مقایسه ام‌وی‌ام X33 با لیفان X60 و هایما S5

نبرد کراس‌اوورهای چینی

0

 

بی‌تردید امروز در بازارهای جهانی خودرو، کراس‌اوور‌ها گوی سبقت را از تمام خودروهای دیگر ربوده‌اند و به انتخاب اول و آخر بسیاری از افراد تبدیل شده‌اند. بازار ایران نیز در چند سال اخیر تحت‌تأثیر این اتفاق و علاقه بسیار زیاد مشتریان ایرانی به خودروهای شاسی‌بلند، پذیرای انواع و اقسام این خودروها از برندهای مختلف بوده است. البته قیمت بسیار بالای محصولات برندهای کره‌ای، ژاپنی و اروپایی موجب شده که اقشار متوسط جامعه به خودروهای چینی که به مراتب از قیمت پایین‌تری برخوردارند، بیش‌تری روی خوش نشان دهند.

اولین و شاید معروف‌ترین کراس‌اوور چینی راه‌یافته به بازار ایران را باید MVM X33 دانست. این خودرو از همان لحظه ورود به بازار ایران با استقبال خوبی روبه‌رو شد و توانست به فروش نسبتاً خوبی دست یابد. ام‌وی‌ام X33 در طی این سال‌ها چندین‌بار مورد بازبینی و تغییرات ظاهری قرار گرفته و اکنون در قالب مدل X33s اسپرت توسط «مدیران خودرو» مونتاژ و به بازار عرضه می‌شود. برای ام وی‌ام X33 در بازار رقبای زیادی را می‌توان متصور شد، با این وجود ما در این مقایسه قصد داریم به مقایسه ام‌وی‌ام X33 با لیفان X60 و هایما S5، دو رقیب اصلی‌اش، بپردازیم.

مقایسه ام‌وی‌ام X33 با لیفان X60

در ابتدا به سراغ مقایسه ام‌وی‌ام X33 با لیفان X60 می‌رویم. لیفان X60 یک کراس‌اوور چینی است که نخستین‌بار در سال ۲۰۱۱ معرفی و عرضه شد و به‌وسیله شرکت «کرمان موتور» به بازار ایران راه یافته است. این خودرو را باید یکی از قدیمی‌ترین کراس‌اوورهای بازار دانست که‌ با گذشت سال‌ها از زمان عرضه آن همچنان مورد توجه مردم کشورمان قرار دارد.

لیفان X60 در زمان ورود به بازار، به‌عنوان خودروی زیبایی ارزیابی می‌شد، با گذشت این مورد تا حدودی رنگ باخته است. در این خودرو هماهنگی زیادی میان اجزای خودرو دیده نمی‌شود، به‌طور مثال قسمت عقب خودرو از طراحی زیبایی برخوردار نیست و در نمای کناری نیز علی‌رغم حجم بزرگ گل‌گیرها، چرخ‌ها ابعاد کوچکی دارند. با این حال از ویژگی‌های ظاهری X60 می‌توان به چراغ‌های زیبای جلو و جلوپنجره کرومی بزرگ آن اشاره کرد. اما در آن سوی میدان اوضاع اندکی تفاوت دارد و ام‌وی‌ام X33 از وضعیت به مراتب بهتری برخوردار است و ایرادات طراحی لیفان در آن دیده نمی‌شود. سقف و ستون‌های سیاه‌رنگ، رینگ‌های ۱۷ اینچی و جلوپنجره اسپرت در کنار چراغ‌های کشیده و زیبا، چهره‌ای خشن و بسیار جذاب‌تر از X60 به آن داده است.

با مقایسه ام‌وی‌ام X33 با لیفان X60 باید گفت که طراحی کابین لیفان X60 بسیار ساده است و به‌محض ورود به آن کیفیت نه چندان بالای متریال توی ذوق می‌زند و کنسول میانی و قسمت برآمده آن که دریچه‌های تهویه وسط و سیستم صوتی را در خود جای داده است به نظر خوب از آب در نیامده است و اصلاً جذاب به نظر نمی‌رسد. با ورود به کابین ام‌وی‌ام X33 تفاوت بین این دو خودرو را کاملاً حس خواهید کرد. فضای کابین MVM از لحاظ زیبایی و ارگونومی وضعیت بسیار خوبی دارد و مواد به‌کار رفته در کابین و صندلی‌ها رضایت‌بخش است. ام‌وی‌ام با فضای صندوق ۵۵۰ لیتر گنجایش بیش‌تری نسبت به صندوق لیفان با ظرفیت ۴۰۵ لیتر دارد. از طرفی لیفان X60 از فاصله محور بیش‌تری برخوردار است و فضای راحت‌تری را برای سرنشینان فراهم خواهد کرد.

سطح آپشن‌های لیفان X60 در کلاس خودش قابل قبول است و از امکانات مشابه زیادی با ام‌وی‌ام X33 بهره می‌برد، البته برخی آپشن‌ها مانند نمایش‌گر ۸ اینچی در مدل‌های جدید به‌صورت سفارشی ارائه می‌شود که آپشن دوربین عقب را نیز خواهد داشت. با این حال X60 به امکاناتی مانند سیستم صوتی با ۶ بلندگو، آینه‌های کناری برقی، چراغ‌های جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع، قفل مرکزی با سیستم هشدار باز بودن در، سنسور دنده عقب، فرمان تلسکوپی قابل تنظیم، قابلیت تنظیم صندلی راننده در چهار جهت به‌صورت دستی، در بازکن صندوق و باک از داخل، مجهز است. در نقطه مقابل نیز ام‌وی‌ام X33 به امکانات بیش‌تری مانند استارت دکمه‌ای، رینگ‌های اسپرت ۱۷ اینچی، سان‌روف، نوار LED روشنایی روز (دیلایت)، تنظیم ۶ جهته صندلی راننده و ۴ جهته صندلی سرنشین، کروز‌کنترل، قابلیت رانندگی در دو حالت ECO و SPORT اشاره کرد.

از نظر تجهیزات ایمنی نیز هر دو خودرو از ترمزهای دیسکی جلو و عقب به‌همراه سامانه‌های ABS و EBD بهره می‌برند. تعداد کیسه‌های هوا نیز تنها ۲ عدد و آن هم برای سرنشینان جلو است.  

با مقایسه ام‌وی‌ام X33 با لیفان X60 در می‌یابیم که لیفان X60 به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۸ لیتری مجهز است که حداکثر توان تولید ۱۳۱ اسب بخار قدرت و ۱۶۸ نیوتن‌متر گشتاور را دارد که در مقابل پیشرانه ۴ سیلندر ۲ لیتر X33 با ۱۳۶ اسب بخار قدرت و ۱۸۰ نیوتن‌متر گشتاور قرار می‌گیرد. نسخه‌های اخیر هر دو خودرو نیز با جعبه‌دنده CVT عرضه می‌شوند و شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر آن ها نیز در حدود ۱۳ ثانیه خواهد بود.

در مجموعه ام‌وی‌ام X33 از طراحی بهتری برخوردار است و از نظر قدرت و کشش پیشرانه نیز شرایط بهتری دارد و می‌تواند ارزش خرید بیش‌تری داشته باشد. 

اگر علاقه‌مندید درباره عملکرد و آپشن‌های لیفان ایکس ۶۰ بنسبت به رقبایش بیشتر بخوانید، پیشنهاد می‌کنیم که به مطلب مقایسه لیفان X60 با رقبای هم‌رده‌اش نگاهی بیاندازید.

مقایسه ام‌وی‌ام X33 با هایما S5

پیشتر به‌طور مفصل به مقایسه هایما S5 با خودروهای هم‌رده‌اش پرداخته‌ایم. هایما S5 دیگر کراس‌اوور چینی حاضر در این مقایسه است که توسط «ایران خودرو» مونتاژ و به بازار عرضه می‌شود.

طراحی ظاهری ایکس ۳۳ در قیاس با هایما S5 ساده­‌تر و در عین حال عامه­‌­پسندتر است. طراحی چهره S5 نیز در قیاس با X33 S اسپرت از پیچیدگی بیش‌تری برخوردار است. چراغ­‌های هایما نسبتاً حجیم و چراغ‌­های ام‌وی‌ام کشیده و باریک‌­تر است. نمای عقب ایکس ۳۳ بسیار ساده و ابتدایی است و با وجود جایگاه لاستیک زاپاس، بوی چندانی از جذابیت بصری نبرده است. اما نمای بخش عقب هایما S5 مدرن و با طراحی امروزی مطابقت دارد. در مجموع هایما S5 را باید خودروی زیباتری دانست.

با ورود به داخل کابین متوجه خواهید شد که هر دو خودرو در کلاس خود از فضای کافی در کابین برخوردارند. طراحی کابین در هر دو خودرو مطلوب است اگرچه در X33 با جانمایی ادوات و ارگونومی بهتری روبه‌رو هستیم. نمایش‌گر ۸ اینچی به‌کار رفته در ام‌وی‌ام نیز در مقایسه با نمایش‌گر ۷ اینچی هایما از ابعاد بزرگ‌تری برخوردار است و محل قرارگیری آن نیز مناسب است. صندلی‌های هایما S5 همانند X33 دربرگیرنده و راحت هستند و حس خوبی را منتقل می‌کنند، همچنین از کیفیت مشابه‌ای برخوردارند.

با مقایسه ام‌وی‌ام X33 با هایما S5 باید گفت که هایما S5 از نظر امکانات رفاهی وضعیت مطلوبی دارد و از این نظر بر ام‌وی‌ام X33 برتری خواهد داشت. مهم‌ترین آپشنی که در S5 به چشم می‌خورد و معمولاً در خودروهای گران‌قیمت دیده می‌شود، دوربین ۳۶۰ درجه است که X33 فاقد آن است. از نظر ایمنی نیز هایما S5 وضعیت بهتری دارد و به ۶ عدد کیسه هوا و سیستم‌های ترمز و پایداری بیش‌تر نسبت به X33 مجهز است.

خلاف X33، هایما S5 از یک پیشرانه توربوشارژ به حجم ۱.۵ لیتر بهره می‌­برد که قادر است توان خروجی ۱۶۱ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه تولید کند، که این رقم برای ایکس ۳۳ برابر ۱۳۶ اسب بخار در ۵۷۵۰ دور در دقیقه است. از طرفی هایما S5 گشتاور ۲۲۳ نیوتن‌متری خود را در دورهای پایین‌تری در اختیار راننده قرار می‌دهد، درحالی که X33 حداکثر گشتاور ۱۸۲ نیوتن‌متری خود را در دورهای بالا ارائه می‌دهد. بنابراین توانایی فنی هایما S5 باتوجه به این موارد نسبت به ایکس۳۳ برتری دارد.

گنجایش باک سوخت هایما  ۶۰ لیتر است که حدود ۵ لیتر بیش‌تر از ام‌وی‌ام است. همچنین با مقایسه ام‌وی‌ام X33 با هایما S5 از نظر امکانات و تجهیزات رفاهی و ایمنی، باید گفت که هایما S5 در جایگاه بالاتری نسبت به X33 قرار می‌گیرد. البته X33 علاوه‌بر محفظه بار بزرگ‌تر، مزیت مهم دیگری نسبت به هایما دارد و آن وجود نسبتاً گسترده لوازم یدکی و مباحث مرتبط با خدمات پس از فروش است.

جمع‌بندی

امیدواریم که این مقایسه توانسته باشد به سوالات شما درباره ام‌وی‌ام ایکس ۳۳ پاسخ دهد و نقاط قوت و ضعف آن را برایتان برشمارد. با مراجعه به سایت دیوار می‌توانید از آخرین قیمت خرید و فروش ام‌وی‌ام X33 مطلع شوید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.