با محله بریانک تهران و امکانات شرایط زندگی در آن آشنا شوید

0

محله بریانک در منطقه ۱۰ تهران قرار گرفته و جزو مناطقی بوده که از دسترسی و قیمت مناسبی برخوردار است. بریانک در جنوب شرقی تهران واقع شده و بزرگراه نواب صفوی این محله را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می‌کند. محله بریانک بافت قدیمی و نسبتا فرسوده‌ای دارد. البته به این معنی نیست که خبری از آسمان‌خراش‌ها و ساخت و ساز مدرن در این منطقه وجود ندارد. بلکه می‌توان آپارتمان‌ها و مراکز تفریحی نوسازی در این منطقه پیدا کرد. ایستگاه مترو بریانک در خط هفت مترو تهران در این منطقه بوده و در تقاطع بزرگراه نواب و بلوار بریانک قرار دارد. در نزدیکی ایستگاه مترو بریانک پایانه تاکسیرانی و اتوبوسرانی قرار گرفته که رفت‌وآمد به مناطق دیگر شهر را آسان می‌کند.

خرید مسکونی در بریانک

بریانک کجاست؟

محله بریانک در منطقه ۱۰ تهران قرار گرفته است. بریانک از شرق به بزرگراه نواب، از غرب به خیابان امامزاده عبدالله،‌ از جنوب به خیابان قزوین و از شمال به خیابان کمیل منتهی می‌شود. موقعیت جغرافیایی بریانک به گونه‌ای است که دسترسی آسانی به مرکز شهر دارد. به دلیل نزدیکی امامزاده عبدالله به منطقه بریانک، در این منطقه رفت‌وآمد بالایی صورت می‌گیرد. بسیاری برای خرید پارچه به امام زاده عبدالله می‌آیند و در همان اثنای خرید خود را مهمان فلافل‌های هفت چنار هم می‌کنند.

تصویر محله روی نقشه

در تصویر زیر، نمایی از محله بریانک را به‌همراه دسترسی‌ها و مناطق مهم مشاهده می‌کنید.

تاریخچه محله بریانک

قدمت محله بریانک به دوره ناصری باز می‌گردد. پیش از تخریب دیوار ناصری، پشت این دیوارها، روستاهایی بودند که زراعت و دامپروری می‌کردند. بریانک تا پیش از تخریب دیوار ناصری یکی از روستاهای خارج از شهر تهران محسوب می‌شد. روستای بریانک شامل قلعه بریانک و دشت‌های زراعی بود که گندم و صیفی‌جات کشت می‌کردند. هنوز هم در محله بریانک نشانه‌هایی از بافت روستایی دیده می‌شود.

هفت چنار حتی آن زمان هم زبانزد بود. برخی می‌گویند علت نامگذاری هفت چنار این است که هفت چنار از بدنه یک درخت چنار ریشه کرده‌ و بالا رفته‌اند. این اتفاق طبیعی نظر مردمان روستایی را به خود جلب کرد تا آنجا که آن‌ها بر دیوار گلی مجاور این درخت، شمع می‌افروختند و نذر و نیاز می‌کردند.

بافت قدیمی بریانک

بافت محلی

محله بریانک بافت قدیمی و نسبتا فرسوده‌ای دارد. البته به این معنی نیست که خبری از آسمان‌خراش‌ها و ساخت و ساز مدرن در این منطقه وجود ندارد. بلکه می‌توان آپارتمان‌ها و مراکز تفریحی نوسازی در این منطقه پیدا کرد. اما همان‌طور که گفته شد منطقه بریانک حال و هوای قدیمی دارد. به گونه‌ای که هر طرف خیابان‌های این محله را نگاه کنید، تره‌بار و سوپرمارکت‌های بزرگ و کوچک را خواهید دید.

همچنین در محلهٔ بریانک مغازه‌های دیگری مانند تاسیسات، لباس‌فروشی،‌ تعمیرخودرو و گوشی همراه و هرآنچه که نیاز روزمره باشد را پیدا می‌کنید. البته بوستان‌های تفریحی بسیاری برای ساکنان این منطقه وجود دارد. بوستان‌های هزار شهید، عرب، نور، لاله و بانوان در حوالی مترو بریانک واقع شده‌اند. این بوستان‌ها با غروب آفتاب، پذیرای اهالی این منطقه هستند. شلوغی بوستان‌ها و صدای بازی بچه‌ها در بوستان‌ها حال و هوایی گرم و صمیمی به این محله می‌دهد.

یکی از معروف‌ترین ویژگی‌های محلهٔ بریانک، فلافل فروشی هفت چنار است. به طوری که علاقمندان فلافل از کیلومترها آن سوتر از تهران به منطقه بریانک می‌آیند. گفته شده که طعم واقعی فلافل را در این فلافل فروشی خواهید چشید. البته رستوران‌های دیگری مانند ارکیده، پارسی، کترینگ یاس، باغ گلستان و طاها نیز در این محدوده به چشم می‌خورند.

امکانات محله بریانک

بریانک محله‌ای در جنوب تهران است که در گذشته‌های نه چندان دور هفت چنار منحصر بفرد و تاریخی داشت که در دهه ۴۰ شمسی ثبت میراث شدند؛ اما این روزها از این«هفت چنار» دو چنار بیشتر باقی نمانده است. چنار امامزاده یحیی یکی از آن‌هاست که همچنان استوار و سربلند باقی مانده؛ اما همچنان محله‌ای شناخته شده در بریانک به نام هفت چنار وجود دارد.

نمایی از ساختمان های نوساز بریانک

موزه هفت چنار

در نزدیکی درختان معروف چنار، موزه هفت چنار قرار دارد که در دوره پهلوی کارخانه جوراب‌بافی بود. کارخانه جوراب‌بافی هفت چنار اکنون به موزه آثار طبیعی و حیات‌‌وحش تبدیل شده که در شمال میدان بریانک، ضلع شرقی خیابان دعوتی قرار دارد. این موزه تنها ۹۰۰ متر با ایستگاه متروی بریانک در خط هفت مترو فاصله دارد.

خیابان دعوتی بریانک

خیابان دعوتی در منطقه بریانک از محله هفت چنار می‌گذرد و مکان‌های مهمی مانند موزه حیات وحش و آثار طبیعی هفت چنار در آن واقع شده‌اند. خیابان دعوتی محله هفت چنار به معابر مهمی مانند بریانک، سید عابدین نوری، گلستانی و همچنین شهید عرب متصل شده است.

مرکز خرید نواب

مرکز خرید نواب در کنارگذر نواب قرار گرفته و این مجتمع یکی از دو بازار و مرکز خرید در محله بریانک است. این مجتمع از ایستگاه متروی بریانک، فاصله زیادی ندارد.

با محله‌های دیگر تهران هم آشنا شوید:

مشکلات بریانک

مشکلات محله بریانک ریشه در گذشته‌های دور دارد. در سال ۱۳۳۲ قریه بریانک به تهران قدیم وصل شد. زمین‌های زراعی به باغ تبدیل شدند. شاید به زعم برخی کارشناسان، این اتفاق اولین گام تحولات بریانک بود. انقلاب سفید در سال ۱۳۴۱ باعث شد روستائیان به این منطقه وارد شوند و کم‌کم باغ‌ها و زمین‌ها تکه تکه شده و به بافت مسکونی متراکم تبدیل شد. بریانک به دلیل غفلت مدیران و برنامه‌ریزان شهری با مشکلات پیچیده‌ای روبرو شد؛ به طوری‌که امروز بخش‌هایی از این منطقه، کیفیت بالایی برای سکونت ندارد.

 قیمت آپارتمان در محله بریانک تهران

آپارتمان در محله بریانک در حدود متری ۱۶ تا ۲۱ میلیون تومان (بهمن ۱۴۰۰ ) آگهی می‌شود. البته ممکن است قیمت‌هایی پایین‌تر در مورد خانه‌های فرسوده‌تر هم پیدا شود؛ اما به هرحال خرید و فروش چنین خانه‌های ریسک‌های خود را دارد. بنابراین بافت منطقه و عمر ساختمان در قیمت نهایی اثرگذار است. چرا که بسیاری از خانه‌های این منطقه به دلیل کهنه بودن و ساخت غیراصولی ایمنی لازم را ندارند.
جدیدترین آگهی‌های فروش آپارتمان بریانک

حمل‌ونقل عمومی در محله بریانک

ایستگاه مترو بریانک در خط هفت مترو تهران است. این ایستگاه در تقاطع بزرگراه نواب و بلوار بریانک قرار دارد. در نزدیکی ایستگاه مترو بریانک پایانه تاکسیرانی و اتوبوسرانی قرار گرفته که رفت‌وآمد به مناطق دیگر شهر را آسان می‌کند. برای مثال خط ۴ ایستگاه تندرو در نزدیکی ایستگاه مترو بریانک قرار دارد که می‌تواند مسافران را به پایانه جنوب یا پایانه شهید افشار، پل پارک وی برساند.

 مسیرهای تاکسی در محله بریانک

محله بریانک به دلیل نزدیکی به خیابان نواب صفوی دسترسی نسبتا خوبی به شمال و جنوب شهر تهران دارد. به همین ترتیب اگر کسی خود را با تاکسی‌های گردشی به خیابان نواب برساند می‌تواند به محلات شمال یا جنوب تهران برسد. به همین ترتیب می‌توان به تاکسی‌های میدان نواب و بریانک نیز اشاره کرد که شهروندان را به خطوط دیگر تاکسیرانی می‌رسانند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.