دلیل نشت مایعات خودرو چیست؟

0

یکی از مشکلات جدی که مالکان خودروهای مختلف ممکن است هرلحظه با آن مواجه شوند، نشت مایعات خودرو است. این معضل که از گذشته تا امروز وجود داشته، دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد، اما یکی از اصلی‌ترین چالش‌هایی که با این معضل برای مالک خودرو ایجاد می‌شود، آلودگی محل پارک خودرو است زیرا ممکن است تمیز کردن محل این آلودگی کار بسیار سختی باشد و چنین مشکلی در آپارتمان‌های امروزی و پارکینگ‌های مشترک جدی‌تر نیز خواهد بود. بنابراین همه مالکان، به مجرد ایجاد چنین مشکلی در صدد رفع آن برمی‌آیند.

در اینجا قصد داریم دلایل اصلی نشت مایعات خودرو را برای شما بازگو کنیم تا در صورت بروز چنین مشکلی، رفع آن برایتان ساده و آسان باشد.

علائم مهم در تشخیص نوع مایع نشت پیدا کرده

در ابتدا باید به این موضوع اشاره کرد، که به مشخصات مایع نشت پیدا کرده دقت داشته باشد. این مورد به شما کمک می‌کند تا ماهیت مایع را تشخیص دهید و درنتیجه، علت نشت را بهتر پیدا کنید.

مواردی که باید هنگام نشت مایعات خودرو به آن‌ها دقت شود، عبارتند از:

  • رنگ مایع و تیرگی و روشنی آن
  • بوی مایع
  • غلظت یا رقیق بودن مایع
  • چرب بودن یا نبودن مایع
  • شفافیت یا کدر بودن آن
  • محل نشت مایع

دقت به این موارد می‌تواند به شما کمک کند تا دریابید که مایع نشت یافته از خودرو چه ماهیتی دارد. تشخیص ماهیت مایع نیز منبع نشت را آشکار کرده و به دنبال آن دلیل نشت مایع از خودرو نیز مشخص می‌شود.

در مورد محل نشت، باید به محل پارک و محلی که مایع ریخته شده دقت کنید تا متوجع شوید مایع از جلو، عقب یا کناره‌ها ریخته است. این مورد نیز به تشخیص عامل نشت مایعات خودرو کمک فراوانی می‌کند.

۸ دلیل مهم برای نشت مایعات خودرو 

۱ – نشت آب رادیاتور

این نشتی معمولاً به دنبال یک تصادف و وارد آمدن ضربه به بدنه رادیاتور اتفاق می‌افتد. اگر نشتی آب رادیاتور در اثر تصادف باشد، معمولاً بلافاصله پس از وارد آمدن ضربه شاهد این مشکل خواهید بود.

آب رادیاتور چرب نیست، شفاف است ولی بی‌رنگ نیست. آب رادیاتور یا همان مایع خنک کننده موتور، به رنگ سبز، سبز مایل به آبی یا سبز مایل به زرد است و بوی شیرینی دارد. اگر متوجه شدید آب رادیاتور شما درحال کم شدن است، سریعتر به تعمیرگاه مراجعه کنید.

نشت آب رادایاتور یکی از دلایل مهم نشت مایعات خودرو است و در صورت شناسایی به موقع به راحتی قابل رفع است.

۲ – نشت روغن موتور

نشت روغن موتور یکی از شایع‌ترین مشکلات در انواع سواری‌ها است. این مورد را معمولاً می‌توان از محل نشت تشخیص داد. اگر روغن در زیر موتور خودرو دیده شد، می‌توان نسبت به اینکه روغن موتور نشتی دارد اطمینان بیشتری حاصل کرد. همچنین، روغن موتور معمولاً بوی روغن خوراکی می‌دهد.

رنگ روغن موتور نیز معمولاً قهوه‌ای روشن یا سیاه است که بستگی به زمان تعویض روغن دارد. روغن موتور تازه تعویض شده به رنگ قهوه‌ای روشن است و روغن موتور کهنه به سیاهی می‌زند. اگر اطمینان پیدا کردید که مایع نشت یافته روغن موتور است، می‌توانید سطح روغن موتور را از طریق گیج تشخیص بررسی کنید.

در صورتی که کاهش سطح روغن موتور جدی بود، سریعتر به تعمیرکار مراجعه نمایید. مشکلات موجود در واشر سرسیلندر، فیلتر روغن، مخزن روغن و تسمه تایم می‌تواند باعث نشت روغن موتور ‌شود.

۳ – نشت روغن گیربکس

روغن گیربکس قرمز رنگ (طیف صورتی تا قهوه‌ای) است. این بهترین نشانه برای تشخیص این نوع نشتی و تمیز دادن آن از روغن موتور محسوب می‌شود. البته اگر بدانید محل جعبه دنده در زیر کاپوت کجاست، از محل نشتی زیر ماشین نیز می‌توانید تشخیص دهید.

نقص درزگیرهای گیربکس یا همان کاسه‌نمد‌های جعبه دنده می‌تواند عامل این نشتی باشد. ضمن اینکه این معضل را در گیربکس‌های اتوماتیک بیشتر شاهد هستیم.

دلیل نشت مایعات خودرو چیست؟

۴ – نشت روغن ترمز

یکی دیگر از دلایل نشت مایعات خودرو، نشت روغن ترمز است. روغن ترمز به رنگ زرد یا آبی روشن است که بستگی به برند روغن دارد. ضمن اینکه غلظت آن کمتر از روغن موتور یا گیربکس است و نسبت به آن‌ها شفاف است.

نشتی روغن ترمز معمولاً از سیلندر یا لوله‌های روغن ترمز و واشرهای سیستم ترمز اتفاق می‌افتد. نشت روغن ترمز گاهی هم مربوط به کیفیت روغن بستگی دارد. درصورتی که روغن ترمز استانداردهای لازم را نداشته باشد، احتمال نشت آن بیشتر است.

رانندگی با خودرویی که نشت روغن ترمز دارد، می‌تواند خطرات جدی داشته باشد. پس اگر با چنین مشکلی روبه‌رو بودید، سریع به تعمیرگاه مراجعه کنید.

۵ – نشت روغن هیدرولیک فرمان

رنگ روغن هیدرولیک قهوه‌ای نسبتاً تیره یا قهوه‌ای مایل به قرمز است و بوی نفت یا مارشمالوی سوخته می‌دهد. اگر نشتی روغن هیدرولیک فرمان داشته باشید، احتمالاً متوجه خشک‌تر شدن فرمان خودروی خود خواهید شد.

روغن هیدرولیک فرمان به ندرت دچار نشتی می‌شود، اما تشخیص آن نیز کار راحتی است. معمولاً این نشتی آثاری روی چرخ خودرو و جعبه فرمان برجای می‌گذارد.

۶ – نشت بنزین

بوی بنزین آن‌قدر واضح است که درصورت وجود چنین نشتی‌، به راحتی قابل تشخیص است. معمولاً درصورت نشت بنزین، حتی درون کابین نیز بوی آن به مشام می‌رسد.

رنگ بنزین نیز شفاف و روشن است و غلظت ندارد. البته اگر از مکمل بنزین استفاده می‌کنید، ممکن است رنگ آن متفاوت شود، اما مکمل‌ها در بوی تند بنزین تاثیری ندارند.

از دلایل نشت بنزین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پر بودن باک  بیش از حد ظرفیت آن
  • خرابی انژکتورها
  • سوراخ شدن باک خودرو
  • سوراخ شدن یا پارگی شلنگ‌ها یا لوله‌های انتقال سوخت

نشت بنزین یکی از حساس‌ترین دلایل نشت مایعات در خودرو است و می‌تواند تحت تاثیر عوامل خطرناکی اتفاق افتد. بنابراین باید نسبت آن بسیار حساس باشید.

انواع نشت مایعات خودرو

۷ – نشت آب

نشت آب در خودرو معمولاً در اثر ایجاد مشکل و نقص در سیستم تهویه مطبوع است. این نشتی در تابستان بسیار عادی و معمول است و هیچ خطری را هشدار نمی‌دهد. تشخیص آب نشت یافته از خودرو نیز تخصص یا تبحر خاصی نیاز ندارد.

۸ – نشت شیشه‌شوی

شیشه‌شوی معمولاً لغزنده و چرب نیست، غلظت ندارد، شفاف و رنگی است. رنگ شیشه شوی نیز بستگی به برند مورد استفاده در مخزن شیشه‌شوی دارد. نشتی شیشه‌شوی معمولاً در زیر شیشه‌های جلو دیده می‌شود.

جمع‌بندی

دقت داشته باشید که در صورت مشاهده نشت هر یک از مایعات خودرو آن را جدی بگیرید. بسیاری از این مایعات، چه در بین خنک‌کننده‌ها باشند و چه در بین روانکارها، برای فعالیت اجزای فنی خودرو حیاتی هستند.

برای مثال نشت روغن موتور و گیربکس، می‌تواند منجر به کاهش سطح روغن آن‌ها و ایجاد سایش و مشکلات جدی در موتور و گیربکس شود. همچنین کاهش ضد یخ یا آب رادیاتور نیز می‌تواند منجر به جوش آوردن موتور و آسیب به واشر سرسیلندر شود.

به علاوه اینکه نشت مایعات خودرو خود می‌تواند علامت نقص یا مشکل در قطعه دیگری باشد. بنابراین باید نسبت به همه این علائم و عوامل دقت ویژه داشت.

 در پایان امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد و توانسته باشد دلایل مهم نشت مایعات خودرو را برایتان توضیح دهد. نظر شما در این باره چیست؟ شما چه تجربه‌ای از نشت مایعات مختلف در خودروی خود دارید؟ نظرات و تجربیات خودتان را از طریق بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.