بلوار کشاورز تهران و محله‌های اطراف آن را بهتر بشناسید

0

بلوار کشاورز از میدان ولیعصر شروع می‌شود و تا خیابان قریب ادامه دارد. خیابانی که هم برای پیاده‌روی مناسب است و هم برای دوچرخه سواری. این خیابان موازی، خیابان فاطمی است. بلوار کشاورز با خیابان ولیعصر، خیابان فلسطین، خیابان حجاب، خیابان قدس و شانزده آذر و کارگر شمالی و در نهایت با خیابان قریب تقاطع دارد.

امروزه این بلوار تبدیل به مسیری شده که عابران خود را به مجموعه‌ای از مراکز فرهنگی، خرید، تاریخی و گردشگری می‌رسانند. خیابانی که به دلیل نزدیکی به دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران جای مناسبی است که هم‌کلاسی‌ها و هم دانشگاهی‌های این دانشگاه‌ها بتوانند چند ساعتی را باهم سپری کنند. از جمله امکانات این منطقه وجود بازارچه خوداشتغالی یا همان گذر فرهنگ و هنر، پارک لاله، موزه هنرهای معاصر و … هستند.

خرید مسکونی بلوار کشاورز

بلوار کشاورز کجاست؟

محلهٔ بلوار کشاورز در منطقهٔ ۶ شهرداری تهران واقع شده و از شمال با محلهٔ فاطمی، از جنوب با محلهٔ وصال شیرازی، از شرق با محلهٔ بهجت آباد و از غرب با محلهٔ جمال‌زاده همسایه است. خیابان شهید فاطمی در شمال این محله، خیابان ولیعصر در شرق این محله، بلوار کشاورز در جنوب این محله و خیابان کارگر شمالی در غرب این محله قرار دارد.

بلوار کشاورز از میدان ولیعصر شروع می‌شود و تا خیابان قریب ادامه دارد. خیابانی که هم برای پیاده‌روی و هم دوچرخه سواری مسیر مناسبی دارد. این خیابان موازی خیابان فاطمی است. بلوار کشاورز با خیابان ولیعصر، خیابان فلسطین، خیابان حجاب، خیابان قدس و شانزده آذر و کارگر شمالی و در نهایت با خیابان قریب تقاطع دارد.

تصویر محله روی نقشه

در تصویر زیر نمایی از بلوار کشاورز و مهم‌ترین مکان‌ها و محله‌های اطراف آن را مشاهده می‌کنید.

تاریخچه محله بلوار کشاورز

بلوار کشاورز، از خیابان‌های جذاب تهران بوده و مهمترین جذابیت آن هم این است که جزو نخستین بلوارهای ایران است که در دوره پهلوی اول و زمانی که منطقه ۶ تهران امروز شکل گرفت، به وجود آمد. همچنین نهر کرج در زمان امیرکبیر آب را از شهرستان کرج از طریق این بلوار به تهران منتقل می‌کرد. در واقع نهر کرج که یادگار دوران امیرکبیر است به سمت اراضی بهجت آباد در حرکت بود و از این اراضی به سمت تهران امتداد می‌یافت. تا قبل از لوله‌کشی تهران این نهر نقش عمده‌ای در تامین آب می‌شد. آب روان میان بلوار کشاورز امروزی از همان نهر کرج نشان دارد. اهمیت این بلوار به حدی است که نام آن در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.

امکانات محله بلوار کشاورز

امروزه این بلوار تبدیل به مسیری شده که عابران خود را به مجموعه‌ای از مراکز فرهنگی، خرید، تاریخی و گردشگری می‌رسانند. پارک لاله، گذر فرهنگ و هنر پارک لاله، موزه فرش و موزه هنرهای معاصر جزو جاهایی است که به پاتوق دانشجویان و جوانان و گردشگران این منطقه بدل شده است.

بوستان در نزدیکی بلوار کشاورز

بازارچه خوداشتغالی یا همان گذر فرهنگ و هنر

ضلع غربی پارک لاله و کمی بالاتر از موزه‌ هنر‌های معاصر را اغلب مردم به عنوان بازارچه خوداشتغالی می‌شناسند. بازارچه خوداشتغالی یا گذر فرهنگ و هنر حال‌وهوای ویژه‌ای دارد. جایی که افراد با هنر، ذوق و خلاقیتی که داشتند غذایی، کار هنری دستی و … تولید کرده و برای فروش گذاشته‌اند. چرخیدن در بازارچه خوداشتغالی حس خوبی به افراد می‌دهد. خوراکی‌های متنوع، ساده و ارزان در دسترس است و با گشت‌وگذار در این بازارچه با ده‌ها تولیدات هنری مواجه خواهید شد که بی‌نهایت خلاقانه و چشم‌نواز هستند.

پارک لاله

فروردین ۱۳۴۴ اراضی دولتی جلالیه (پارک لاله امروز) در اختیار شهرداری تهران قرار گرفت. البته اصالت این زمین‌ها به زمان قبل از دورهٔ پهلوی برمی‌گردد. در دوره قاجار، نصرت‌الدوله اراضی محدوده کنونی پارک لاله را خرید و آباد کرد. به همین دلیل گاهی اوقات این محدوده را نصرت‌ آباد می‌گویند. البته جلالیه هم عنوان دیگری است که برای این زمین‌ها شنیده می‌شود و ریشه این نامگذاری به این موضوع بر می‌گردد که در پی سقوط قاجاریه، در دوران پهلوی این محدوده به ارتش واگذار شد.

اما ارتش از عهده مدیریت این زمین‌ها برنیامد و آن را در ازای مطالبات وزارت دارایی تحویل این وزارتخانه داد. در دهه ۴۰ شمسی نیز شهرداری تصمیم گرفت این محدوده را به پارک تبدیل کند. مسئولان وقت طراحی فرانسوی به نام «ژوفه» را پیدا کردند و پروژه تاسیس این پارک را کلید زدند که ساخت آن در سال ۱۳۴۵ به پایان رسید.

پوشش گیاهی این پارک ۲۷۱ هزار متر مربعی شامل درخت‌های زیر می‌شود:

  • چنار
  • کاج تهران
  • اقاقیا
  • سرو شیراز
  • سدروس
  • ارغوان
  • بید مجنون
  • سرو نقره‌ای
  • ماگنولیا
  • کاتالپا
  • سپیدار
  • زبان گنجشک
  • کبوده
  • افرا
  • نارون
  • نوئل
  • نوئل آبی
  • لیلکی
  • زربین
  • سروتبری
  • عرعر
  • ابریشم
  • گردو
  • نخل

اراضی پارک لاله تحولات سیاسی متعددی را به خود دیده است. اول از همه آن روزهایی که اینجا عمارت آقازاده‌های قجری بوده، به طور حتم پاتوق قاجارها بوده و بعد از آن تبدیل به میدان اسب‌سوار ارتشی‌ها شده و سالگرد کودتای رضاخان در آن جشن گرفته می‌شده است. هفت سال بعد طرفداران مصدق در اردیبهشت ۱۳۳۹ در همین محدوده تجمع کردند.

از دیگر رویدادهای مهم این اراضی، حضور محمدرضا پهلوی در آن با لباس نظامی است. در اینکه محمدرضا پهلوی چند باری در اینجا با لباس نظامی حضور پیدا کرده، تردیدی نیست به طوری‌که تصویری از این رویداد نیز وجود دارد. در نهایت در دوران انقلاب اسلامی نیز، پارک لاله کانونی برای فعالان سیاسی و اجتماعی بوده است. گفتنی است ۱۰ سال بعد از ساخت این پارک، موزه‌های هنرهای معاصر در کنار این پارک قرار گرفت.

موزه هنرهای معاصر

برخی می‌گویند ارزش گنجینه موزه هنرهای معاصر، دست کمی از گنجینه بانک مرکزی ندارد و در یک محاسبه سرانگشتی ۲.۵ میلیارد دلار ارزش آثاری است که در این مجموعه نگهداری می‌شود. شاید برابر دانستن گنجینه این مجموعه با بانک مرکزی اغراق به نظر برسد؛ اما می‌تواند این حقیقت را نشان دهد که چه آثار ارزشمندی در دل این مجموعه نهفته است. به طوری‌که گفته می‌شود در گنجینه این مجموعه ۴۰۰ اثر استثنایی وجود دارد و این تنها بخشی از ۳۰۰۰ اثر برجسته تجسمی است که در دل این موزه جا خوش کرده است.

برای لذت بردن از این موزه تنها کافیست کمی نسبت به هنر و جریان‌های بزرگ هنری کنجکاو باشید. به طوری‌که تقریبا همه جنبش‌های اصلی هنری در قرن ۱۹ و ۲۰ جایگاهی در این موزه دارند. چرخیدن در این موزه حتی افرادی که سرو کاری با هنر ندارند را هم به وجد می‌آورد چرا که هرکسی حتما نام پیکاسو، ونگوک، فرانسیس بیکن، کلود مونه را بارها شنیده اینکه بتواند اثری از آنها در تهران و ایران ببیند، هیجان دارد.

موزه فرش ایران

اگر در محدوده بلوار کشاورز یا پارک لاله هستید، پیشنهاد می‌کنیم به ضلع شمال غربی پارک لاله، یعنی تقاطع کارگر شمالی و خیابان دکتر فاطمی بروید و حتما سری به موزه فرش ایران بزنید. البته برای وارد شدن به ساختمان این موزه عجله نکنید. در محوطه بیرونی کمی مکث کنید و به معماری ظریف این بنا دقت کنید. چیزی که به سرعت خواهید دید شباهت هنرمندان معماری این ساختمان با «دار قالی» است. مجموعه موزه فرش ایران شامل با ارزش‌ترین نمونه‌های قالی ایرانی از قرن نهم هجری تا دوره معاصر است. معمولا حدود ۱۳۵ تخته از شاهکارهای قالی ایران، بافت مراکز مهم قالی‌بافی مانند کاشان، کرمان، اصفهان، تبریز، خراسان، کردستان و جز آنها، در تالار طبقه همکف به معرض نمایش گذاشته می شود.

بلوا کشاورز

خانه موزه اخوان ثالث

تهران، خیابان دکتر فاطمی، خیابان ششم، کوچه خجسته، پلاک ۳۱ نشانی منزل مهدی اخوان ثالث است. اهالی شعر و احساس، اخوان را خوب می‌‎شناسند. اخوان، زندگی را به زبان شعر می‌گفت. لحنی پرصلابت داشت و همین اقتدار در بیان و استفاده از کلمات به خواننده حس اعتماد به نفس می‌داد.

قدم زدن در خانه‌ کوچک اخوان ثالث می‌تواند بازدید کننده و علاقمندان او را به حال و هوای زندگی شاعری ببرد که سراینده «امید» بوده است. تماشای وسایل خانه یک شاعر می‌تواند برای بسیاری جذاب باشد. بخصوص که تا همین چندی پیش در این خانه زندگی جریان داشته و تا سال ۱۳۸۵ یعنی تا زمان حیات ایران خانم، همسر اخوان، خانواده اخوان در آن ساکن بوده‌اند. اما از سال ۱۳۸۸ در اختیار شهرداری قرار گرفت و در نهایت امروز تبدیل به خانه موزه شده است.

مسجد نور

مسجد نور در خیابان فاطمی تهران، فاصله زیادی با بلوار کشاورز ندارد. این مسجد جزو شناخته شده‌ترین مساجد برای برگزار برنامه‌های عمومی و ارتحال افراد شناخته شده است.

آشنایی با محله‌های دیگر تهران:

بیمارستان‌های بلوار کشاورز

بیمارستان مهر

محمدعلی صدر و همکارانش در خیابان امیریه تهران بیمارستان مهر را در سال ۱۳۲۵ تاسیس کردند، ولی به جهت توسعه بیمارستان در سال ۱۳۴۱ به محل کنونی آن در خیابان ولیعصر، خیابان زرتشت غربی انتقال پیدا کرد. این بیمارستان وابسته به بخش خصوصی است.

بیمارستان ساسان

بیمارستان ساسان بلوار کشاورز

سال ۱۳۵۴بیمارستانی تخصصی و فوق تخصصی در سیزده طبقه در خیابان کشاورز ساخته شد. این مرکز تا سال ۱۳۶۸ به عنوان مجموعه‌ای خصوصی شناخته می‌شد، اما بنیاد مستضعفان و جانبازان سهام این مجموعه را خرید تا امور درمانی جانبازان و مجروحان جنگ در این بیمارستان انجام شود و به همین ترتیب اکنون این بیمارستان فوق تخصصی به عموم مردم خدمت‌رسانی می‌کند.

 قیمت خانه در بلوار کشاورز

قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در محدوده بلوار کشاورز حدود ۴۰ تا ۴۴ میلیون تومان است. (بر اساس آگهی‌های دیوار اسفند ۱۴۰۰) و برای اجاره یک واحد مسکونی حدود ۸۰ متری به حدود ۴۰۰ میلیون تومان ودیعه و حدود ۳ میلیون اجاره ماهانه نیاز دارید. البته در این منطقه می‌توانید خانه‌های با قیمت مناسب‌تر نیز پیدا کنید. بخصوص اگر دنبال واحدهای دانشجویی باشید.
جدیدترین آگهی‌های فروش مسکونی بلوار کشاورز

حمل‌ونقل عمومی در محله بلوار کشاورز

متروی ایستگاه میدان ولیعصر، ابتدای بلوار کشاورز قرار گرفته و ایستگاه میدان جهاد از خط ۳ مترو نیز در ابتدای خیابان فاطمی قرار دارد. در خصوص رفت‌و‌آمد با تاکسی باید گفت در بلوار کشاورز با یک‌بار سوار تاکسی شدن می‌توانید به هر نقطه اصلی تهران دست پیدا کنید. کافیست با تاکسی‌های گذری خودتان را به میدان ولیعصر یا هفت تیر برسانید و از آنجا به سایر نقاط شهر بروید. اگر به میدان ولیعصر بروید، می‌توانید با خطوط اتوبوس تندرو به ایستگاه‌های شمالی و جنوبی خیابان ولیعصر نیز دسترسی پیدا کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.