با قوانین مربوط به طرح هادی روستایی و روش‌های استعلام آن آشنا شوید

این مطلب در تاریخ ۱۹ آذر ۱۳۹۹ به‌روزرسانی شده است

56

از شهر، دود، بوق و قیل‌و‌قال خسته شده‌اید و دلتان می‌خواهد به دامن طبیعت بکر در روستاهای مختلف کشور پناه ببرید؟ اگر جوابتان بله است باید بدانید که اولین اقدام برای این‌کار خرید یک زمین در روستای مورد نظرتان است تا بعد هم یک ویلای جمع‌و‌جور در آن بسازید. البته حتما قبل از تمام کردن معامله و خرید زمین، نگاهی به جزئیات طرح هادی روستایی محل مورد نظرتان بیندازید. حتما می‌پرسید این طرح چیست و چه کمکی به شما می‌کند؟ با ما همراه شوید تا پاسخ این سوال را پیدا کنید.

برای خرید کلنگی یا زمین برای سرمایه‌گذاری، اینجا کلیک کنید

طرح هادی روستایی چیست؟

زمین‌ها در روستاها و شهرهای دور و کوچک معمولا بر اساس سند شورایی خرید و فروش می‌شوند. یعنی اسنادی که رسمی نیستند و فقط توسط شورای محلی یا شورای روستایی تأیید و مهر شده‌اند. ایراد اساسی اسناد روستایی، مشخص نبودن کاربری زمین در آن‌ها است. همین مفهوم کاربری باعث می‌شود که شما نیازمند اطلاع از طرح هادی روستایی باشید. 

طرح هادی روستایی توسط کارشناسان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تهیه می‌شود. طرح هادی روستایی در حقیقت یک نوع نقشه راه برای توسعه یک روستا محسوب می‌شود. وزارت راه و شهرسازی، آیین نامه اجرایی تهیه و تصویب طرح‌های هادی روستایی بر اساس ماده ۷ اساسنامه بنیاد مسکن (لینک آیین‌نامه) را تدوین و ابلاغ می‌کند. در تعریف این طرح هم این‌طور آمده است:

طرح هادی روستایی طرحی است که ضمن سامان‌دهی و اصلاح بافت موجود، میزان و مکان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از قبیل مسکونی، تولیدی، تجاری، کشاورزی، تأسیسات و تجهیزات و نیازمندی‌های عمومی روستایی را بر حسب مورد در قالب مصوبات طرح‌های سامان‌دهی فضا و سکونت‌گاه‌های روستایی یا طرح‌های جامع ناحیه‌ای تعیین می‌کند

طرح هادی روستایی

کاربرد طرح هادی در خرید و فروش زمین در روستا

در خرید و فروش زمین در روستا، این طرح به چه کار ما می‌آید؟ وقتی شما یک قطعه زمین روستایی می‌خرید قصد ساخت‌و‌ساز در آن دارید، اما شاید وقتی برای گرفتن مجوز ساخت‌و‌ساز به مراجع قانونی مراجعه کنید با پاسخ منفی مواجه شوید. در حقیقت آنجا به شما خواهند گفت که براساس طرح هادی روستایی شما اجازه ساخت‌و‌ساز در این زمین را ندارید.

یک از اصطلاحی که در طرح باید با آن آشنا باشید «داخل بافت» است. وقتی می‌گویند که زمینی در داخل بافت قرار دارد، منظورشان این است که آن زمین در محدوده مجاز طرح هادی واقع شده و می‌توان برای آن مجوز و پروانه ساخت گرفت.

استعلام طرح هادی روستایی

چگونه باید جزئیات طرح هادی روستایی را استعلام کنیم؟ همان‌طور که قبلا گفتیم مرجع تهیه این طرح، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است و شما برای به دست آوردن آخرین نسخه این طرح باید به دهیاری‌ها یا شهرداری‌ها بروید. مسئولان این نهادها هم موظف هستید جزئیات این طرح را در اختیار شما قرار دهند. حداقل از چند نفر معتمد روستا می‌توانید بپرسید که زمین مورد نظر شما در داخل بافت قرار دارد یا خیر، اما بهتر است همیشه برای استعلام طرح هادی روستایی از مراجع قانونی کمک بگیرید. نکته مهم اینکه نظر نهایی درباره قرار داشتن زمین در طرح، ازسوی کارشناس بنیاد مسکن صادر می‌شود.

طرح هادی روستایی

قوانین مربوط به طرح هادی روستایی

قوانینی که وزارت راه و شهرسازی برای ساخت خانه در روستا (یا هر نوع ملک دیگر) تحت عنوان طرح هادی تصویب کرده است، اهداف مشخصی دارند. وزارت‌خانه با این قوانین تلاش می‌کند تا زمینه توسعه و عمران روستاها را با توجه به شرایط فرهنگی، اقتصادی، و اجتماعی فراهم کند. تأمین عادلانه امکانات با ایجاد تسهیلات اجتماعی، تولیدی و رفاه، از دیگر اهداف طرح هستند که توسعه و ساخت‌وساز را در روستاها آسان‌تر می‌کند.

طرح هادی روستایی درواقع با این هدف تصویب و اجرا شد که وضعیت فیزیکی روستاها هدایت شود و ساخت خانه در روستا بدون نظارت و در هر مکانی که مالکان دوست دارند، انجام نشود. اجرای صحیح طرح، قطعا به بهبود وضعیت مسکن روستاییان هم کمک خواهد کرد.

در آیین‌نامه وزارت راه و شهرسازی برای این طرح، شوراهایی تعیین و تعریف شده‌اند که وظایف تصمیم‌گیری و اجرا را برعهده می‌گیرند. همان‌طور که گفته شد،‌ مسئولیت اصلی را بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برعهده دارد که شورای مرکزی و شورای تصویب را متشکل از مسئولان استانی تشکیل می‌دهد.

قوانین تغییر کاربری و ساخت خانه در روستا

به خاطر داشته باشید که طرح هادی روستایی قابل تغییر است. یعنی شما می‌توانید درخواست تغییر کاربری یک زمین روستایی را هم داشته باشید. براساس توافق انجام شده میان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان امور اراضی، هر گونه تغییر کاربری‌های اراضی داخل طرح‌های ‌هادی روستایی با موافقت سازمان امور اراضی انجام خواهد شد. پس شما برای ارائه چنین درخواستی باید به این سازمان بروید.

شاید در نگاه اول، هزینه ساخت خانه در روستا در نگاه برخی از افراد پایین به نظر برسد. به‌هرحال قیمت زمین در روستاها بسیار کمتر از شهرها است و به‌خاطر امکانات کمتر، تقاضا برای خرید زمین هم آن‌چنان بالا نیست. ازطرفی همان‌طور که گفته شد ساخت خانه در روستا در هر زمینی امکان ندارد. به بیان دیگر شاید زمین ارزان مدنظر شما، داخل بافت نباشد و امکان کاربری مسکونی به شما ندهند. درنتیجه با چالش‌های بیشتر و شاید هزینه‌های تغییر کاربری مواجه شوید.





حالا که با طرح هادی روستایی آشنا شده‌اید با دیدن آگهی زمین فروشی روستایی بلافاصله برای خرید آن وسوسه نمی‌شوید و وضعیت کاربری زمین را هم بررسی می‌کنید. اکنون می‌دانید که اگر زمین مورد نظر داخل بافت نباشد و شما در آن ساخت‌و‌ساز کنید، به ساختمان شما سند نمی‌دهند و هر روز امکان تخریب آن توسط شهرداری یا دهیاری وجود خواهد داشت. پس قبل از اینکه پای معامله خرید زمین بنشینید و آن را نهایی کنید ابتدا سراغ طرح هادی در دهیاری‌ها یا شهرداری‌ها بروید و مطمئن شوید که زمین مورد نظرتان در داخل بافت روستایی است.

56 نظرات
  1. رها می‌گوید

    سلام.شهرداری با طرح های مرتبط نیست برای دیدن طرح هادی بایستی به بنیاد مسکن یا دهیاری مراجعه کرد.دهیاری ها ها عموما در جریان نیستند چون عموما سطح سواد پایینی دارند…تغییر کاربری هم فکر کنم در کمیسیونی انجام میشه که با مدیریت بنیاد مسکن و در استانداری است(البته قبلا اینطور بود)

    1. محمد می‌گوید

      ممنون از راهنمایی

      1. عزت الله می‌گوید

        عضو شورای روستایی با سوادش می‌گه طرح هادی محرمانه است و به ما هم نشون نمی‌دن، از دست این افراد بی اطلاغ دارای مدرک دانشگاهی به کجا می‌شه مراجعه کرد، بنیاد مسکن هم خودش داستانیه

    2. بهنام می‌گوید

      سلام من رفتم برای جواز ساخت کارشناسه اومد از بنیاد مسکن گفت بهت مجوز نمیدن،اصلا جی پی اس هم نزد فقط گفت چون بومی نیستی نمیدن البته من داخل یه کوچه ای زمین خریدم که چپ و راست و روبروم مسکونیه و خانواده داره زندگی می کنه،روستا هم طرح هادی داره نمی دونم چطور گفت بهت نمیدن

      1. جواد می‌گوید

        برای من هم همین مشکل پیش اومد . زمین چون تفکیک شده و بومی نبودم گفت نمیشه . دو روز بعد رفتم از دهیار پرسیدم گفت شیتیل یادت رفته عمو جون . ۲۰۰ دادم درست شد. زمینم توی طرح هادی بود ولی برای چرخیدن چرخش شیرینی لازم داشت. البته مزدشو حلال کرد و دمش گرم، بعدش چند تا کار مفید هم برام انجام داد که بیشتر از ۲۰۰ تومن ارزش داشت مثه تهیه نقشه و ..

      2. Kamal می‌گوید

        آقا بهنام منظورش زیرمیزی بوده یکمی پول فرو میکردی حلقومش باورکن حل میشد
        خخخخخ

    3. نماینده حقوقی می‌گوید

      خداروشکر که شما توضیح دادین در این باره بلکه وکلای محترم از طرح دعوی به طرفیت شهرداری ها دست بردارند

    4. آرمان می‌گوید

      ببینید برای گرفتن کاربری باید درخواست بدبد اگر در طرح باشه برای کمیسیون میره مرکز استان تا هیئت ژوری قبول کنن
      اما اگر در طرح نباشه میتونید یک پروانه بگیرید بعد با کمی هزینه کاربری بگیرید
      اما قطعی نیست فقط یکی از روش هاست
      برا استعلام دیاری محا نقشه رو دارند اگر نیود بنیاد مسکن برید و نقاط چی پی اس رو داشته باشید بهتون میگن داخل طرح هست یا خیر

  2. ناشناس می‌گوید

    ممنون از اطلاع رسانی خوبتون واقعا اگر درهمه موارد مراجعی برای اطلاع رسانی باشن این همه مشکل پیش نمیاد

  3. محسن می‌گوید

    سلام .من یک زمین خریدم الان بعد از سه ماه گفتم تو طرح هادی نیس،میخواستم بپرسم اگه زمینو نگه دارم میتونم بعدا بفروشم و پیشرفتی داره یا نه؟

  4. HASSAN می‌گوید

    با سلام اگر واقعا قصد ما جذب روستائیان به روستاها و رونق روستا باشد . بایستی امکانات مناسبی برای جوانان در روستا مهیا نماییم یکی از این راهکارها، حذف بافت از غیر بافت می باشد ، چرا که رونق کلی روستا و مهاجرت شهرنشینی و خرید املاک روستایی ، سرمایه و امکانات مناسبی را به داخل روستاها می کشاند و باعث ایجاد شغل در داخل روستا می گردد شغلهای مانندباغداری ؛ ساخت و ساز ؛ کشاورزی ؛ مرغداری ؛ دامداری ؛ پرورش ماهی ، شترمرغ و انتقال دانش و….
    مانع اصلی از رسیدن به هدف در روستاها مرز های غیر منطقی بحث بافت و خارج از بافت است که باعث عدم بسط و گسترش روستا و در نهایت باعث عدم رونق اقتصادی آن روستا می گردد و مهمترین مسئولیت آن بعهده دهیاری و جهاد کشاورزی می باشد که با درایت و مدیریت جهاد کشاورزی و دهیاریها این امر انجام پذیر است

    1. علی می‌گوید

      حسن آقا چه خوابهای میبینی ها !!!!!. تازه دهیارها ، شوراهای روستا و دولت دیر متوجه شدن با این قوانین جقدر می توانند مردم را سرکیسه کنند !!!.حذف بافت از غیر بافت !!؟؟. داری خواب می بینی؟؟!!. به همین فکر و خیال باش

    2. روستایی می‌گوید

      به این سادگی هم نیست که شما میگید. غیر بومیها فقط سرمایه نمیارند. معایب اضافه شدن افراد غیر بومی: آلودگی زیست محیطی، تخریب منابع، دست اندازی به باغها و باغچه های داخل روستا برای ساخت ویلاهای بد قواره سیمانی اما چشم درآر، نابود کردن چشم انداز و منظره روستا با ساخت خانه های چند مرتبه در مناطقی که بصورت عرفی ساختمانها، ویلایی و یک طبقه هستند، تخریب زمینهای کشاورزی و تبدیل آنها در مرحله اول به باغ میوه هایی که نیاز شدید به آب دارند و سپس ساخت ویلا داخل مزرعه و سیمان کردن خاک کشاورزی! برای تبدیل آن به سنگفرش، پارکینگ ماشین، باربیکیو، آلاچیق، استخر، تاب و سرسره فلزی و ….. اگر محدوده بافت مسکونی مشخص نباشد، این شهریها تمام مزرعه های دور روستا را آسفالت میکنند.

      1. نیما می‌گوید

        درود بر تو انسان اندیشمند ، در کشورهای توسعه یافته نیز برای زمین های کشاورزی ارزش قائل هستند و به همین سادگی مجوز ساخت نمی دهند تا زمین های بکر و زراعی از بین برود.

  5. بهنام می‌گوید

    سلام ، به نظرم اگر واقعا قصد رونق جامعه روستایی را داریم در انتخاب دهیار و شورای آن دقت کنیم و این امر بعهده اهالی ، بخشداری و فرمانداری و استانداریهاست و در عین حال بایستی رونق روستا در جهت جذب جوانان باشد و در این راستا با هدف جذب سرمایه ها به روستاها باعث رشد روستا و حفظ روستا باشیم ، سختگیریهای بی دلیل و سیاسی و مرموزانه باعث رکود و متروکه شدن روستاها می گردد ، مدیریت درست همیشه نتیجه درست در بر دارد ، ما می توانیم از کشورهای دیگرالگو بگیریم ،در امر جذب جوانان و گردشگر با بررسی راهکارهای رونق روستایی ، موفق باشید

  6. سروش می‌گوید

    به با آقای hassan کاملا موافقم ، در برخی روستاهای شاهد رشد جهشی هستیم و این رونق در کاشت و افزایش درختکاری ، آبادانی و جذب جوانان به روستاها موفق بوده اند ،باید از مدیریت دهیاریها و شوارای قوی قدر دانی شود ، و در مقابل دهیارهای و شوراهای که حد و مرز مسخره داخل بافت و غیر بافت قصد کلاهبرداری را دارند رسوا کرد، تا روستاها شکوفا شوند

    1. vahidamini می‌گوید

      سلام من هفت سالی میشه یک قطعه زمین در بهترین منطقه توریستی گردشگری استانمان گرفته ام و تمام آن مسیر رستوران و صفره خانه و مکان‌های عمومی برای پزیرایی و اجاره هست… منم میخواستم برم دنبالش یه کاسبی توش راه بندازم، متوجه شدم همه کسانی که در اطراف من و تمام کسب و کار های آن مسیر با زور و زندان و جریمه نقدی و محکومیت و در آخر شدن صاحب کسب و کاری…! من هم جرعت نکردم حتی کوچکترین اقدام برای زمینم انجام بدم گفتم فردا برام سابقهٔ درست نشه از کارمندی هم بیفتم… الان با این حال که همه داخل زمین‌های خودشون هم آب دارن هم برق هم گاز و تلفن و فروشگاه و رستوران و مکان‌های برای پزیرایی و استراحت مهمان هاشون دارن منم میتونم برم دنبالش اول باید از کجا شروع کنم

  7. ناشناس می‌گوید

    سلام، خواهش میکنم اگه کسی میتونه جواب منو بده،. ده ساله زمینم توی عریض سازی خیابان داخل روستای امین آباد شهر ری قرار گرفته،جواز ساخت نمیدن، پول زمین رو نمیدن،زمین جایگزین نمیدن، شورای امین آباد هم پاسخگو نیست. به بخشداری. شهرری نامه زدم بادهیاران روستا دردو دوره مکاتبه کردم،با شوراهم چند دوره ممکاتبه کردم، متاسفانه جوابی نگرفتم. حداقل ۲۰زمین مثل زمین من وبرادرم هست. مسکن مهر ثبت نام نکردیم. از وام مسکن هم استفاده نکردیم. برادرم مستاجر هم،درباقرشهر، خداوکیلی تکلیف امثال ما چیه؟ چرا جواب مارو نمیدن، مگه ما……….،ممنونم

    1. سعید می‌گوید

      خیابان که عریض می‌شود ارزش ملک هم بالاتر می‌رود از این زاویه و نفع عمومی نگاه کنید

    2. محمود می‌گوید

      سلام
      خوب نامه بنویس یا ایمیل بزن به بازرسی کل کشور ودیوان عدالت اداری ونماینده مجلس ویا حضوری برو اینشالله حل میشه

  8. روح اله می‌گوید

    باسلام بنده طبق طرح هادی روستا ک زیرنظر بنیاد مسکن هست اسفالت کردم بعد معارض پیداکرد وشکایت کرده حالا دادگاه شوراها ودهیاری ها رانفری ده میلیون جریمه کرد لطفا راهنمایی کنید

  9. زیبا می‌گوید

    به نظر من باید در این طرح دقت لازم انجام شود و فقط به نظر شورا و دهیار بسنده نکرد چون در اکثر روستاها نسبت فامیلی شوراها و دهیارها بر کار و قانون غلبه می کند چون من خودم شاهدم که زمینی سند دارد و صد سال است که مسکونی می باشد از امتیاز آب و برق برخوردار است و از طرح منابع طبیعی در آمده است و غیرملی است اما داخل این طرح قرار نگرفته است پس این طرح باز هم به مردم بومی روستا آسیب می رساند چون براساس یک کار کارشناسی نمی باشد و فقط شورا و دهیار در آن دخالت دارند و خدا نکند که با یکی مشکل داشته باشند چون زهرشان را می ریزند

    1. روستایی می‌گوید

      بله متاسفانه طرح هادی دست شوراهای قدیم، وسیله ای بوده برای تسویه حساب. وحالا بعد از سی سال که بعضیهاشون مرده اند معلوم میشه بعضی وقتها یک طرحهایی داده اند که فقط زمین یا خانه یک نفر را از روی زمین حذف کنند

  10. ناشناس می‌گوید

    با سلام
    بهترین مرجع استعلام اراصی روستایی بنیاد مسکن هست فقط و فقط به بنیاد مسکن مراجعه کنید

    1. علی می‌گوید

      والا من رفتم استعلام رسمی گرفتم و بعدش زمین رو معامله کردم حالا بی پدرا میگن زمین باید بره توی بازنگری تا ببینیم می تونیم کاربری زمین رو توسعه آتی یا هادی نگه داریم یا خیر ؟ واقعا اعصابم ریخته بهم از این همه مشکلات احمقانه و خاک بر سری داریم نابود میشیم جالبه که زمین پشتی و روبرویی بنده کاملا مسکونی هستند

  11. گیلدهی می‌گوید

    باسلام
    هستن افرادی که بدون چشم داشتی کار آدم را راه میدازن، اینجا میخوام از دهیار روستای خودمون تشکر کنم، که واقعا کار مردم را انجام میده بدون هیچ چشم داشتی، کلیه مراحل را بررسی زمین را برام انجام داده، که طرح هادی هست ، یا خیر و نامه های منابع طبیعی ، بنیاد کشاورزی و غیره را انجام داده،
    خدا بهش قوت بده، کاش بیشتر مسئولین ما به این شکل احساس مسئولیت میکردن، نمیخوایم خودشون انجام بدن، حداقل راهنمایی درست بکنن

  12. احمد رضا می‌گوید

    سلام دوستان لطفا اگه اطلاع کامل دارید جوابم رو بدید آخه برای من این موضوع حیاتی هست
    من یه زمین داشتم میخواستم بسازم رفتم مجوز گرفتم اما تا مجوز به دستم رسید نظرم عوض شد یه زمین با موقعیت بهتر خریدم که توی طرح نبود و از همون مجوز که برای اون یکی زمین گرفتم این زمین رو ساختم الان دارم تو خونه زندگی میکنم با همون مجوزه برق گرفتم اما اب نتونستم یعنی موقعی که اومدن برام اب رو وصل کنن مامورین ابفا متوجه شدن حالا نمیدونم چکار کنم اولا اب بهمون ندادن دوما الان بخوام برم مجوز بگیرم باید چکار کنم ایا جرم داره کلا برداری بوده کارم

  13. ابراهیم می‌گوید

    سلام یک قطعه زمین دوبر به مستاحت ۱۰۳ متر در طرح هادی خریداری کردم فروشنده شرط گذاشت که اگر کوچه از دوازده متری به ده متری تغییر یابددو متر زمین متعلق به اون هست واگر زمین از ۱۰۳ متر کاهش یابد متحمل پرداخت است در اینصورت حق دوبری بودن زمین من از بین خواهد رفت ؟در صورتی که در قرداد ذکر شده زمین دو بر است

  14. بهنام می‌گوید

    آیا میشود زمین در خارج از بافت روستا باشد اما جزء زمین های بنیاد علوی باشد؟!

  15. مهرداد می‌گوید

    مطلب کاملا مفید بود ممنونم از راهنماییتون.

  16. مانی می‌گوید

    سلام دوستان
    ببخشید اطلاع دارید اگر سندی ۱۰۰۰متری ویه دانگ از شش دانگ داشته باشیم برای تفکیک باید سهمی به دهباری داد یانه …ممنونم

  17. محمد رضا می‌گوید

    زمینی خریدم که داخل طرح هادی مسکونی شده ولی در سند منگوله دار باغ میباشد اکنون برای ساخت وگرفتن وام کسی جوابگو نیس از کجا باید شروع کنم ممنون

  18. saeed می‌گوید

    باسلام:
    خودم یک دوره دهیار بودم.
    طرح هادی روستایی مزخرفترین طرح برای روستاست.
    زندگی روستایی یعنی گوسفندوگاو. برای روستایی، زمین سرمایه نیست بلکه ناموس هست.
    میدونین وقتی بهش میگی باید گوسفندات بیرون روستا باشه، یعنی چه؟؟؟
    میدونین وقتی بهش میگی از زمینت “باید” عقب نشینی کنی، یعنی چه؟؟؟
    این طرح باعث پیشرفت روستا نمیشه. چه در کوتاه مدت وچه بلند مدت.

    1. علی می‌گوید

      همه قوانین طرح هادی را نمی توان اشکال گرفت . همه روستاییان که گاو و گوسفند ندارند . بسیاری از فرزندان روستایی تحصیلات دانشگاهی دارند زن و فرزندان آنها قبول ندارند در دهی زندگی کنند که وقتی از کوچه و خیابان آن می گذری بوی پهن گاو و گوسفند به مشام برسد . فرهنگ و سبک زندگی تغییر می کند قرار نیست مثل عصر حجر زندگی داشته باشیم .

      1. نیما می‌گوید

        بادرود ،دوست گرامی از کامنت شما بوئی از تحصیل دانشگاهی و فرهنگ و سبک زندگی به مشام نمی رسد. نخست آنکه هر که تحصیل دانشگاهی دارد دلیلی بر پز دادن و فخر فروشی به دیگران ندارد ،تحصیل باید به افزایش ادب و آگاهی فرد منجر شود. دوم آنکه داشتن گاو و گوسفند دلیلی بر زندگی شیوه دوره سنگی (عصر حجر) نیست آیا شما که در زمان کنونی زندگی می کنید از خوردن شیر و ماست دست میکشید؟. گاو و گوسفند بخشی از فرهنگ و اقتصاد مردم روستا هست، شهرنشینی که به روستا مهاجرت میکند باید این قضیه را بپذیرد. با اندک مسافرت به کشورهایی دیگر خواهید دید در دیگر کشورها زندگی روستایی همین گونه هست
        سپاس

  19. الف ص-تهران می‌گوید

    سلام.زمینی ۱۲۰متری در داخل بافت روستا داریم که قبلا خانه بوده و دراثرزلزله و گذشت زمان مخروبه وصاف شده است. همسایه دیواربه دیوار دارد. مردم شاهدند و دهیاری هم معترف هستند که آن جا متعلق به ماست.بفرمایید آیامشکل طرح هادی دارد؟آیا برای احیا یا سرپا کردن آن مجوز دهیاری کافی ست یا باید بنیادمسکن هم مجوز های ساخت وساز و انشعاب گاز، آب وبرق دهد.؟ متشکرم

    1. مهدی زارع - دبیر بخش املاک می‌گوید

      سلام وقت بخیر
      دوست عزیز برای ساخت‌وساز یا تغییر کاربری زمین‌های روستایی، استعلام طرح هادی الزامی است و اگر قصد تغییر کاربری را دارید، پیشنهاد می‌شود حتما استعلام طرح را از بنیاد مسکن دریافت کنید.

    2. س می‌گوید

      سلام
      وقتی داخل طرح هست دیگه ربطی به بنیاد نداره.
      و با نامه دهیاری همه امتیازات رو هم میتونین داشته باشین.

      1. حسین می‌گوید

        داخل طرح‌ نیست ولی دوربرش خونه هست برای گرفتن طرح هادی کجا باید رفت؟

  20. واحدی می‌گوید

    با سلام زمین بنده با استعلام از بنیاد مسکن داخل طرح هادی اما با کاربری شالیزاری که امکان ساخت و ساز نداره..ایا میشه باز هم تغییر کاربری ب مسکونی داد؟و ازکجا باید اقدام کنم؟

    1. مهدی زارع - دبیر بخش املاک می‌گوید

      سلام دوست عزیز
      برای تغییر کاربری زمین باید باز هم از طرح هادی استعلام کنید که بنیاد مسکن آن را انجام می‌دهد.

  21. امید می‌گوید

    سلام دوستان.یه خونه کلنگی از پدرم به ارث رسیده به بنده که زمین من پشت دوتا مغازه که قبلا جز حیاط خونه ما بوده که پدرم فروخته قرار داره یعنی درب زمین من بین درب دوتا مغازه قرار داره طوری که وقتی داخل میشی یه راهرو هست که دوطرفش دیوارای مغازه هاست بعد زمین اصلی بنده قرار داره کل کوچه عقب رفتن به غیر از من و دوتا مغازه و یه همسایه دیوار به دیوار الان من میخوام زمینمو بسازم دهیاری گفته باید عقب نشینی کنی منم گفتم مغازه هام باید عقب برن پس چون درین صورت درب منزل من خیلی میره عقب تر از کوچه ولی دهیاری گفتن برای اونا اجباری نیست ما نمیتونیم بهشون بگیم عقب نشینی کنن خودشون هر موقع خواستن بسازن باید عقب برن ولی خب دوتازه مغازه دار ها نمیرن عقب هیچوقت
    خواستم بپرسم واقعا گفته دهیاری صحیحه یا خیر؟؟تکلیف زمین من که خیلی از خیابون اصلی عقب تر میره چیه؟؟

  22. سعید می‌گوید

    سلام در سند مالکیت من متراژ زمین و کم نوشتن و در نقشه ثبت درست است استعلام از بنیاد مسکن گرفتم تو جوابیه ش نوشته
    با بنای احداثی با مشخصات مرکزی ومطابق جدول درج شده را ذیل در داخل محدود ه قانونی طرح هادی داری کاربری مسکونی میباشد. یعنی چی؟؟

  23. علی فرزامی می‌گوید

    چند سال پیش روبروی درب پارکینگ از طرح هادی آمدند و برای ورود و خروج اتومبیل اعلام کردند که با عرض چهارمتر کسی حق تجاوز به حریم راه فوق را ندارد اکنون یکی از همسایگان به این حریم تجاوز کرده و میگوید زمین خودم هست و حق قانونی خودم میدانم که حتی راه را ببندم چگونه با این مشکل برخورد کنم

    1. علی می‌گوید

      دهیارها وظیفه دارند مراقب باشند تاکسی به حریم کوچه و خیابان روستا تجاوز ننمایند.به دهیار گزارش کن اگر اقدام نکردن داد خواست به دادستانی شهرستان بدهید

  24. فرد می‌گوید

    با سلام و احترام . منزلی دارم در یکی از روستاهای مازندران که در بافت میباشد و شامل طرح هادی شد و به زور دهیار کلیه دیوار و قسمتی از ساختمان تن به تخریب دادم و حدود ۴۰ متر از زمین ۱۷۰ متری از دستم مفت پرید . حال آیا مگر نباید طبق قوانین و مقررات طرح هادی همه تعمیرات و تخریب و انتقال آب و گاز و برق به عهده دهیاری یا شورا باشد؟ دهیار محترم ما فقط دیوار کشی کرد و تمام بقیه امور تخریب و تعمیرات که کلیه عزینه دارد را به گردن خودم انداخت . آیا این کار قانونی هست و من باید کجا شکایت کنم و حقم را بگیرم ؟

  25. محمد می‌گوید

    سلام.بنده ۱۷۰متر زمین با کاربری مسکونی در منطقه کلاشم گرفتم سال۹۱ و اون شخصی هم که زمین ازش گرفتم بهم گفت اینجا قراره طرح هادی بیاد و من خودم عقب نشینی هامو انجام دادم و نیازی نیس و من خریداری کردم ازش.غافل از اینکه طرح هادی از سال ۸۹ اومده و بنده چون غیر بومی بودم اطلاع نداشتم و الان اومدن میگن حدود ۳۰متر از زمین میره.ممنون میشم راهنماییم کنید که آیا میتونم شکایت کنم

  26. مهندس ظفریاری می‌گوید

    ***املاک ***
    مهندس ظفریاری میگوید
    سلام
    طرح هادی روستا همون طرح و برنامه ریزی و نقشه گسترش روستا برای آینده و افزایش کا بری مسکونی کشاورزی و.. میباشد و معمولا نقشه و کتاب کاملش در کتابخانه بنیاد مسکن همون شهر وجوددارد و لی معمولا بعضی از دهیار و شورای روستا حتی نقشه این طرح هادی رو هم دارند ولی بعضی از دهیار و شوراها چون نمی دانند چیست اطلاعات کافی نداردن معمولا چنین طرهای با همکاری بنیاد مسکن و بیشتر بصورت پروژهای تحقیق در دروس دانشگاهی رشته معماری به عنوان روستا ۱ و ۲ تهیه میشود و بعد اگر با هماهنگی و نیاز اون روستا باشد هزینه پرداخت میشود
    خلاصه همون و نمونه کوچک طرح جامعه گسترش شهری( یا طرح تفضلی و خازنی گسترش شهر در اطراف ) و نقشه که در شهر های با عنوان طرح جامعه شهری است در روستاها با عنوان طرح هادی جهت ابادانی و برنامه ریزی برای اینده روستا میباشد یعنی کدام زمین اجازه ساخت دارد و بعد داری امکانات و.. پتانسیل روستا و ویژیگی و .. مثلا خود بنده طرح هادی روستا مارشک مشهد در اطرف سده کارده را انجام دادم در مشهد کتاب و نمونه پروژه هم در فضای مجازی وجود دارد و با جستجوی می توانید پیدا کنید) است و.. برای خرید ملک حتما باید توسط دهیاری و شورای روستا اقدام کرد چون باید در قولنامه شما مهر شورای روستا باشد ( شورای هر روستا در حکم شهرداری ، اداره ثبت و دادگاه و بزرگ و مورد اعتماد اون روستا است) و خیلی خوب مداند که کدام زمین چه خوبی و چه مشکلاتی دارد مثل فلان زمین در حریم رودخانه و منابع ابی و ساخت ساز حکم تخریب دارد و…) برای استعلام و .. مهم به اداره منابع طبیع و جهاد و بناید می توانید مراجعه کنید و… ولی بهترین کار همون مشور با شورای روستا است

    ****

  27. سهراب می‌گوید

    متاسفانه در کشور ما ورود دلالها واالبته دلال با تعریفی که ما از دلال داریم نه بمعنی واقعی آن به یعنی کار ساز ومشاوردر امرمعاملات وبیشتر معاملات ملکی نه تنها نقش مشاوره وراهنمایی ندارد بلکه بیشتر اوقات گمراه کننده وموجب فساد های اداری میشود.
    لذا استفاده از یک یا چند مشاور آگاه وقابل اعتماد همیشه مطمئن راه خواهد بود
    اگرنتوانستمانشاء سلیس منظورم بیان کنم پوزش می طلبم

  28. داود می‌گوید

    سلام و تشکر بابت توضیحات

    من اقدام به تغییر کاربری از مسکونی به کارگاهی صنعتی به متراژ ۱۵۰۰ که در داخل طرح هادی هم قرار داره کردم
    این واحد مسکونی حدود ۲۰۰ عیان و ۴۰۰ متر سوله داره

    در کمیسیون تائید شده منتها مشکلم هزینه ای هست که بنیاد مسکن شهرستان در نظر گرفته که با ارزش افزوده ۲۸٫۵۰۰٫۰۰۰ تومان هزینه در نظر گرفتن برایش
    تا میخوای یک کار مفید انجام بدید کلی هزینه برات میتراشن اگه اینجوری باشه که دارن هزینه فعالیت در روستا رو مانند شهر میکنن دیگه نمیشه تو روستا هم کاری کرد

    به نظر شما این درست محاسبه شده راه کم کردنی هم داره لطفاً راهنمائی کنید

  29. علیرضا می‌گوید

    سلام
    می خواستم بدونم که آیا میتوانم از مشاوره حقوقی و ملکی کارشناسهای شما در هنگام خرید املاک (اعم از آپارتمان یا باغ و یا زمین ) با پرداخت حق الزحمه استفاده کنم؟

    1. مهدی زارع - دبیر بخش املاک می‌گوید

      سلام دوست عزیز، پیشنهاد می‌کنم با شماره‌های پشتیبانی دیوار تماس بگیرید تا همکارانم راهنمایی‌تون کنن.

  30. علی می‌گوید

    سلام زمینی دارم بر جاده اصلی بین شهری بالای جاده طرح هادی هست و زمین من بر جاده اصلی زیر جاده هست چطوری میتوانم ببرمش جزء طرح هادی لطفا راهنمایی کنید با تشکر

  31. علی می‌گوید

    سلام برای استعلام طرح هادی باید به کارشناسان بنیاد مسکن مراجعه شود متاسفانه بیشتر اعضای شوراها به عنوان دلال زمین هستند واطلاعات صحیح نمی دهند

  32. اشکان می‌گوید

    شورا با همکاری دهیار متخصص در زمینخواری /خرید مزروعی تبدیل به مسکونی و بعد فروش به روستاییان و دیگران/

  33. احمد می‌گوید

    سلام زمین من طرح هادی داردبنیادمسکن مجوزساخت داده ولی منابع طبیعی قبول نکرده بهتره لطف بکنیدبه منابع طبیعی تذکربدهیدتااینکه بامردم رفتارخوبی داشته باشن

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.