دو خودروی دیگر از فرآیند قرعه‌کشی خودرو

0

خودروهای داخلی جزء اقتصادی‌ترین خودروهای بازار محسوب می‌شوند و همیشه متقاضیان فراوانی داشته‌اند. اما چند سالی است که قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا نیز رشد زیادی داشته و چندین برابر شده است. از طرفی، تحریم‌ها و کمبود قطعات سبب شده تا تولید خودروسازان پاسخگوی نیاز بازار نباشد.

در حال حاضر خودرو در ایران به سه مدل فروخته می‌شود.

  • یکی قرعه‌کشی است؛
  • یک سری خودرو هم خارج ازقرعه کشی عرضه می‌شود چون تولیدشان بالا رفته است.
  • یک ساز و کار دیگر خودرو، بورس کالا است که قیمت پایه دارد و وارد بازار رقابت می‌شود که در این رقابت، قیمت واقعی، کاملا شفاف و مشخص است.

هم زمان با آغاز عرضه خودرو در بورس کالا، عرضه و فروش خودرو از مسیر قرعه‌کشی خارج می‌شود و می‌توان پیش‌بینی کرد که زیان خودروسازی‌ها نیز، در صورت فروش با قیمت واقعی کاهش می‌یابد. این باعث می‌شود که شرکت‌ها نیز با عرضه خودرو در بورس سود بیشتری را عاید خود کنند.

با شدت گرفتن آشفتگی‌های بازار خودرو، سرانجام وزارت صمت تصمیم گرفت تا به طور مستقیم بر روند عرضه خودرو نظارت و شفاف‌سازی کند. بنابراین سامانه‌ای با نام سامانه یکپارچه تخصیص فروش خودرو شکل گرفت تا متقاضیان در آن ثبت ‌نام کنند.

یکی از مهم‌ترین اهداف وزارت صمت برای راه‌اندازی این سامانه، حذف قرعه‌کشی از روند عرضه خودرو است. البته با وجود تقاضاهای بالا، نمی‌توان به یک‌باره قرعه کشی را حذف کرد؛ بلکه این فرآیندی زمان ‌بر بوده که به تدریج انجام می‌شود. مدیر عامل سایپا گفته است که طی دو هفته آینده خودرو شاهین را در بورس کالا عرضه می‌کند؛ طبق گفته تیموری، در اولین مرحله از عرضه محصولات سایپا در بورس، حداقل ۵۰۰ دستگاه شاهین راهی بورس کالا ‎شود.

آگهی‌های انواع خودرو را در دیوار ببینید

در همین رابطه، مدیرعامل سایپا اعلام کرد:
دو خودروی شاهین و کوییک نیز در بورس کالا عرضه خواهند شد. به گفته علی تیموری، عرضه محصولات سایپا در بورس کالا محدود به شاهین و کوئیک نخواهد شد و تصمیم داریم که محصولات جدیدی را که این شرکت تا سال آینده وارد بازار می‌کند، از طریق  بورس کالا عرضه کنیم.
آن‌طور که تیموری می‌گوید، شرکت سایپا  برنامه‌ریزی کرده است که تا بهمن ماه سال ۱۴۰۲ ۸ خودروی جدید را به بازار عرضه کنند.
این محصولات شامل  آریا، سهند، اطلس و یک مدل ون خواهد بود که قرار است پس از عرضه، از طریق بورس و در فرآیندی خارج از قرعه‌کشی به بازار عرضه شوند.
بنابراین سایپا برنامه ریزی کرده تا خودروی کوییک را نیز از مسیر بورس کالا به دست متقاضیان برساند. این مدیر خودروساز گفته است که ابتدا عرضه کوییک اتومات در بورس کالا در دستور کار قرار گیرد و بعد از ان سایر مدل‌های این خودروی هاچ بک (بدون صندوق) یعنی کوییک معمولی، کوییک R و کوییک S نیز در بورس کالا در دسترس متقاضیان قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا پیش‌بینی می‌کند به زودی خودروهای تولید انبوه نیز در سازوکار بورس کالا عرضه شود و این روش مطمئنا بهترین سازوکار کشف قیمت منصفانه برای شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان خواهد بود. پیش از سایپا بهمن موتور و ایران خودرو نیز، در نظر دارند که محصولات خود در بورس کالا عرضه کنند.
  • خودروسازی بهمن موتور نیز سه محصول سواری خود یعنی دیگنیتی، فیدلیتی تیپ ۱ و فیدلیتی تیپ ۲ را از مسیر بورس کالا به فروش رساند. همچنین ایران خودرو نیز هایما S7 را به بورس کالا برد.
  • بهمن موتور در مجموع ۶۰۰ دستگاه خودرو فروختند.
  • ایران خودرویی‌ها نیز ۵۰۰ دستگاه از محصول مونتاژی چینی خود را در بورس کالا عرضه کردند.

***

 اخبار خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.