محله زعفرانیه، از کشتزارهای زعفران تا آپارتمان‌های لوکس

0

محله زعفرانیه که در منطقه ۱ تهران قرار دارد، جزو مناطق خوش آب‌وهوا و گران‌قیمت تهران محسوب می‌شود. نزدیکی کاخ سعدآباد و قرار گرفتن تجریش در شرق زعفرانیه، این منطقه را مشهور کرده است. نام محله از کشتزارهای زعفران و رنگ زعفرانی کاخ سعدآباد گرفته شده است. برای رفت‌وآمد به این محله می‌توان از طریق متروی تجریش اقدام کرد چون هنوز مترو زعفرانیه وجود ندارد. اگر به دنبال منطقه‌ای خوش آب‌وهوا و سرسبز هستید از زعفرانیه و پارک زعفرانیه غافل نشوید.

محله زعفرانیه کجاست؟

اگر گذرتان به تجریش افتاده باشد، حتما نام محلهٔ زعفرانیه به گوش‌تان خورده است. زعفرانیه به دلیل قرارگیری در ارتفاعات به عنوان یکی از مناطق خوش آب‌وهوای تهران شناخته می‌شود. زعفرانیه از جنوب به خیابان ولیعصر، از غرب به ولنجک، از شرق به تجریش و از شمال به ارتفاعات کلک‌چال محدود شده است.


آگهی‌های املاک زعفرانیه را در دیوار ببینید


نقشه محله زعفرانیه

همان‌طور که گفته شد، زعفرانیه با قرارگیری در منطقه ۱ تقسیمات شهری تهران، از شمالی‌ترین محله‌های این شهر محسوب می‌شود. نزدیکی به تجریش و مجموعه کاخ‌های سعدآباد، این محله را به محلی تاریخی هم تبدیل کرده است. در تصویر زیر، محدوده زعفرانیه را روی نقشه مشاهده می‌کنید. با کلیک روی این لینک هم می‌توانید نقشه محله را روی مسیریاب بلد ببینید.

عکس خیابان در محله زعفرانیه

تاریخچه محله زعفرانیه

محله‌ها هم مثل آدم‌ها نام و نشان دارند. هر کسی محله‌اش را به نامی می‌شناسد و این نام‌ها هر کدام قصه و حکایتی دارند. زعفرانیه یک اسم است که سه داستان دارد. معلوم نیست کدام‌شان واقعی‌اند؛ اما هر سه روایت‌هایی شنیدنی هستند. دو روایت اول نام‌گذاری محله را سلیمان بهبودی، پیشکار مخصوص رضاشاه در خاطراتش نقل کرده و روایت سوم را دکتر ستوده در فرهنگ جامع تاریخ تهران نوشته است.

زعفرانیه قصه اول: زمانی خیابان پهلوی سابق ( ولی‌عصر فعلی) را ساختند تا مرکز تهران را به شمیران وصل کنند. یک خیابان فرعی هم از ابتدای زمین‌های اسدآباد، هم مرز باغ‌فردوس بود که تا قسمت شمالی باغ سعد آباد یعنی تپه علی خان کشیده شده بود. وقتی برای ورود از خیابان جدید به باغ، در می‌ساختند؛ به آن رنگ زعفرانی زدند. این در بزرگ زعفرانی رنگ، خیابان و محله را به زعفرانیه معروف کرد.

زعفرانیه قصه دوم: شوکت الملک ۵۰ من پیاز زعفران در سعدآباد کاشت. این پیازها خوب عمل آمدند. زعفران‌ها را در قسمتی از زمین‌ها کاشتند که نزدیک خیابان بود و کم کم آن خیابان به زعفرانیه معروف شد.

زعفرانیه قصه سوم: می‌گویند محمدشاه یا ناصرالدین‌شاه قسمتی از این زمین‌ها را به یکی از کنیزان محبوبش، زعفران باجی بخشید و برای همین این خیابان و منطقه به زعفرانیه معروف شد. گویا بازارچهٔ زعفران باجی در محلهٔ بازار را هم همین کنیز خوش اقبال ساخته است.

ورودی کاخ سعدآباد در زعفرانیه
ورودی کاخ سعدآباد در زعفرانیه

امکانات محله

محلهٔ زعفرانیه به دلیل قرارگیری در شمال تهران امکانات مناسبی برای ساکنان دارد. آنچه بیشتر در محلهٔ زعفرانیه خودنمایی می‌کند، باغ‌ها و بوستان‌های این منطقه است. ساکنان قدیمی این منطقه باغ‌های زیر با به‌خوبی به‌یاد دارند:

  • زندکریمی
  • خانم مروان
  • حاجی کلاهی
  • خیامی

البته تنها باغ خیامی از گزند روزگار و تاریخ در امان مانده است. اکنون پارک زعفرانیه می‌تواند یادآور باغ‌ها و سرسبزی این منطقه باشد. پارک زعفرانیه در سال ۱۳۴۳ تاسیس شده است. پارک زعفرانیه در تقاطع ولیعصر و خیابان مقدس اردبیلی قرار دارد.

مراکز درمانی و بهداشتی کوچکی نیز در محله زعفرانیه وجود دارد، اما برای دسترسی به بیمارستان‌ها، ساکنان این منطقه باید به بیمارستان‌های واقع در تجریش مراجعه کنند. پایگاه بهداشت زعفرانیه و درمانگاه زعفرانیه برای امور فوری و سرپایی محلی‌ها در دسترس هستند.

قنادی‌های معروفی در زعفرانیه فعال هستند که از میان آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سوییت بلیس
  • آغاجری
  • نیشکر
  • دانمارکی زعفرانیه
  • لوندر

البته نباید از مراکز خرید محله زعفرانیه غافل شد. از مراکز مهم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مرکز خرید زعفرانیه پلازا
  • بامیک
  • پالادیوم

در خیابان الف زعفرانیه که در تقاطع مقدس اردبیلی واقع شده است، بازار میوه و تره‌بار برای رفع مایحتاج مردم وجود دارد.

محله زعفرانیه منطقه‌ای مناسب برای گشت‌وگذار نیز محسوب می‌شود. قرار گرفتن کاخ سعدآباد و عمارت تماشاگه زمان در این محله برای دوست‌داران تاریخ و فرهنگ بسیار جذاب و دیدنی خواهد بود. موزه تماشاگه زمان از قدیمی‌ترین بخش‌های زعفرانیه محسوب می‌شود. این موزه در زمینی با وسعت ۵۰۰۰ متر مربع با درختان پیر و بلند و ساختمانی ۷۰۰ متری با انواع گچ‌بری، کاشی کاری، گره‌چینی و مقرنس تزیین شده است. زمینی که قدمتش به اوایل دوران قاجار می‌رسد و عمارتی که مربوط به دورهٔ پهلوی می‌شود. این عمارت ۸۰ ساله متعلق به مهدی منصور بود و بعد در سال ۱۳۴۲، تاجری به نام حسین خداداد،‌ که مدتی هم رئیس اصناف تهران بود، این ملک را از منصور خرید و بازسازی‌اش کرد. تبدیل شدن این عمارت حدود ۱۴ سال طول کشید. تماشاگه زمان در میان باغ قجری و عمارت پهلوی ساخته شد؛‌ موزه‌ای که پر از ساعت‌های ریز و درشت و گاهی عجیب است.

مرکز خرید زعفرانیه

حمل‌ونقل عمومی و مترو زعفرانیه

برای رفت‌وآمد به این منطقه می‌توان از تاکسی‌های خطی تجریش و ولنجک استفاده کرد. متروی تجریش نیز برای دسترسی به این منطقه وجود دارد. مترو زعفرانیه هنوز برای این منطقه احداث نشده است.

خیابان‌های مهم محله زعفرانیه

محلهٔ زعفرانیه مانند بسیاری از محله‌های تهران از خیابان‌های اصلی و مهمی تشکیل شده است. خیابان‌های مهم زعفرانیه شامل این موارد می‌شود:

  • خیابان مقدس اردبیلی
  • خیابان الف زعفرانیه
  • خیابان آصف
  • خیابان پسیان

از آنجایی که میدان الف جزو میدان‌های قدیمی این محله محسوب می شود،‌ خیابان الف زعفرانیه نیز اهمیت زیادی برای ساکنان این منطقه دارد.


با محله‌های دیگر تهران هم آشنا شوید:


تصاویر محله زعفرانیه

زعفرانیه یکی از زیباترین محله‌های لوکس و البته تاریخی تهران است. در کنار خانه‌هایی با معماری خاص و وام‌گرفته از کاخ‌های تاریخی، مراکز خرید و بوستان‌های زیبای این محله هم زبانزد هستند. در آلبوم زیر، عکس‌هایی از این محله شمالی تهران را می‌بینید.

 

قیمت املاک در محله زعفرانیه

محله زعفرانیه به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، مملو از املاک بزرگ و خوش‌ساخت است. این منطقه در مقایسه با سایر محله‌های شمالی تهران از قیمت بالایی برخوردار است. با نگاهی به آگهی فروش در سایت دیوار، قیمت هر متر مربع خانه به‌طور میانگین (خرداد ۱۴۰۰) حدود ۸۰ تا ۹۰ میلیون برآورد می‌شود. البته موقعیت قرارگیری املاک و دسترسی آن‌ها بر قیمت‌گذاری ملک تاثیر می‌گذارد. از این رو امکان دارد که املاکی با قیمتی کمی پایین‌تر یا خیلی بالاتر در این منطقه به فروش برسد.



آگهی‌های فروش مسکونی زعفرانیه در دیوار



 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.