راهنمای خرید انواع مودم دست دوم

7

مودم یکی از دستگاه‌هایی است که برای اتصال به اینترنت ضروری است. با استفاده از این دستگاه می‌توانید به شبکه اینترنت جهانی وصل شوید و از امکانات آن استفاده کنید. با توجه به اینکه مودم توسط شرکت‌های مختلفی طراحی و تولید شده و همین‌طور مدل‌های مختلفی نیز دارد، پس لازم است ابتدا با انواع مودم آشنا شوید تا بتوانید بهترین دستگاه را با توجه به کاربری و نیازهای خود خریداری کنید. در این مقاله علاوه‌بر معرفی و بررسی انواع مودم به ارائه نکاتی در قالب راهنمای خرید مودم دست دوم می‌پردازیم که برای خرید مناسب ضروری هستند.

مودم چیست؟

مودم وسیله‌ای است که از طریق آن می‌توانید به شبکه جهانی اینترنت وصل شوید.  مودم (Modem ) در اصل مخفف دو کلمه Modulator و Demodulator است. این وسیله درخواست کاربر را از کامپیوتر مبدا به شبکه و همین‌طور نتیجه درخواست کاربر را از شبکه به کامپیوتر کاربر منتقل می‌کند.

انواع مودم

مودم‌ها از اولین نسل آن‌ها گرفته شده تا نمونه‌های امروزی، برای برقراری ارتباط با شبکه جهانی اینترنت طراحی شده‌اند. اولین نمونه از مودم‌ها، مودم دایل‌آپ (Dial-UP) بوده که از طریق خط تلفن و با استفاده از کارت اینترنت کار می‌کرد. نسل‌های بعدی مودم‌ها شامل مودم‌های بی‌سیم یا وایرلس هستند. در ادامه به بررسی انواع مودم‌ها می‌پردازیم.

  • مودم دایل‌آپ (Dial-UP Modem)
  • مودم ای‌دی‌اس‌ال (ADSL Modem)
  • مودم اترنت (Ethernet Modem)
  • مودم بی‌سیم یا وایرلس

مودم دایل‌آپ (Dial-UP Modem)

مودم دست دوم دایل‌آپ (Dial-UP Modem)، سرویسی است که در آن با شماره‌گیری از طریق خط تلفن و با توجه به سرعت سرویس‌دهنده و کیفیت خطوط تماس به اینترنت وصل خواهید شد. مودم‌های Dial Up دارای حداکثر سرعت نوری ۵۶ kbit/s هستند. 

در این روش اتصال به اینترنت، کاربران یک کارت اینترنت خریداری کرده و با وارد کردن نام کاربری (Username) و کلمه عبور (Password) درج شده روی کارت و خط تلفن ثابت با سرور خدمات اینترنتی ارتباط برقرار می‌کنند. 

با تایید مشخصات وارد شده، ارتباط شما با شبکه جهانی اینترنت برقرار خواهد شد. این مدل مودم‌ها قدیمی بوده و در حال حاضر استفاده نمی‌شوند.

مودم ای‌دی‌اس‌ال (ADSL Modem)

ADSL در اصل مخفف Asymmetric Digital Subscriber Line و به مفهوم خط اشتراک دیجیتال نامتقارن است. ADSL یک شبکه اینترنتی است که با خطوط ثابت تلفن کار کرده و مهم‌ترین ویژگی‌ آن، دست یافتن به سرعت‌های بالا در انتقال انواع دیتا خواهد بود. بنابراین برای استفاده از مودم ADSL باید یک خط تلفن ثابت داشته باشید. 

با این دستگاه می‌توانید از سرعت ۶ مگابایت بر ثانیه در دریافت و انتقال داده‌ها استفاده کنید. یکی از مزایای قابل توجه این نوع مودم، امکان اتصال بدون توقف به اینترنت و بدون ایجاد تداخل با تلفن ثابت است.

مودم اترنت (Ethernet Modem)

مودم دست دوم باسیم که به آن‌ها مودم اترنت (Ethernet Modem) گفته می‌شود نمونه اولیه از مودم‌های ADSL هستند. برای استفاده از این نوع مودم‌ها نیاز به کابل برای اتصال کامپیوتر به اینترنت دارند. مودم اترنت از کابل USB و LAN پشتیبانی کرده که هر کدام از آن‌ها دارای پورت جداگانه برای اتصال دستگاه هستند.

جالب است بدانید که مودم‌های قدمی اترنت تنها یکی از دو پورت LAN و USB را پشتیبانی می‌کردند. اما مودم‌های جدید هر دو پورت را پشتیبانی خواهند کرد. پس اگر می‌خواهید چندین دستگاه را به یک مودم متصل کنید، باید این نکته را در نظر داشته باشید تا دستگاهی که خریداری می‌کنید، از چند پورت پشتیبانی کند.

یکی از بزرگ‌ترین معایب دستگاه مودم اترنت، عدم پشتیبانی از دستگاه‌هایی است که فاقد پورت LAN هستند. قیمت نهایی مودم اترنت از نمونه‌های مودم بی‌سیم پایین‌تر بوده و همین موضوع برای برخی کاربران حائز اهمیت است. نکته مهم اینکه امنیت مودم‌های باسیم یا اترنت از مودم‌های بی‌سیم یا وای‌فای بیشتر بوده و دلیل اصلی آن نیز محدودیت مکانی این نوع مودم است.

در مودم‌های اترنت، تبادل اطلاعات به صورت سیمی انجام می‌شود و در نتیجه سرعت تبادل اطلاعات در آن بیشتر از مودم‌های بی‌سیم یا وای‌فای است.

مودم بی‌سیم یا وایرلس

مودم ADSL وایرلس (Wireless Modem) یا بی‌سیم یا مودم وای‌فای (WiFi Modem) می‌تواند مناسب‌ترین و مطلوب‌ترین نوع مودم برای مصارف خانگی باشد. مودم‌های بی‌سیم دارای یک آنتن یا دو آنتن هستند و در زمان خرید باید به این موضوع توجه کنید که حداکثر سرعت آن چقدر است.

این مودم‌ها قابلیت اتصال چندین دستگاه شامل لپ‌تاپ و گوشی را به صورت همزمان دارند. تمامی مودم‌های وایرلس آنتن‌هایی دارند که عامل اصلی در اتصال دستگاه‌های اطراف با برد بیشتر هستند. هر چقدر تعداد این آنتن‌ها بیشتر باشد، مودم قدرت بیشتر در پوشش‌دهی دستگاه‌های اطراف خواهد داشت.

مودم‌های بی‌سیم یا وایرلس توانایی اتصال تمامی دستگاه‌هایی را دارند که قابلیت اتصال به اینترنت به صورت بی‌سیم را خواهند داشت. این مودم‌ها همچنین دارای چند پورت LAN هستند و مناسب دستگاه‌هایی که قابلیت اتصال بی‌سیم را ندارند، خواهد بود. توجه کنید که هر چقدر این نوع مودم‌ها سرویس‌دهی بهتری داشته باشند، قیمت آن‌ها بالاتر خواهد بود.

راهنمای خرید انواع مودم دست دوم

انواع مودم‌های بی‌سیم یا وایرلس

مودم‌های بی‌سیم یا وایرلس به ۴ دسته کلی تقسیم می‌شوند که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

  • مودم وایرلس سری A و B
  • مودم وایرلس سری G
  • مودم وایرلس سری N
  • مودم وایمکس یا جیبی

مودم وایرلس سری A و B

مودم‌های وایرلس سری A و B در واقع از قدیمی‌ترین مدل‌های این نوع مودم محسوب می‌شوند. برد این دو سری مودم تنها ۱۵ متر الی ۲۵ متر است.

مودم وایرلس سری G

مودم‌های وایرلس سری G در مقایسه با مودم‌های وایرلس سری A و B، دارای امکانات بیشتری هستند. از جمله امکانات سری G می‌توان به پوشش‌دهی بیشتر و همین‌طور سرعت بالاتر اشاره کرد. حداکثر سرعت این نوع مودم‌ها ۱۲۸ مگابایت بر ثانیه بوده و در مقایسه با مودم‌های وایرلس سری A و B قیمت بالاتری دارند.

مودم وایرلس سری N

مودم‌های وایرلس سری N برای محیط‌هایی طراحی شد که مساحت بالایی داشته و از طرفی تعداد کاربران بیشتری به آن متصل می‌شوند. مودم سری N در اصل جدیدترین نسخه از مودم‌های ADSL بی‌سیم است که حداکثر سرعت آن ۶۰۰ مگابایت بر ثانیه بوده و بین ۷۵ متر تا ۲۰۰ متر برد و قابلیت پوشش‌دهی دارد. با توجه به این قابلیت‌ها، مودم سری N قیمت بالاتری در مقایسه با دو سری پیشین دارد.

مودم وایمکس یا جیبی

اگر پورت‌های اینترنت ADSL محل زندگی شما پُر است یا به صورت موقت در جایی زندگی می‌کنید، بهترین انتخاب برای شما مودم‌های وایمکس (اینترنت همراه) یا جیبی است. مودم‌های جیبی یا وایمکس سرعت بالاتری دارند و نصب آن‌ها نیز راحت‌تر از انواع دیگر مودم‌ها است. این نوع مودم‌ها برخلاف مودم‌های ADSL و اترنت، قابل حمل بوده و می‌توانید در هر جایی از آن‌ها استفاده کنید.

یکی از مهم‌ترین مزایای مودم دست دوم وایمکس یا اینترنت همراه، پایداری و امنیت بالاست اما توجه داشته باشید که امنیت و پایداری مودم ADSL از مودم‌های وایمکس یا جیبی بیشتر بوده و از طرفی قیمت پایین‌تری نیز دارند.

راهنمای خرید مودم دست دوم

برای خرید انواع مودم دست دوم باید نکات زیادی را در نظر داشته باشید که مودم مورد نظرتان بیشتری کاربرد را برای شما داشته و نیازهای‌تان را مرتفع کند. در ادامه نکاتی را در قالب راهنمای خرید مودم دست دوم بررسی خواهیم کرد.

  • قبل از اینکه برای خرید مودم دست دوم اقدام کنید، باید کاربری آن را در نظر داشته باشید. اینکه چه انتظاراتی از دستگاه دارید و قصد دارید چه استفاده‌ای از آن داشته باشید.
  • نکته بعدی در مورد خرید مودم دست دوم، فضایی است که قرار است تحت پوشش مودم قرار بگیرد. قاعدتا برخی از مودم‌ها برد کمتری در مقایسه با مودم‌های جدیدتر دارند. توجه داشته باشید که برد یا میزان پوشش‌دهی محیطی یکی از مزیت‌های مودم محسوب شده و به صورت مستقیم روی قیمت آن تأثیر می‌گذارد. اگر منزل یا محل کار شما مساحت بالایی داشته باشد و مودم آنتن‌دهی محدودی داشته باشد، در اصل پول خود را هدر داده‌اید؛ چون افراد در بخش‌های مختلف محل کار یا خانه نمی‌توانند از این مودم استفاده کنند.
  • اگر قصد خرید مودم دست دوم را دارید باید دستگاهی را انتخاب کنید که کم کار کرده باشد. دستگاه‌های مودمی که زیاد یا بیش از اندازه کار کرده باشند، درگاه‌ها و آنتن‌های آن‌ها را گرد و غبار گرفته و از این طریق می‌توانید متوجه شوید که مودم زیر بار شبکه بوده است یا خیر.
روش دیگری که می‌توانید کارکرد مودم را تشخیص دهید، رنگ بدنه دستگاه است. پس در زمان خرید به رنگ بدنه و وجود گرد و غبار در پورت‌ها دقت کنید تا دستگاهی قدیمی با کارکرد بالا را خریداری نکنید.
  • زمانی که برای خرید مودم دست دوم اقدام می‌کنید، باید بدنه دستگاه را به خوبی بررسی کنید تا مشکلی نداشته باشد. منظور از مشکل شکستگی یا ضربه‌هایی است که به دستگاه وارد شده و می‌تواند روی سرویس‌دهی آن تأثیر گذارد.
  • هنگام خرید دستگاه حتما آن را امتحان کنید. لازم است بررسی کنید که تمام چراغ‌های دستگاه به درستی روشن و خاموش می‌شوند و تمامی کلیدها به درستی کار می‌کنند.
  • در زمان خرید هر نوع مودم دست دوم حتما علت فروش دستگاه را از فروشنده بپرسید. بعضی از افراد به دلیل تغییر شغل، تغییر محل کار یا تغییر محل خانه، تغییر نوع اینترنت یا به هر دلیل دیگری مودم سالم یا کارکرده خود را می‌فروشند.
  • اکثر مودم‌ها دارای گارانتی هستند پس در زمان خرید حتما به این موضوع توجه داشته و از فروشنده بخواهید همراه با دستگاه گارانتی آن را نیز ارائه کند. اگر دستگاهی که می‌خرید دارای دو سال گارانتی بوده و فروشنده تنها یک سال از آن استفاده کرده باشد، خبر خوب اینکه شما می‌توانید تا یک سال دیگر از گارانتی مودم دست دوم نیز استفاده کنید. پس چه بهتر دستگاهی را خریداری کنید که دارای گارانتی است.
  • یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در زمان خرید مودم دست دوم یا کارکرده به آن توجه کنید، جدید بودن دستگاه است. اگر می‌خواهید مودم دست دوم بخرید، به مدل و سال ساخت آن توجه کنید تا خیلی قدیمی نباشد. خریدن مودمی که چندین سال کار کرده اصلا انتخاب خوبی نخواهد بود. به این ترتیب نه تنها نمی‌توانید به خوبی از دستگاه استفاده کنید. باید دستگاهی را خریداری کنید که هنوز نمونه کارنکرده یا نو آن در بازار موجود است.
هشدار: در شرایط کنونی که اینترنت ۴G و ۵G در دسترس است، خرید مودمی که تنها از اینترنت ۳G پشتیبانی می‌کند، کار اشتباهی خواهد بود.
  •  آنتن مودم بی‌سیم مورد دیگری است که در زمان خرید مودم دست دوم باید به آن توجه داشته باشید. آنتن‌های مودم‌های بی‌سیم به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می‌شوند. آنتن‌های داخلی در مقایسه با آنتن‌های خارجی پوشش‌دهی کمتری داشته و قیمت پایین‌تری نیز دارند. در مقابل مودم‌های با آنتن‌های خارجی، حمل مودم‌های با آنتن داخلی راحت‌تر خواهد بود. نکته قابل توجه اینکه، آنتن‌های مودم‌های ADSL امکان تعویض و ارتقا را خواهند داشت. با افزایش تعداد آنتن‌ها یا ارتقا آن‌ها، سرعت و محدوده پوشش‌دهی مودم افزایش پیدا خواهد کرد.
  • اگر مودم دست دوم که قصد خرید آن را دارید، با سیم یا اترنت است و سیم آن طول زیادی دارد، باید بدانید که این موضوع روی سرعت اینترنت شما تأثیر می‌گذارد و در این شرایط لازم است از یک تقویت‌کننده استفاده کنید.
  • برای جدا کردن ADSL و خط تلفن می‌توانید از یک Splitter یا نویزگیر استفاده کنید. پس اگر در زمان خرید مودم احساس کردید به نویزگیر نیاز است حتما برای خرید آن اقدام کنید.
  • تجهیزات داخل بسته مودم کارکرده بسیار مهم است. تلاش کنید که مودم را با جعبه خریداری کنید تا تمامی تجهیزات آن داخل جعبه باشد.

برای دیدن آگهی‌های مودم در دیوار کلیک کنید

قیمت مودم دست دوم

بودجه‌ای که برای خرید مودم دست دوم در نظر گرفته‌اید مسئله دیگری است که باید به آن توجه داشته باشید. قیمتی که برای یک مودم دست دوم تعیین می‌شود، به تعداد آنتن‌ها، محدوده پوششی، تعداد پورت‌ها و سرعت آن وابسته است.

هر چقدر یک مودم امکانات بیشتری داشته باشد، قاعدتا قیمت بالاتری خواهد داشت. یکی دیگر از مواردی که روی قیمت مودم دست دوم تأثیر می‌گذارد، شرکت سازنده و نوع گارانتی آن است.

در حال حاضر شرکت‌های مختلفی اقدام به طراحی و تولید انواع مودم می‌کنند که از آن جمله می‌توان به D-LINK، ASUS، CISCO، TP-LINK و TENDA هستند. از میان این برندها، TP-LINK و D-LINK محبوب‌تر هستند و افراد بیشتر برای خرید آن‌ها اقدام می‌کنند. این دو برند قیمت‌ مناسب‌تری دارند و به همین دلیل اگر به دنبال مودم کارکرده هستید بهتر است یکی از این دو برند را انتخاب کنید.

امنیت مودم دست دوم

امنیت مودم بی‌سیم یا وایرلس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. شما که نمی‌خواهید مودم شما به راحتی هک شود. شبکه‌های بی‌سیم برای ایجاد امنیت بالا از موارد زیر استفاده خواهند کرد.

  • WPA: این نسخه امنیت بالایی دارد اما با حدس زدن رمز وای‌فای می‌توان آن را هک کرد.
  • WPA2: این نسخه در واقع نسخه ارتقا یافته WPA است و در نتیجه قدرت رمزگذاری و سرعت آن بسیار بیشتر از حالت WPA خواهد بود. در حال حاضر این بهترین حالت امنیتی مختص WPA2 است.
  • WEP: این نسخه کمترین میزان امنیت را داشته و با یک جستجوی ساده در اینترنت می‌توان آن را هک کرد.
  • OPEN: همان‌طور که از نام این نسخه مشخص است، دارای هیچ نوع حالت رمزگذاری نبوده و هر کسی می‌تواند به راحتی به آن وصل شود.

چرا مودم دست دوم بخریم؟

وقتی صحبت از زبالهها و تهدید آن برای زندگی میشود، کمتر کسی به زبالههای الکترونیکی فکر میکند. اما زبالههای الکترونیکی که حالا بخش زیادی از زبالههای روی زمین را تشکیل میدهند و به دلیل داشتن پلاستیک الکترونیکی، نانوذرات و فلزات سنگین، یکی از خطرناکترینآلایندههای روی زمین هستندبرای همین باید تلاش شود تا هرچه کمتر این دست زبالهها در طبیعت رها شود. یکی از ایدههایی که میتواند تولید این زبالهها را محدود یا کنترل کند، خرید کالای دست دوم است. با این کار طول عمر دستگاههای الکترونیکی را افزایش میدهید و از تبدیل شدن آنها به زباله جلوگیری میکنید.

نکاتی که در این مطلب تحت عنوان راهنمای خرید مودم دست دوم بررسی شدند، برای خریدی آسان و به صرفه، ضروری هستند. با استفاده از این نکات می‌توانید& مودمی خریداری کنید که برد مناسب و سرعت بالایی داشته و از طرفی دارای گارانتی باشد تا بتوانید از آن در صورت نیاز استفاده کنید. شما از بین مودم‌هایی که معرفی شد کدامیک را برای خانه یا محل کار خود انتخاب می‌کنید؟

تمام آگهی‌های مودم را در دیوار ببینید

7 نظرات
  1. dehkadeh می‌گوید

    مطالبتون خیلی خوبن و اینکه کامل توضیح دادین . مچکرم .

  2. دیلماجلار می‌گوید

    جالب بود

  3. مسعود می‌گوید

    سلام
    البته مودم های وایرلس که برای شبکه های اینترنت بیسیم ارائه میشن (اکسس پوینت) هم هست که علاوه بر پورت lan پورت van رو هم دارن و باید در انتخاب مودم دقت کنیم که برای شبکه اینترنت بیسیم اشتراکی میخواییم یا اینترنت ADSL یا اینترنت وایمکس یا اینترنت TD-LTE

  4. مهرداد می‌گوید

    سلام من چندوقت دیگه یه مودم میگیرم کدوم مارکش وبگیرم خوبه لطفن راهنمایی کنید.

    1. علی می‌گوید

      دی لینک بگیر

  5. مهدی می‌گوید

    سلام من میخوام یک مودم دی لینک از دوستم خریداری کنم و میخواستم بدونم چه شرایطی برای نصب مودم وجود داره مثلا اینکه آیا برای نصب مودم تلفن خاصی باید وجود داشته باشه یا اینکه مودم وای فای مستقل میتونه وصل بشه.
    با تشکر

    1. یحیی می‌گوید

      توجه بکنید D link اسم شرکت هست شما اول باید نوع مودم رو مشخص بکنید بطور مثال ADSL و یا VDSL و یا فیبر نوری و یا TDE LTE سپس با توجه به شرایط هر مودم شما باید بسنجید مثلا در مورد مودم ADSL داشتن خط تلفن و البته امکان دادن پورت باز توسط مراکز مخابراتی رو باید اول بررسی بکنید و یا در مورد LTE 4G هم آنتن دهی و تحت پوشش بودن رو باید بسنجید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.