مقایسه پراید ۱۱۱ با تیبا ۲ و پژو ۲۰۶ تیپ ۲

هاچ‌بک‌ها در رقابت نزدیک

0

شکل و قیافه اتومبیل‌های هاچ‌بک همیشه جذاب و پرطرفدار بوده است. جوانان و بانوان و حتی خانواده‌های کم‌جمعیت همه از طرفداران این خودروها محسوب می‌شوند. شاید ظاهر اسپرت و قابلیت اسپرت شدن آن‌ها باعث این طرفداری شده باشد یا کوچک بودن آن‌ها و راحتی بیشتر هنگام رانندگی در خیابان‌های پرترافیک ایران، شاید هم کنترل راحت‌ترشان. هرچه هست، همیشه بازار رقابت بین هاچ‌بک‌ها در کشور داغ است و خودروسازان خوب می‌دانند بهترین و بیشترین سود را از این عرصه کسب می‌کنند، پس نباید عرصه رقابت را خالی بگذارند. در این مطلب به مقایسه پراید ۱۱۱ با تیبا ۲ و پژو ۲۰۶ تیپ ۲می‌پردازیم تا این خودروی داخلی را با خودروهای مشابه خودش بررسی کنیم.

مقایسه پراید ۱۱۱ با پژو ۲۰۶ تیپ ۲

ابتدا به سراغ مقایسه پراید ۱۱۱ با پژو ۲۰۶ تیپ ۲ می‌رویم. طراحی ظاهری و بدنه هر دو خودرو شاید قدیمی باشد، اما پژو ۲۰۶ با وجود قدمت، همچنان از طراحی بِروزتر و جذاب‌تری برخوردار است. نسل مدل طراحی‌هایی مانند پراید سال‌هاست در جهان کم‌رنگ شده است.

نکته دیگر اینکه لطفی از سوی ایران‌خودرو شامل حال پژو ۲۰۶ شده که سایپا، پراید را از آن محروم کرده است؛ آن هم پیاده نکردن هنرنمایی‌های خاصش بر ظاهر پژو ۲۰۶ است! درواقع طراحی این خودرو از زمان ورود به کشور همان‌طور بکر و دست‌نخورده باقی مانده و چیزی از ظاهری که فرانسوی‌ها برایش در نظر گرفته بودند، کم نشده؛ اما سایپایی‌ها آزمایش‌های زیادی روی ظاهر آن انجام داده‌اند که این خودرو را از طرح اولیه‌اش دور کرده است.

در داخل کابین خودروها اوضاع کمی متفاوت است. پراید ۱۱۱ از کیفیت پایین مونتاژ، متریال ضعیف قطعات و سادگی بیش‌ازحد رنج می‌برد. صدای زیاد موتور که وارد کابین می‌شود و صدای قطعات بی‌کیفیت داخل کابین در کنار هم سمفونی ناکوکی را می‌نوازند؛ اما درعوض با وجود کوچک بودن خودرو، فضای کافی برای سرنشینان فراهم شده و در این مدل پراید صندلی‌ها نیز راحت‌تر هستند؛ اما داخل پژو ۲۰۶، شاید طراحی تکراری باشد، ولی خسته‌کننده نیست و همچنان چشم‌نواز است. کیفیت قطعات و مونتاژ آن‌ها پایین است اما با توجه به قیمت آن، قابل‌قبول خواهد بود. صداهای داخل کابینش نیز کمتر از پراید ۱۱۱ است، اما فضای کافی برای سرنشینان، مخصوصاً سرنشنیان صندلی عقب ندارد. درواقع افراد قدبلند به‌شدت در این خودرو با مشکل مواجه می‌شوند.

با مقایسه پراید ۱۱۱ با پژو ۲۰۶ تیپ ۲ باید گفت که هرچند قدرت موتور پژو ۲۰۶ بیشتر است و توان تولید ۷۵ اسب بخار را دارد، اما استهلاک و هزینه تعمیر موتور پراید کمتر است. همچنین با وجود کم‌مصرف بودن این موتور، همچنان پراید ۱۱۱ خودروی کم‌مصرف‌تری است.

درباره شتاب حاصله این دو موتور باید گفت شاید شتاب اولیه پراید ۱۱۱ در دنده‌های یک و دو بیشتر باشد، اما در ادامه عملکرد پژو ۲۰۶ بهتر خواهد بود. علاوه بر اینکه هندلینگ (کنترل خودرو در پیچ‌ها) پراید ۱۱۱ مشکل دارد، حتی از هندلینگ ضعیف پژو ۲۰۶ هم ضعیف‌تر است. ازلحاظ ایمنی گرچه وضعیت پژو ۲۰۶ نیز به‌دلیل هندلینگ ضعیف و احتمال چپ کردن بالا، چندان خوب نیست اما همچنان اوضاع بهتری نسبت به پراید دارد. چراکه خودرو از بدنه قوی‌تری بهره می‌برد و کیفیت ساخت بیشتری دارد؛ اما یکی از بهترین مزیت‌های پراید استهلاک کم و هزینه پایین تعمیر آن است؛ طوری که در این بخش به‌راحتی از پژو ۲۰۶ پیشی می‌گیرد.

درنهایت باید گفت که پژو ۲۰۶ خودرویی زیباتر، ایمن‌تر و قوی‌تر است اما درعین‌حال گران‌تر و پرهزینه‌تر. شاید بد نباشد که نگاهی به مقایسه پژو ۲۰۶ با خودروهای مشابه داشته باشید تا اطلاعات بیشتری از این خودرو به دست آورید.

مقایسه پراید ۱۱۱ با تیبا ۲

تیبا ۲ و پراید ۱۱۱ در حال حاضر دو هاچ‌بک پرفروش داخلی‌اند که به ترتیب ارزان‌ترین هاچ‌بک‌های ایران نیز محسوب می‌شوند. تیبا که به‌عنوان اولین خودروی ملی سایپا و دومین خودرو ملی کشور شناخته می‌شود، به‌وضوح از پراید الگو گرفته است. درواقع سایپا نه‌تنها نتوانسته از پراید دل ببرد، بلکه خودروی ملی‌اش را نیز بر پایه آن ساخته است.

در بخش طراحی ظاهری هرچند تیبا نیز از پلتفرم X100 بهره می‌برد، اما طراحی آن به‌حق نسبت به پراید بِروزتر و جدیدتر است. نمی‌توان ظاهر تیبا را بی‌ایراد و کاملاً متناسب دانست، اما نسبت به پراید که طراحی اولیه آن مربوط به ۱۹۹۰ است، بِروزتر و مدرن‌تر است. طراحی چراغ‌ها و سپرها و شیشه‌ها اگر زیبا هم نباشد، هم‌خوانی خوبی دارد.

با مقایسه پراید ۱۱۱ با تیبا ۲ باید گفت به‌جز داشبورد دو خودرو هیچ تفاوتی بین تیبا و پراید وجود ندارد. بنابراین در این بخش هردو به یک شکل عمل می‌کنند؛ اما این را نیز نباید فراموش کرد که هرچند درزگیری‌ها، مونتاژ و کیفیت قطعات تیبا نیز مانند دیگر محصولات سایپا پایین است اما از پراید اوضاع بهتری دارد.

موتور ۱.۵ لیتری تیبا توان تولید ۸۷ اسب بخار را دارد که از موتور ۱.۳ لیتری پراید با توان تولید ۶۳ اسب بخار قوی‌تر است؛ اما وزن بیشتر تیبا که ایمنی بیشترش را نیز تأمین می‌کند، باعث شده که شتاب اولیه دو خودرو یکی باشد. هندلینگ تیبا نیز به نعمت همین وزن بیشتر بهتر است و خودرو بهتر کنترل می‌شود؛ اما جعبه‌دنده پنج سرعتی هر دو خودرو عملکرد خشک و ضعیفی دارد و تعویض دنده در آن‌ها چندان راحت صورت نمی‌گیرد.

درباره مصرف سوخت دو خودرو نیز باید گفت هر دو کم‌مصرف هستند و با وجود وزن بیشتر تیبا به دلیل بِروزتر بودن موتور آن مصرفش بالا نرفته است. در بخش ایمنی نیز هرچند تیبا هم خودروی ایمنی محسوب نمی‌شود، اما وضعیت بهتری از پراید ۱۱۱ دارد.

امیدواریم که این مقایسه پراید ۱۱۱ با خودروهای مشابه‌اش توانسته باشد دید روشنی از این خودرو و ارزش خرید آن در اختیار شما عزیزان قرار دهد. شما می‌توانید با مراجعه به سایت دیوار و مشاهده آگهی‌های خرید و فروش پراید ۱۱۱ از قیمت روز آن مطلع شوید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.