت بهصورت سیلندری طراحی شده و یک نمایشگر رنگی برای نمایش اطلاعات فنی خودرو برای راننده در میان آنها قرار گرفته است. داشبورد از جنس پلاستیک ساخته شده است که کیفیت نسبتاً مرغوبی دارد و برای صندلیها، سردنده، دورفرمان و تودریها نیز از چرم باکیفیت استفاده شده است.
امجی جیاس با طول ۴.۵ متر، عرض ۱.۸۵ متر، ارتفاع ۱.۶۷ متر و فاصله محورهای ۲.۶۴ متر عرضه میشود.
آپشن ها و امکانات جیاس
نسخهای که از جیاس به بازار ایران راه پیدا کرده است از آپشنهای کاملی بهره میبرد. سیستم ترمز به بهروزترین سامانههای ترمز و پایداری مجهز است و جیاس از ۶ کیسه هوا در نقاط مختلف برای حفظ امنیت سرنشینان بهره میبرد.
از دیگر امکانات این خودرو میتوان نمایشگر ۶.۱ اینچی، سیستم صوتی با ۶ بلندگو با قابلیت کنترل از روی فرمان، سیستم Start/Stop، سیستم اتوهلد، کروز کنترل، سنسور پارک، سیستم ورود بدون کلید (Key less) و استارت دکمهای، سانروف برقی، آینههای کناری برقی به همراه گرمکن، آینه عقب الکتروکرومیک و تنظیم برقی صندلی راننده با قابلیت تنظیم در ۶ جهت اشاره کرد.
پیشرانه جیاس
امجی جیاس با دو پیشرانه بنزینی و دیزلی در بازارهای جهانی حضور دارد و تنها مدل بنزینی آن که نسخه اصلی آن نیز محسوب میشود به بازار ایران راه یافته است. این پیشرانه درواقع یک موتور ۴ سیلندر ۲ لیتری است که از سیستم توربوشارژ بهره میبرد. این پیشرانه میتواند ۲۱۷ اسب بخار قدرت و ۳۵۰ نیوتنمتر گشتاور تولید و نیرو تولید شده را بهوسیله یک جعبهدنده ۶ سرعته خودکار دوکلاچه به چرخها منتقل کند. جیاس با وزن ۱۶۵۰ کیلوگرمی خود برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت به ۸.۵ ثانیه زمان نیاز دارد و حداکثر سرعت تعریف شده برای آن نیز ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت است. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو نیز در حدود ۸.۵ لیتر خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
تجربه رانندگی با امجی جیاس
مقایسه امجی جیاس با خودروهای همرده