مقایسه مزدا ۳۲۳ با سیتروئن زانتیا و دوو سیلو

پیرمردهای نظاره‌گر جوانان امروز

0

با گذشت یکی‌دو دهه، خودروهای خارجی‌ای که تا دیروز در خیابان‌های ایران جولان می‌دادند و دارندگان آن‌ها به دیگران فخر می‌فروختند، هم‌اکنون هیاهو و گشت‌وگذار مدل‌های برندهای مختلف را در بازار متنوع‌تر امروز ایران نظاره می‌کنند. خودروهایی چون مزدا ۳۲۳، سیتروئن زانتیا، دوو سیلو، هیوندای ورنا، هیوندای آوانته و … از این دسته‌اند و امروز با توقف تولیدشان، تنها چشم به بازار خودروهای دست‌دوم دارند.

نگاهی به دو نمونه از آن‌ها و مقایسه اجمالی‌شان با مزدا ۳۲۳ خالی از لطف نیست و می‌تواند کمک‌حال خریداران این خودروها باشد. در این مطلب قصد داریم به مقایسه مزدا ۳۲۳ با سیتروئن زانتیا و دوو سیلو بپردازیم تا ببینیم مزدا ۳۲۳ در کنار رقبایش چقدر دست بالا را دارد.

مقایسه مزدا ۳۲۳ با سیتروئن زانتیا

عرضه این دو خودرو تقریباً در یک دوره زمانی صورت گرفت. سایپا حدود ۱ سال پس از عرضه مزدا ۳۲۳ و پس از توقف تولید در فرانسه، از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۹ اقدام به مونتاژ و عرضه سیتروئن زانتیا کرد. این سدان فرانسوی رقیب سرسختی برای مزدا ۳۲۳ محسوب می‌شد و شاید در ابتدا، در نظر بسیاری از خریداران ایرانی چشم‌نوازتر و جذاب‌تر بود.

اما با گذشت زمان و امتحان پس دادن مزدا، ایرانیان متوجه کیفیت و خصوصاً دوام و استهلاک پایین این خودرو شدند و به‌مرور میزان اعتنا به آن افزایش یافت. به‌طوری که درحال‌حاضر، بازار دست‌دوم مزدا ۳۲۳ از رونق بیش‌تری نسبت به رقیب قدیمی‌اش برخوردار است و تقاضا برای خرید و فروش مزدا ۳۲۳ بیش‌تر از زانتیاست.

زانتیا نیز در مدل‌ها و تیپ‌های مختلفی عرضه شده است، ولی نکته اصلی در این‌جاست که تمام زانتیاهای مونتاژ ایران فاقد مدل دنده اتوماتیک هستند و همگی با جعبه‌دنده ۵ دنده دستی و با یک نوع بدنه پنج‌در تولید شده‌اند. درحالی‌که، نسخه اتوماتیک مزدا ۳۲۳ به یک جعبه‌دنده ۴ دنده مجهز است و به‌دلیل کیفیت و تکنولوژی ساخت مطلوب آن، تعویض دنده در این خودرو به‌نرمی صورت می‌گیرد و لذت رانندگی با خودرویی اتوماتیک را به شما عرضه می‌کند.

اگر از کارشناسان و یا کسانی که تجربه برخورداری از هر دوی این خودروها را داشته‌اند، در مورد کیفیت و ویژگی‌های آن‌ها سؤال بکنید، شاید اکثر آن‌ها به دوام و عدم مراجعات پی‌درپی به تعمیرگاه و تعویض قطعات در کوتاه‌مدت در مورد محصول مزدا اشاره کنند. هرچند زانتیا نیز از این نظر ضعیف عمل نکرده است، ولی در هر صورت برتری از این نظر با مزداست.

با مقایسه مزدا ۳۲۳ با سیتروئن زانتیا باید اذعان داشت که طراحی بدنه و ظاهر مزدا ۳۲۳ با اصلاح و تغییر و کنار گذاشتن سادگی آن در مدل‌های جدیدتر و نسل هشتم آن که در بازار ایران موجود است، امروز نیز پذیرفتنی و قابل‌دفاع است. از سوی دیگر، با وجود این‌که چیزی در حدود ۲ دهه از طراحی سیتروئن زانتیا می‌گذرد، ولی طراحی آن نیز همچنان جذاب و چشم‌گیر است. هرچند از همان ابتدا نیز کمی خاص و منحصربه‌فرد به‌نظر می‌رسید و امکان جلب نظر تمامی افراد و سلیقه‌ها را نداشت.

در بحث طراحی داخلی نیز، با وجود این‌که مزدا اقدام به طراحی خاصی نکرده است، ولی ظاهر آن ساده و هماهنگ است. ولی در مقابل، زانتیا از این نظر نمره قبولی نمی‌گیرد و از ظاهری قدیمی، کسل‌کننده و نه‌چندان زیبا رنج می‌برد.

با مقایسه مزدا ۳۲۳ با سیتروئن زانتیا از نظر کیفیت فنی و سطح سواری این دو خودرو باید گفت که شتاب زانتیا بیش‌تر است. شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر این خودرو ۹.۵ ثانیه است و در حدود ۲ ثانیه کم‌تر از رقیبش است و سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت آن نیز بر مزدا ۳۲۳ می‌چربد. سیستم تعلیق آن در ناهمواری‌ها فوق‌العاده عمل می‌کند و با عملکرد مطلوب در عبور از پیچ‌ها و فرمان‌پذیری خوب، برای سواری‌های خارج‌شهر و در جاده‌های کوهستانی و سفر در دل طبیعت بسیار مناسب‌تر از مزدا ۳۲۳ است که از سیستم تعلیق پرسروصدایی برخوردار است.

همچنین، برخورداری از قابلیت تنظیم ارتفاع خودرو در جاده‌های هموار و ناهموار و تعویض آسان چرخ‌ها در زانتیا نیز گواه این مدعاست. از نظر قدرت ترمزها، کفه ترازو به نفع مزدا ۳۲۳ سنگینی می‌کند. در پایان نیز، وجود امکاناتی چون سوییچ مجهز به کنترل از راه دور، تنظیم ارتفاع غربیلک فرمان در چهار نقطه، تهویه مطبوع هوشمند، ضربه‌گیرهای کناری که در تصادفات از سرنشینان حفاظت می‌کنند، کنترل اتوماتیک برف‌پاکن و امکانات دیگر موجود در انواع مدل‌های زانتیا را باید مورد توجه قرار داد.

مقایسه مزدا 323 با دوو سیلو و زانتیا

مقایسه مزدا ۳۲۳ با دوو سیلو

دوو سیلو، به‌عنوان مدل ارتقایافته و نسخه اصلاح‌شده دوو ریسر، همچون مزدا ۳۲۳، در کلاس سدان طبقه‌بندی می‌شود و خودرویی است که از سوی «کرمان موتور» در سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۳ تولید و عرضه شد. البته پس از ورشکستگی شرکت دوو کره‌جنوبی و واگذاری سهام آن به «جنرال موتورز» آمریکا، وضع تحریم‌های اقتصادی امکان تداوم تولید دوو در ایران را ازبین برد.

این خودرو هم‌اکنون در بازار خودروهای کارکرده در کنار مزدا ۳۲۳ و چند خودروی نسبتاً باکیفیت دیگر، از قدیمی‌های بازار محسوب می‌شوند و به‌دلیل مونتاژ در داخل و دسترسی نسبی به قطعات و لوازم یدکی و مصرفی، همچنان نگاه‌های خریداران را به خود جلب می‌کنند.

در مقایسه مزدا ۳۲۳ با دوو سیلو، عمدتاً برتری با مزدا ۳۲۳ است و مواردی چون ۳۰ کیلومتر بر ساعت سرعت بیش‌تر مزدا ۳۲۳؛ برتری قدرت مزدا به‌میزان ۲۶ اسب‌بخار؛ ۵ ثانیه کم‌تر بودن صفر تا ۱۰۰ کیلومتر مزدا؛ ضعف شدید ترمزهای دوو سیلو در مقابل ترمزهای قابل اطمینان مزدا ۳۲۳؛ طراحی و شکل ظاهری مطلوب‌تر مزدا به‌دلیل فیس‌لیفت‌های متعدد؛ فرمان‌پذیری ترمزهای ضعیف‌تر دوو سیلو به‌نسبت مزدا ۳۲۳؛ فضای کم سرنشینان عقب در سیلو؛ برخورداری از جعبه‌دنده دستی ۵ سرعته در هر دو خودرو؛ تودوزی خوش‌رنگ دوو در مقابل تودوزی عمدتاً ساده مزدا؛ پایین‌تر بودن مصرف دوو سیلو و … در این مقایسه مشهود است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.