۱۰ ویژگی یک واحد مناسب در برج

این مطلب در تاریخ ۲ بهمن ۹۹ به‌روز شده است.

1

مدرن‌ترین امکانات ساختمانی را این روزها می‌شود در برج‌ها پیدا کرد. خانه‌هایی که فرقشان با هتل قابل تفکیک نیست. داشتن لابی و سالن لانژ و مجموعه ورزشی از یک طرف امکانات خود سازه به حساب می‌آیند اما از سوی دیگر امکانات رفاهی دیگری مانند خدمات لابی، نگهبان و رستوران زندگی امن‌تر و راحت‌تری برای ساکنانش فراهم می‌کند. برای پیدا کردن این خانه‌ها در «دیوار» باید در دسته‌بندی املاک کلمه برج را تاپ کنید تا تنوعی از این‌ آسمان‌خراش‌ها در سراسر نقاط تهران سر بلند کنند. اما قبل از بازدید حضوری بهتر است با چند استاندارد لازم برای یک برج آشنا شوید.

 

استخر، سونا جکوزی

موتورخانه و تهویه برجی را که استخر دارد باید بررسی کرد. بعضی از استخرها با شرایط خوبی ساخته نشده و یا برای مثال تصفیه‌کننده آب هندی یا چینی دارند که کیفیت استخر را کاهش می‌دهد.

 

آسانسور باربری

ساختمان‌های بلند باید سه تا چهار آسانسور داشته‌باشند. معمولا ساختمان‌های پنج و شش طبقه دو آسانسور دارند. یکی برای حمل اسباب و یکی برای افراد. اسباب‌کشی به برج مثل طبقه اول نیست که وسایل خانه را روی کول گرفت و بالا برد.

 

تراس

برج مثل آپارتمان چهار طبقه نیست که نداشتن تراس را با پشت‌بام بتوان جبران کرد. اندازه تراس به متراژ برج بستگی دارد؛ اگر واحدی زیر ۱۰۰ متر باشد، اندازه‌ای که یک بند رخت‌ در آن جا بگیرد کافی است اما خانه‌ای با متراژ ۳۰۰ متری باید تراسی داشته‌باشد که در آن یک میز و صندلی جا شود.

 

لابی

مشتری‌ها هنگام خرید برج اول از هر چیز به لابی آن دقت می‌کنند. برخی از برج‌سازان برای لابی سقف ۶ متر را می‌پسند تا آن را مجلل‌تر کنند. اما چیزی که لابی را با اهمیت می‌کند حضور لابی‌من یا نگهبان لابی برای افزایش امنیت ساختمان به شکل ۲۴ ساعته است.

تعداد واحدها

بعضی از برج‌ها ممکن است دارای ۳۰ واحد باشند و برخی دیگر ۱۰۰ واحد. دسته‌ای از مجتمع‌های ساختمانی هم دارای چند بلوک برج هستند. برای این موضوع باید ببینید که ساختمان با چه جمعیت سکنه‌ای را ترجیح می‌دهید؟

پنت هاوس

پنت‌هاوس اوج هنر یک برج‌ساز است. مساحت پنت‌هاوس معمولا به خاطر حیاطی که دارد کمتر از واحدهای زیرین است.  متراژ پنت هاوس باید بدون در نظر گرفتن تراس از ۲۰۰ متر شروع شود و پنت‌هاوسی که کمتر از این متراژ یا تراس آن کوچک باشد فقط اسم پنت‌هاوس را یدک می‌کشد.

شارژ

«آیا از پس شرایط شارژ بر می‌آیم؟» این سوالی است که باید قبل از زندگی کردن در برج به آن فکر کنید. شارژ برج «ماتیارزیدنس» در تهران ماهانه به یک میلیون و سیصد هزار تومان می‌رسد و این برای مشتریان یک فاکتور مهم است.

 

برند سازنده و طراح

نام سازنده برج برندی موثر در افزایش قیمت است. اگر در کار خرید و فروش این آسمان‌خراش‌ها در تهران باشید حتما نام «دکتر کاووسی» یا آقای «مهندس شکیبا» را شنیده‌اید. همچنین نام طراح نمای داخلی نیز برای برخی اهمیت دارد. «غلامپور»، «نیکبخت» و «فرزاد دلیری» از طراحان معروفی هستند که با سرمایه‌گذارهای گم‌نام هم همکاری نمی‌کنند.

مقاومت در برابر باد

برج‌ها به دلیل ارتفاع بلندشان باید دربرابر باد مقاوم باشند. هر منطقه یک ضریب باد و زلزله دارد که این ضریب تجربی به دست آمده‌است. برج‌ها از قبل با رعایت این نکته مجوز ساخت گرفته‌‌اند. برج باید همچنین دارای پله اضطراری و راهروهای جانبی منتهی به آن باشد. دسترسی به این پله‌ها معمولا با خطی قرمز مشخص شده‌است.

 

 

 

قلق کارشناسی

دقت به پله های اضطراری

کمالیان، یک مهندس عمران درباره امنیت برج می‌گوید:« مشتری قاعدتا نباید به کیفیت سازه برج فکر کند چرا که قبل از هرچیز امنیت ساختمان را سازمان نظام مهندسی تضمین کرده‌است. ولی اگر فردی می‌خواهد در این زمینه محتاط‌ تر عمل کند مثلا به نزدیکی واحد مورد نظر به پله‌های اضطراری توجه داشته باشد. البته تمام واحدهای برج‌هایی که جدیدا ساخته می‌شود به پله اضطراری دسترسی مستقیم و یا نزدیک دارند. اگرچه تا به حال هیچ سازه بلندی در ایران مقابل حوادث طبیعی تخریب نشده است ولی برای اطمینان مشتریان می‌توانند مجوزهای ساخت برج را هم بررسی کنند.»

1 نظر
  1. ناشناس می‌گوید

    کدام طبقه در یک برج مسکونی ۳۰ طبقه ۸واحد مناسب میباشد و کدام واحد؟
    چه از لحاظ سکونت وچه از لحاظ قیمت

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.