برلیانس H220
یک هاچبک کوچک اقتصادی
برلیانس H220 که درواقع نسخه هاچبک برلیانس H230 است، از کوچکترین تولیدات کمپانی “برلیانس” محسوب میشود. برلیانس چین از قدیمیترین و پرفروشترین شرکتهای خودروسازی این کشور است که برخی از محصولاتش با همکاری “سایپا” به ایران وارد شد. سایپا در ابتدای دهه ۹۰ شمسی برای جا نماندن از دیگر رقبای خود در بازار کشور و حفظ مشتریان همیشگیاش، قرارداد همکاری با شرکت برلیانس بست و خط مونتاژ سدان برلیانس H220 را راهاندازی کرد. البته بر اساس سیاستهای سایپا همیشه نمونه سدان این اتومبیل یعنی H230 از سهم بیشتری در تولید و عرضه برخوردار بوده است.
پیشبینی سایپا
یکی از دلایل روی آوردن سایپا به محصولات این خودروساز چینی، آن بود که علاوه بر خوشنامی این شرکت که ناشی از همکاری با کمپانیهای نامی جهان همچون “ب.ام.و” و “تویوتا” بود، برلیانس به تولید خودروهای اقتصادی در چین معروف بود و سایپا بهخوبی میدانست که خودروهای اقتصادی در ایران مشتریان ثابت و پروپاقرصی دارد. اما برلیانس سری H220 با استقبال چندانی مواجه نشد و سایپا را در این همکاری جدید با شکست مواجه کرد. پسازآن در سال ۹۵ شمسی، سایپا تصمیم گرفت برای جبران این ضرر اقدام به مونتاژ این اتاق برلیانس در خط تولیدی دیگر در خط تولیدی دیگر بکند. این شرکت برای سرعت بخشیدن به کار، خط مونتاژ برلیانس H200 را به “پارسخودرو” سپرد. به این ترتیب اولین سری هاچبک اقتصادی برلیانس با عنوان H220 در فروردین سال ۹۶ شمسی با تیراژ بالا به بازار ایران عرضه شد. برلیانس H220 با دو جعبه دنده دستی و اتوماتیک به بازار عرضه شد که جعبه دنده دستی آن پنج سرعته و جعبه دنده اتوماتیکش شش سرعته است. البته جعبه دنده هوشمند برلیانس سری H200 از نوع AMT یا همان نیمه اتوماتیک است که نباید توقع عملکردی مشابه به خودروهای AT را از آن داشته باشیم. فراموش نکنید که جعبه دنده هوشمند برلیانس سری H200 از نوع AMT یا همان نیمه اتوماتیک است که نباید توقع عملکردی مشابه با خودروهای AT را از آن داشته باشیم.
تغییر یک سدان ناموفق
برلیانس H230 نه تنها در ایران که حتی در جهان نیز چندان مورد استقبال قرار نگرفت و کارشناسان یکی از دلایل این عدم استقبال را ظاهر نامتناسب و طراحی ضعیف بدنهاش دانستند. بر همین اساس، مهندسان و طراحان برلیانس، نسخه هاچبک این خودرو را با تغییرات اساسی در ظاهر آن تولید کردند تا برلیانس H220 بتواند بازار فروش بهتری نسبت به برادر خود داشته باشد. هرچند در این امر چندان موفق نبودند و طراحی برلیانس H220 نیز از منطق و استانداردهای معمول برخوردار نبود. از سوی دیگر، برلیانس همزمان سعی کرد با رعایت اصول اقتصادی و تولید یک خودروی مقرون به صرفه، مجدداً اعتماد مشتریانش را جلب کند.
پنج ستاره از چین
در بخش ایمنی نیز کمپانی برلیانس با اعمال برخی تغییرات دیگر تلاش کرد سطح ایمنی خودرو را نیز بالا ببرد؛ تا حدی که این محصول توانست در تست استاندارد تصادف و ایمنی چین، پنج ستاره را از آن خود کند. هرچند یکی از عوامل این موفقیت در نظر گرفتن ۶ کیسههوای ۱۰ نقطهای در برلیانس H220 بود،اما متأسفانه کیسههای جانبی و پردهای در خط مونتاژ ایران در تمام مدلها، حذف شده است.
درهرحال خودروهای هاچبک همیشه در بازار ایران طرفداران خاص خود را داشتهاند و معمولاً هم مورد توجه جوانان و بانوان قرار میگیرند. ورود یک تازهوارد به بازار هاچبکهای قدیمی و تکراری ایران میتوانست نظر مثبت این مشتریان همیشگی را جلب کند. بهخصوص که بازار ایران متوجه این مهم میشد که با یک خودروی اقتصادی مواجه است که مصرفی برابر ۶.۸ لیتر سوخت در هر صد کیلومتر دارد. این خودروی کماستهلاک در پنج رنگ به بازار ایران عرضه شد، بنابراین حق انتخاب را نیز برای مشتریان حفظ کرد. هرچند موتور ۱.۵ لیتری برلیانس H220 توان تولید قدرت بالایی ندارد و با نهایت قدرت ۱۰۳ اسب بخار میتواند به سقف سرعت ۱۷۰ کیلومتر برسد، اما در مقایسه با نمونههای داخلی عملکرد قابل قبولی دارد.
بازار برلیانس در ایران
برلیانس H220 نیز از دیگر هموطنانش مستثنا نیست و همان مشکلات عمومی دیگر چینیهای بازار ایران را دارد؛ افت شدید قیمت و نبود و گرانی قطعات و لوازم یدکی. فاصله قیمت خودروهای چینی صفر و کارکرده بسیار زیاد است و حتی میتوان یک کارکرده آن را با حدود یکسوم کمتر از قیمت خودروی صفر خرید. قیمت قطعات یدکی این خودرو نیز برای یک خودروی سطح متوسط بازار بالاست. ولی در کنار همه این موارد نباید از این حقیقت غافل شد که برلیانس H220 در بازه قیمتی خود نسبت به بسیاری از رقبای داخلی و هموطنش، از امکانات خوبی برخوردار است. شاید این خودرو از ضعفهایی مانند کیفیت پایین قطعات داخل کابین یا طراحی بدنه ضعیف رنج ببرد، اما در گروه خود خودرویی نسبتاً ایمن است و قدرت و عملکرد موتورش نیز از رقبایش پیشی میگیرد. بنابراین، درست است که در بدو ورود با استقبال همهجانبه و گستردهای مواجه نشد، اما با گذشت زمان همچنان مشتریان خود را حفظ کرده است و از خودروهای اقتصادی مورد توجه بازار محسوب میشود.
پیروز در رقابت قیمتها
قیمت اولین برلیانسهای H220 که فروردین سال ۹۶ شمسی توسط پارسخودرو به بازار عرضه شد، کمتر از ۴۰ میلیون تومان برای مدلهای دستی و کمتر از ۴۶ میلیون برای مدلها اتوماتیک بود. طی سال گذشته نمونههای صفر و کارکرده این خودرو در بازه ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان برای مدلهای دستی و ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان برای نمونه اتوماتیک خرید و فروش میشد. اما پس از جهش قیمت ارز و بالا رفتن قیمت خودرو، این هاچبک کوچک اقتصادی نیز از روند صعودی بازار جا نماند، بهطوریکه اکنون قیمت صفر مدل اتوماتیک۸۰ میلیون و مدل دستی ۶۰ میلیون و کارکرده مدل اتوماتیک در بازه ۵۵ تا ۶۵ میلیون تومان و مدل دستی ۴۵ تا ۵۵ میلیون تومان تومان است. البته با در نظر گرفتن افزایش قیمت دیگر خودروهای بازار و کیفیت و امکانات برلیانس H220، میتوان گفت این خودرو در این بخش رقابتی بهتر از رقیبان عمل کرده و توانسته با قیمت بهتر و مناسبتر رضایت مشتریانش را جلب کند.
اگر علاقهمند به خودروی برلیانس H220 هستید یا قصد دارید این خودرو را خریداری کنید در مطلب زیرمیتوانید
درباره تجربه رانندگی با برلیانس H220 بدانید
و برلیانس H220 را با سایر خودروهای همقیمت مقایسه کنید