ریزه‌کاری‌های خرید لوازم الکترونیکی دست دوم

6

برخی از لوازم الکترونیکی تقریبا قیمت بالایی در بازار دارند، بنابراین همیشه نمی‌توان سراغ خرید جنس نو و آکبند رفت. برای عده زیادی به صرفه‌تر است که سراغ خرید لوازم الکترونیکی دست دوم بروند. خرید کالای کارکرده و به‌خصوص وسایل الکترونیکی، اگرچه ریسک‌های خاص خودش را دارد، ولی با رعایت نکاتی ساده می‌توان لوازم الکترونیکی دست دوم خرید که سال‌ها کار ‌کند و از نظر ظاهری نیز چیزی کم از نمونه آکبند آن نداشته باشد.

کمی تردید در این زمینه طبیعی است؛ شناسایی ایرادات احتمالی نیاز به ریزبینی و دقت دارد. در دیوار و در دسته‌ لوازم الکترونیکی مانند: انواع گوشی هوشمند، تبلت، رایانه، کنسول بازی، لوازم صوتی و تصویری و تلفن‌ دست‌دوم یافت می‌شود. خواندن این راهنما می‌تواند لذت یک خرید اقتصادی و مطمئن از سایت دیوار را برای شما رقم بزند

معیار قیمت‌گذاری وسایل الکترونیکی دست دوم چیست؟

درباره‌ قیمت مدل‌های نو تحقیق کنید تا بتوانید درک درستی از قیمت وسایل الکترونیکی دست دوم داشته باشید و هزینه غیرمنصفانه‌ای برای محصول نپردازید. اگر درباره‌ قیمت مطمئن نیستید، قیمت محصول نو را در اینترنت جستجو کنید. سال کارکرد، خط و خش، تعمیرات قبلی، کامل بودن لوازم جانبی، سال تولید دستگاه و همین‌طور بررسی قیمت محصولات دست دوم هم‌رده، می‌تواند در آگاهی از قیمت دستگاه موردنظرتان به شما کمک کند.

قبل از خرید وسایل الکترونیکی دست دوم تحقیق کنید

پیش از خرید هر وسیله‌ای چه نو  و چه کارکرده باید درباره‌اش تحقیق کنید. مقایسه قیمت نو یک وسیله با قیمت کارکرده آن، می‌تواند باعث شود که به اصطلاح سرتان کلاه نرود. هر دستگاه الکترونیکی عمر مفیدی دارد، بنابراین در مورد سال مفید استفاده از آن تحقیق و پرس و جو کنید. عمر مفید بعضی از دستگاه‌های الکترونیکی ۵ سال است و برخی دیگر تا سال‌های سال می‌توانند به کارشان ادامه دهند.

چه سوال‌هایی از فروشنده بپرسید؟

هرچند خرید برخی از لوازم الکترونیکی دست دوم مثل گوشی موبایل دست دومی که از نسل چهارم پشتیبانی نمی‌کند، می‌تواند به ضررتان تمام شود و کار خاصی نتوانید با آن انجام دهید، ولی همه اطلاعات مورد نظر را از فروشنده بپرسید.

 پرسیدن سوالاتی درباره عمر باتری، استهلاک قسمت‌های مکانیکی (اگر آن وسیله الکترونیکی قسمت مکانیکی خاصی دارد)، نرم‌افزار مربوط و پشتیبانی از آن در خصوص وسایلی مثل لپ‌تاپ می‌تواند  به شما در یک خرید خوب کمک کند. 

از فروشنده نام و نشانی تعمیرکار دستگاه یا فروشنده قبلی را نیز بپرسید. همین‌طور شما باید مطلع شوید که دستگاه  قبلا چه عیب و ایرادی داشته و کدام قسمت از دستگاه تعمیر یا تعویض شده است. آگاه نشان دادن خودتان موقع خرید باعث می‌شود از خریدتان پشیمان نشوید.

در زمان خرید با خودتان یک متخصص ببرید

بیشتر ما از قسمت‌های مختلف لوازم الکترونیکی، قطعات و لوازم آنها و نحوه کارکردشان بی‌اطلاعیم. ممکن است قسمتی از یک دستگاه عملکرد سایر بخش‌ها را تحت‌الشعاع قرار بدهد و در صورت  وجود یک خرابی جزئی  نیز نیاز به تعمیر مجدد داشته باشد. بنابراین همراه بردن کسی که آشنا به قسمت‌های مختلف دستگاه و نحوه کارکرد آن باشد می‌تواند جلوی یک خرید اشتباه را بگیرد.

لوازم الکترونیکی دست دوم را حتما چک کنید

با فروشنده قراری تنظیم کنید و در حضور او تمام قسمت‌ها را چک کنید و مطمئن شوید که اثری از ضربه‌خوردگی روی دستگاه مشاهده نمی‌کنید؛ سپس دستگاه را خاموش و روشن کنید، اتصالات را بررسی کنید و کمی با آن کار کنید.

  • چنانچه دستگاه را به برق زدید و داغ شد، از خرید اجتناب کنید. حتی برخی از لوازم الکترونیکی دست دوم ممکن است موقع آزمایش سالم باشند و نشانه‌ای از خرابی در آنها نباشد؛ اما بعد از یکی دو بار استفاده، خرابی‌شان معلوم شود. 
  • از فروشنده مهلت استفاده بخواهید و چنانچه مقدور است نصف پول را موقع خرید و نصف دیگر مبلغ را پس از یکی دوبار استفاده برایش واریز کنید.
  • وسایل الکترونیکی دست دوم گارانتی ندارند، بنابراین بهتر است از فروشنده ضمانت کتبی بگیرید که در صورت خراب شدن دستگاه بتوانید آن را مرجوع کنید.
  • داشتن یک فاکتور یا رسید کتبی موقع خرید همچنین نشانه‌ای‌ست از دزدی نبودن آن کالا. 

لوازم الکترونیکی دست دوم برند بخرید

وسیله‌ الکترونیکی دست دومی بخرید که نام تجاری (برند) شناخته شده‌ای دارد. این وسایل به دلیل کیفیت‌شان‌ می‌توانند سال‌ها بدون دردسر کار کنند. البته این یک قانون کلی نیست و احتمال خرابی در میان محصولات تمام برندها وجود دارد؛ اما بسیاری از برندهای مطرح، امتحان خودشان را پس داده‌اند.

آگهی‌ها را با دقت بررسی کنید

درباره آگهی‌هایی که توضیح کافی درباره‌ محصول نداده‌اند، دقت بیشتری کنید. می‌توانید با فروشنده تماس بگیرید و اطلاعات بیشتری بخواهید. حتما عکس‌ها را بررسی کنید. دقت کنید که عکس آگهی عکس آرشیوی و عمومی نباشد و عکس واقعی محصول باشد.  

فریب ظاهر نو دستگاه را نخورید

دستگاه بی‌کیفیت ممکن است اصلا استفاده نشده باشد و ظاهری نو داشته باشد؛ اما کاملا معیوب باشد. برای همین بعد از توجه و دقت در ظاهر دستگاه حتما وارد جزئیات شوید. 

از فروشنده مهلت تست بخواهید

یک بازه زمانی ۴۸ تا ۷۲ ساعته را به عنوان زمان تست در نظر بگیرید. در این مدت نرم‌افزارها و سخت‌افزارها را تغییر ندهید و اگر قصد نصب برنامه‌ای را داشتید، با فروشنده هماهنگ شوید. مراقب وسیله‌ای که به امانت به شما سپرده شده است باشید. 

بهتر است در این مدت قسمت‌های مختلف را چک کنید و چند نرم‌افزار را با هم فعال کنید. این را هم مدنظر داشته باشید که مهلت تست را هر فروشنده‌ای به خریدار نمی‌دهد!

محصول را با جعبه تحویل بگیرید

جعبه لوازم الکترونیکی دست دوم مانند: موبایل یا لپ‌تاپ بسیار مهم است. فراموش نکنید که شماره سریال روی محصول الکترونیکی را با شماره روی جعبه تطبیق دهید. اگر فروشنده فاکتور خرید دارد، از او بخواهید که آن را به شما تحویل بدهد. این شواهد برای پیشگیری از مشکلات احتمالی بعدی است.

وسایل جانبی دستگاه را بررسی کنید

وسایل الکترونیکی دست دوم عموما تجهیزات جانبی نیز دارند که در ساده‌ترین حالت ممکن، می‌تواند یک شارژر باشد. موجود بودن و درست کار کردن این وسایل مهم هستند؛ زیرا گاهی تقلبی بودن و خراب بودن برخی از این وسایل می‌تواند باعث صدمات بعدی شوند. 

تست نهایی وسایل الکترونیکی

وسایل الکترونیکی حساس هستند، اگر طرز کار با آنها را نمی‌دانید، از فروشنده سوال کنید یا دفترچه راهنما را بخوانید. جز به جز وسیله را چک کنید. برای راحتی بهتر است یک چک لیست تهیه کنید و هر قسمتی را که چک می‌کنید در مقابل آن یک علامت بزنید. 

مسلما هر چه دستگاه پیچیده‌تر باشد، بررسی‌های بیشتری نیاز خواهد داشت. در این مرحله می‌توانید با یک متخصص نیز مشورت کنید و در اینترنت جستجو کنید. پیشنهاد می‌کنیم اظهار نظرات مردمی (کامنت‌های خریداران) درباره دستگاه را به دقت بخوانید

کارت گارانتی دستگاه را بخواهید

اگر لوازم الکترونیکی دست دوم موردنظرتان در حد نو است، از فروشنده بخواهید کارت گارانتی دستگاه را به شما بدهد. خرابی دستگاه‌های الکترونیکی می‌تواند روی دست شما خرج بگذارد و کام شما را از خریدتان تلخ کند. همچنین وجود این کارت گارانتی می‌تواند اصل بودن دستگاه شما را تضمین کند

برای دیدن آگهی‌های لوارم الکترونیکی در دیوار کلیک کنید

قلق کارشناسی: بهتر است قبل از خرید درباره وضعیت تعمیر و یافتن قطعات وسایل الکترونیکی دست دوم که قصد خریدش را دارید، پرس‌وجو کنید. فارغ از اینکه شما چه وسیله الکترونیکی دست دوم از چه برندی را می‌خرید، ممکن است نیاز به تعمیر یا تعویض قطعه خاصی داشته باشید؛ پس سهولت دسترسی و فراوانی قطعات در بازار اهمیت دارد.

چرا بهتر است لوازم الکترونیکی دست دوم بخریم؟

بازار جهانی تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی (EEE) به طور تصاعدی رشد کرده است، در حالی که طول عمر این محصولات به طور فزاینده ای کوتاه تر شده است. سرنوشت تعداد بیشتری از این محصولات، به زباله‌دانی و مراکز بازیافت ختم می شود.

ü به عنوان یک اصطلاح رایج و غیررسمی، زباله الکترونیکی (e-Waste) به هر نوع کالای سفید، لوازم الکترونیکی مصرفی و تجاری و سخت‌افزار فناوری اطلاعات اطلاق می‌شود که عمر خود را به پایان برساند.

 اما همان‌طور که مشتریان و خریداران کالاهای روزمره، بیشتر از اوضاع محیط زیست آگاه می‌شوند، خرید دست دوم کالاها هم به طور فزاینده‌ای محبوب شده است. به ویژه در میان کسانی که به  اینترنت سر می‌زنند تا اقلامی از قبیل لوازم الکتریکی دست دوم یا هر محصول دیگری را جستجو کنند.

چرا که ساختن لوازم جدید به انرژی و مواد جدید نیاز دارد، بنابراین هر چه چیزی برای مدت طولانی‌تری مفید بماند، بهتر است. بازارهای فروش کالاهای دست دوم برای یک اقتصاد یک جامعه، دایره‌ای مهم هستند، چون عمر کالاهای ساخته شده را طولانی می‌کنند، کربن تجسم یافته را جبران می‌کنند و کارایی مواد را بیشترمی‌کنند. این امر به ویژه در مورد لوازم الکترونیکی، جایی که گردش مالی بالایی دارد و کالاها نیز دارای ردپای زیست محیطی بالایی هستند، بسیار مهم است.

تمام آگهی‌های لوازم الکترونیکی را در دیوار ببینید
6 نظرات
  1. حامد می‌گوید

    عالی بود
    لطفا امکانی نیز فراهم کنید تا برای تست محصولات دیوار به عنوان واسط عمل کرده و پول به حساب دیوار واریز شود و بعد از اتمام مهلت تست در صورت رضایت خریدار پول به حساب فروشنده واریز شود.

    1. محمد جواد می‌گوید

      با سلام و عرض ادب
      با پیشنهاد دوستمون حامد کاملا موافق نیستم
      چون هدف از خرید و فروش در دیوار اینه که کاربران خیلی سریع بتونن کالا رو بفروشن و یا بخرن ، فروشنده هم دنبال تسریع در دریافت وجه هست ، در صورت واسط شدن دیوار ، مدت زمانی برا تست دستگاه اتلاف می شود و فروشنده نمی تواند فورا به وجه کالای مورد معامله ی خود دسترسی پیدا کند
      این روش برای معامله بین شهرهای مختلف ایران مناسب است ، مثلا یک خریدار در مشهد کالای یک هم وطن تهرانی رو می خرد و پول را به حساب واسطه دیوار منتقل می کند و کالا رو در مدت زمانه معین توسط واسط ، تست و سریعا خبر سلامت کالا را به واسط داده تا پول به حساب فروشنده واریز گردد .
      با تشکر از توجه شما

      1. خودم می‌گوید

        یا باید کالا رو از فروشگاه های معتبر تهیه کرد یا با مراجعه حضوری به محل فروشنده که باید جای موجه مثل محل کار یا منزل باشه و گرفتن رسید یا فاکتور، میشه مطمئنتر خرید کرد.

  2. وکیل و مشاوره می‌گوید

    سلام خیلی عالی بود ممنون از دیوار و کارشناسان عزیز

  3. علی می‌گوید

    بسیار عالی بود ممنون

  4. امیر می‌گوید

    اگه دستگاهی در مدت تست اتفاقی در دست مشتری خراب شد چیکار باید کرد…..وسایل برقی مشخص نمیشه کی خراب میشه
    اکبند ونو خراب میشه چه برسه به جنس دست دوم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.