مقایسه اُپل‌ وکترا با تویوتا کرولا و هوندا‌ سیویک

رقیبان دهه ۹۰

0

اپل وکترا سدان نیمه‌لوکس دهه ۹۰ میلادی است که شرکت ملبا در سال‌های ۷۳ تا ۷۵ شمسی آن را وارد ایران کرد. در این مقاله‌، ما به مقایسه اپل‌ وکترا با تویوتا کرولا و هوندا‌ سیویک می‌پردازیم.

مقدمه‌ای بر مقایسه اپل‌ وکترا

برای سدان‌های نیمه‌لوکس مانند اپل‌ وکترا نمی‌توان رقیبان هم‌رده و هم‌سطح زیادی یافت. معمولاً رقبای آنها بین سدان‌های اقتصادی یا لوکس قرار می‌گیرد که کیفیت و قیمت کمتر یا بیشتری دارد. این رقابت در بازار محدود ایران بی‌رقیب‌تر و عرصه برای یکه‌تازی خودروهای این کلاس بازتر می‌شود.

اما قاعده‌ای که گفته شد در ایران نیز پابرجا است. خودروهایی مانند میتسوبیشی گالانت و الدزمبیل (Ciera Cutlass) که خودروهایی لوکس به‌ شمار می‌رود یا هیوندای‌ اکسل و دوو اسپرو که سدان‌هایی اقتصادی است، به‌عنوان رقبای اپل‌ وکترا شناخته می‌شد.

مقایسه اپل‌ وکترا با تویوتا کرولا

اولین خودرویی که ما در مقایسه اپل‌ وکترا به آن می‌پردازیم، تویوتا کرولا است. تویوتا کرولا که همواره از پرفرو‌ش‌ترین محصولات کمپانی پرطرف‌دار و پرفروش تویوتا و پرفروشترین خودروی تاریخ بوده است، برای اولین‌بار در دهه ۷۰ وارد ایران شد.

واردکننده یعنی شرکت ایرتویا، قوی‌ترین نسخه تویوتا را با موتور ۱٫۶ لیتری وارد کشور کرد که در دو تیپ GL و  GLX عرضه شد. این دو تیپ از نظر فنی یکسان و ازنظر امکانات متفاوت بودند.

مقایسه اپل‌ وکترا با تویوتا کرولا
اپل‌ وکترا از نمای روبه‌رو

 

یکی از ضعف‌های کرولا ظاهر نه‌چندان جذابش است که باعث می‌شود در ابتدای امر، بازنده بخش اول رقابت به‌ نظر برسد. درباره داخل کابین نیز اوضاع به همین منوال است و طراحی به‌روزتر اپل‌ وکترا بیننده را بیشتر جذب می‌کند. طول، ارتفاع و فاصله بین دو محور بیشتر اپل‌ وکترا نیز نشان از فضای بیشتر داخل کابین دارد و سرنشینان در راحتی بیشتر به‌ سر می‌برند.

در بخش فنی، موتور ۱٫۶ لیتری ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ کرولا توان تولید ۹۳ اسب‌ بخار و ۱۳۶ نیوتن‌متر گشتاور را دارد که به‌راحتی برتری اپل‌ وکترا را تأیید می‌کند. حداکثر سرعت خودرو ۱۸۲ کیلومتر بر ساعت و شتاب صفر تا ۱۰۰ آن ۱۱ ثانیه است. مصرف سوخت ترکیبی کرولا نیز ۷٫۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود.

اپل‌ وکترا با موتور ۲ لیتری ۴ سیلندر ۸ سوپاپ خودرو ۱۱۴ اسب‌ بخار قدرت، ۱۷۰ نیوتن‌متر گشتاور، ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت سقف سرعت، ۱۰ ثانیه شتاب صفر تا ۱۰۰ و ۷ لیتر مصرف ترکیبی در هر ۱۰۰ کیلومتر، برتری بی‌قید و شرطی به نام خود می‌زند.

مقایسه اپل‌ وکترا با تویوتا کرولا
نمای داخلی اپل‌ وکترا

همچنین ازنظر امکانات و تجهیزات تویوتا کرولا در مدل‌های GL چیزی فراتر از پراید ندارد و در مدل‌های GLX فرمان هیدرولیک و جعبه‌دنده اتوماتیک را در اختیار راننده می‌گذارد که اختلاف فاحشی با اپل‌ وکترا فول‌امکانات دارد. درنهایت اینکه در سال ۱۹۹۴ اپل‌وکترا با تویوتا کرولا تقریباً یک قیمت داشت و حتی نوسانات عجیب بین قیمت‌های پیشنهادی از سوی فروشنده‌های این روزها (بهمن‌ماه ۹۷) را در دو خودرو می‌بینیم.

قیمت خرید و فروش تویوتا کرولا

مقایسه اپل‌ وکترا با هوندا‌ سیویک 

خودروی دیگری که در مقایسه اپل‌ وکترا قرار می‌گیرد، هوندا‌ سیویک است. هوندا‌ سیویک یکی از آن سدان‌های اقتصادی بود که به رقابت با اپل‌ وکترا برخاست. البته درست‌تر این است که بگوییم اپل‌ وکترا برای رقابت با آن وارد ایران شد، چون سیویک چند سال قبل از اپل‌ وکترا بازار ایران را فتح کرده بود.

هوندا‌ سیویک که به‌نوعی یک تولید اقتصادی و اسپرت محسوب می‌شود، در ۳ مدل سدان، هاچ‌بک و کوپه وارد ایران شد که مدل موردنظر ما یعنی سدان، بیشتر این واردات را به خود اختصاص می‌دهد.

هوندا‌ سیویک ازنظر موتور اوضاع چندان خوبی ندارد و با موتور ۱٫۳ لیتری خود توان تولید ۸۴ اسب‌ بخار قدرت و ۱۰۵ نیوتن‌متر گشتاور را دارد. شتاب صفر تا ۱۰۰ این خودرو ۱۳٫۵ ثانیه و سقف سرعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت است. بنابراین هوندا‌ سیویک علاوه بر ضعف دید در برابر رقیب، خودروی هیجان‌انگیزی نشان نمی‌دهد. مصرف سوخت این خودرو ۷٫۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که نشان می‌دهد با وجود موتور قوی‌تر مصرفی برابر با اپل‌ وکترا دارد.

هر دو خودرو مانند هم دو نمونه دستی و اتوماتیک با جعبه‌دنده ۴ سرعته اتوماتیک و ۵ سرعته دستی دارد. عملکرد جعبه‌دنده در دو خودرو رضایت‌بخش است. همچنین اوضاع فرمان‌پذیری و سیستم تعلیق و ترمز‌های هوندا‌ سیویک نیز مانند اپل‌ وکترا خوب است. هوندا‌ سیویک به‌هیچ‌وجه کشش مناسبی ندارد.

مقایسه اپل‌ وکترا با هوندا‌ سیویک 
نمای پشتی اپل‌ وکترا

ظاهر هوندا‌ سیویک زیبا و جذاب است و در این بخش دو خودرو می‌تواند سلایق مختلفی را به خود جذب کند. اما در بخش داخل کابین هوندا‌ سیویک از کمبود فضا رنج می‌برد و نمی‌تواند راحتی و آسایش سرنشینان به‌خصوص در عقب را تأمین کند. از نظر امکانات هوندا‌ سیویک هیچ حرفی برای گفتن در مقایسه اپل‌ وکترا ندارد.

درمورد بازار دو خودرو هم باید گفت که هر دو از معضل کمبود و گرانی قطعات رنج می‌برد. این دو خودرو در رده قیمت ۲۰ میلیون تا ۳۰ میلیون تومان برای نمونه‌های متوسط، از نظر سلامت و میزان کارکرد، قرار دارد.

قیمت خرید و فروش هوندا‌ سیویک

جمع‌بندی

امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده و اطلاعات خوبی از مقایسه اپل‌ وکترا در اختیارتان قرار داده باشد. همچنین شما می‌توانید با مراجعه به لینک زیر از جدیدترین قیمت خرید و فروش این خودرو در بازار مطلع شوید:

قیمت خرید و فروش اپل‌ وکترا

نظر شما درباره خودروهای بالا چیست؟ به نظر شما کدام یک از این خودروها ارزش خرید بیشتری دارند؟ نظرات و تجربیات خودتان را از طریق ثبت دیدگاه با ما و سایر خوانندگان بلاگ دیوار در میان بگذارید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.