مقایسه کیا ریو مونتاژ با هیوندای ورنا و پژو ۲۰۶ تیپ ۲

تعدد رقبای ریو

0

برای مقایسه کیا ریو مونتاژ می‌‌توان ازبین خودروهای وارداتی و خودروهای تولید داخل، رقبای متعددی درنظر گرفت. در این بین، به‌منظور ارزیابی قابلیت‌ها و تسهیل انتخاب خودرویی کارآمد و متناسب با بودجه و نیاز مشتریان، نسخه مونتاژی ریو در هر دو مدل دنده‌ اتوماتیک و دستی، با دو رقیب دیرینه‌اش، یعنی «هیوندای ورنا» و «پژو ۲۰۶ تیپ ۲»، مورد مقایسه قرار گرفته است.

مقایسه کیا ریو مونتاژ با هیوندای ورنا

«هیوندای ورنا» (Hyundai Verna) یکی از محصولات خوش‌نام و باکیفیتِ شرکت هیوندای کره‌جنوبی است که با وجود برخورداری از امکانات و قابلیت‌های هم‌سطح و حتی در مواردی برتر نسبت به کیا ریو، نتوانست سهم بیش‌تری را در بازار از آنِ خود کند.

ورنا سدانی اقتصادی است که با هدف جذب گروه گسترده‌ای از مشتریان ایرانی، از سوی «شرکت خودروسازی راین» مونتاژ و در کشور عرضه می‌شد. این خودروی کره‌ای، به‌شکل حیرت‌آوری سرنوشتی مشابه با سرنوشت هم‌وطنش ریو در ایران داشته و وجود تشابهاتی چون افتتاح خط مونتاژ در سال ۱۳۸۳ در ایران و توقف آن در سال ۱۳۹۰، سادگی در طراحی و دوری جستن از هیجانات خاص در طراحی بدنه و داخل کابین، تولید به دو صورت اتوماتیک و دنده دستی، برخورداری از پیشرانه‌ای ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ با حجم ۱.۵ لیتر، صرفه‌جویی در استفاده از متریال مرغوب و کاهش حداکثری قیمت تمام‌شده و … مقایسه این دو سدان کره‌ای را گریزناپذیر کرده است.

با مقایسه کیا ریو مونتاژ با هیوندای ورنا در بحث طراحی ظاهری، باید گفت که هیوندای ورنا به‌مراتب از طراحی ساده و به دور از هیجانی برخوردار است. ولی بالاتر بودن کیفیت متریال مصرفی و کیفیت ساخت هیوندا ورنا، منجر به پیشی گرفتن این خودرو در بحث طراحی داخلی از کیا ریو شده است. البته، طراحی موفق جلوبندی و زیربندی و فرمان‌پذیری و خوش‌دستی ریو در مقایسه با رقیبانش نمره بالایی می‌گیرد، ولی نازکی ورق بدنه و آسیب‌پذیر بودن این خودرو در تصادف، امتیاز منفی در مقابل ورنا محسوب می‌شود.

کمبود فضای کافی برای سرنشینان عقب هیوندای ورنا؛ پایین‌تر بودن میزان نفوذ صدای پیشرانه موتور به اتاق به‌نسبت ریو؛ تقسیم وزن مناسب در ورنا که منجر به فرمان‌پذیری مطلوب‌تر آن می‌شود؛ هم‌سطح بودن امکانات و تجهیزات رفاهی دو خودرو؛ مشکل مشترک خشکی سیستم تعلیق؛ کم‌مصرف و کم‌استهلاک بودن هر دو خودرو؛ رونق بهتر بازار خریدوفروش نسخه‌های کارکرده ریو و … از دیگر موارد حائز اهمیت در مقایسه این دو خودروی کره‌ای است. با لحاظ کردن تمامی موارد فوق، انتخاب کیا ریو نسبت به هیوندای ورنا تاحدودی عقلانی‌تر به‌نظر می‌رسد.

مقایسه کیا ریو مونتاژ با پژو ۲۰۶ تیپ ۲

تیپ ۲ پژو ۲۰۶ به‌محض ورود به بازار ایران، به‌دلیل برخورداری از ظاهری متفاوت و طراحی کاملاً خاص و امکانات متناسب با آن مقطع، خیلی سریع توانست به یکی از انتخاب‌های اصلی ایرانیان بدل شود.

در بررسی اولیه، موتور ۱۴۰۰ سی‌سی ۸ سوپاپ ۲۰۶ تیپ ۲ قافیه را به موتور ۱۵۰۰ سی‌سی ۱۶ سوپاپ می‌بازد، ولی این‌ها فقط عدد هستند و صاحبان هر دوی این خودروها در مورد شتاب، سرعت و قدرت خودروهایشان نظرات متفاوتی دارند و این تفاوت دیدگاه‌ها، همواره به بحث قدیمی مقایسه این دو خودرو دامن می‌زند. به‌طوری که مثلاً دارندگان ۲۰۶، کیا ریو را به ایجاد حس ناامنی در سرعت‌های بالا محکوم می‌کنند، و درمقابل دارندگان ریو میزان شتاب خودرویشان را بالاتر می‌دانند.

کاهش قدرت موتور به‌هنگام استفاده از کولر در تیپ ۲ و عدم خنک‌کنندگی مناسب آن به نسبت ریو نیز از دیگر معایب ۲۰۶ است. از سوی دیگر، برخی کارشناسان اذعان به قدرت جعبه‌دنده و راحتی و نرمی در تعویض دنده ۲۰۶ دارند. مصرف هر دو خودرو تقریباً در یک سطح است و هزینه نگهداری پایین‌تر و استهلاک به‌مراتب کم‌تر ریو، مهم‌ترین ویژگی مثبت آن در این مقایسه است. اما خشکی زیاد، صدای زیاد موتور و انتقال آن به کابین، پایین‌تر بودن کیفیت طراحی داخلی و متریال به‌کاررفته و … از نکات منفی این محصول کمپانی کیا است. با مقایسه کیا ریو مونتاژ با پژو ۲۰۶ تیپ ۲ از نظر طراحی ظاهری باید گفت که ۲۰۶ به‌مراتب عالی‌تر، هماهنگ‌تر و جوان‌پسندتر از کار درآمده است.

تقسیم شدن ویژگی‌های مثبت و منفی بین دو خودرو، همچون برقی بودن هر چهار شیشه ریو در مقابل دو شیشه جلویی ۲۰۶ تیپ ۲؛ تنظیم برقی آینه‌های ۲۰۶ و تنظیم دستی آینه‌های ریو؛ دید بهتر آینه‌های کناری ریو؛ مناسب‌تر بودن ریو برای خانواده‌های پرجمعیت‌تر؛ کوبش کم‌تر ۲۰۶ در دست‌اندازها؛ دسترسی راحت‌تر به قطعات و لوازم مصرفی و یدکی ۲۰۶؛ آسیپ‌پذیر بودن سیستم برق‌رسانی ریو در مقایسه با ۲۰۶ و نیاز به تعمیرکار متخصص برای برق ریو؛ جادارتر بودن صندوق‌عقب ریو؛ امکان تیونینگ بهتر ۲۰۶ و عدم دسترسی به قطعات مخصوص تیونینگ ریو در بازار ایران؛ فرمان‌پذیری بهتر ریو به‌خاطر ارتفاع پایین‌تر و عدم مواجهه با مشکل در پیچ‌ها و… همگی کار را برای ارجح دانستن ریو بر ۲۰۶ تیپ ۲ و یا برعکس، سخت کرده است؛ هرچند حتی تیپ دوی ۲۰۶ از مزیت‌های ۲۰۶ بودن و جذابیت‌های آن برخوردار است و باتوجه‌به بازار پُررونق‌تر این محصول پُرتعداد پژو به‌نسبت کیا ریو، خرید آن توصیه می‌شود. پیشنهاد می‌کتیم برای کسب اطلاعات بیشتر، حتماْ مطلب مقایسه پژو ۲۰۶ با خودروهای هم‌رده را هم مطالعه کنید تا دید بهتری از این خودرو به دست آورید.

امیدواریم که این مقایسه کیا ریو مونتاژ با خودروهای هم‌رده توانسته باشد اطلاعات مقیدی از این خودرو و ارزش خریدش در اختیارتان قرار دهد. شما می‌توانید با مراجعه به بخش خودرو آگهی‌های سایت دیوار از قیمت خرید و فروش کیا ریو مونتاژ مطلع شوید.

شما چه تجربه‌ای از کیا ریو مونتاژ دارید؟ نظرات و تجربیات خودتان را از طریق بخش دیدگاه‌ها با ما و سایر خوانندگان بلاگ دیوار در میان بگذارید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.