مزایای شغل قنادی و معایب آن | پاسخ ۸ سوال مهم

شیرینی‌پزی

0

قنادی و شیرینی‌‌پزی آنقدر یادآور خاطرات خوش و شیرین هستند که گاهی فراموش می‌کنیم شیرینی‌پزی هم یک شغل است و مزایا و معایب خود را دارد. برای ورود به این شغل، به مهارت‌ها و آموزش‌های اولیه و مقدار زیادی ذوق و علاقه نیاز است. شیرینی و کیک همیشه مصرف‌کننده زیادی دارد و از این رو می‌توان قنادی را یک  شغل پردرآمد دانست؛ اما مزایای شغل قنادی و معایب آن کدامند؟ آیا انتخاب شغل، ریسک و چالشی ندارد؟ در ادامه، با ما همراه باشید تا پاسخ تمام سوالاتتان را بگیرید.


قنادی هم مانند بسیاری از مشاغل آزاد، شامل بیمه مشاغل آزاد تأمین اجتماعی می‌شود. شما به‌عنوان یک قناد، می‌توانید شیرینی‌فروشی خود را داشته باشید، در یک کارخانه تولید شکلات و شیرینی کار کنید یا اینکه کسب‌وکار آنلاین شیرینی‌پزی راه‌ بیندازید.

۱- شغل قنادی چیست؟

مزایای شغل قنادی

قنادی یکی از قدیمی‌ترین و ریشه‌دارترین مشاغلی است که در جای‌جای جهان می‌توان آن را دید و هر نقطه‌ای با‌توجه‌به آب‌وهوا، جغرافیا، فرهنگ و تاریخ خود ویژگی‌های منحصربه‌فردی به آن داده است. این کسب‌و‌کار در گروه مواد غذایی جای می‌گیرد و اغلب تولیدات آن هم با استفاده از آرد، شکر و سایر مواد شیرین است. شیرینی‌پزی طیف گسترده‌ای از مواد غذایی شیرین را در بر می‌گیرد؛ از نان شیرینی و کیک تا انواع شرینی‌جات و شکلات‌ها.

۲- درآمد شیرینی‌پزی چقدر است؟

قنادی را نمی‌توان یک شغل اشباع‌شده دانست. ریسک بازگشت سرمایه این شغل بسیار کم است و به‌راحتی می‌توان روی درآمد مناسب و یا حداقل سر‌به‌سر در شروع کار حساب کرد. درآمد قنادی رابطه مستقیمی با محل فروشگاه، قرارگیری در شهر یا روستا، تنوع و کیفیت محصولات، تعداد کارمندان و … دارد. به‌طور متوسط، سود خالص شیرینی‌‌پزی حدود ۴۰ درصد فروش است. برای کسب درآمد حداقلی و بازگشت سرمایه، باید بین ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم در روز محصول فروخت. این مقدار برای شهرهای بزرگ است که هزینه‌های اجاره و اداره‌کردن قنادی زیاد است. در شهرهای کوچک، فروش بین ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم در روز، درآمد خوبی به همراه خواهد داشت.

۳- مزایای شغل قنادی و معایب آن کدامند؟

مانند هر شغل دیگری، شیرینی‌پزی هم مزایا و معایب خود را دارد که در ادامه بررسی شده‌اند:

مزایای شغل قنادی

  • درآمد زیاد

شیرینی، کیک و سایر محصولات مرتبط با این شغل، نیاز همیشگی مردم هستند و این شغل همواره مشتری زیاد و بالطبع درآمد زیادی هم دارد.

  • مفرح‌بودن شغل

به‌طور کلی مشاغلی که با پخت‌وپز و سرو غذا و خوراکی سر و کار دارد، مشاغل مفرحی هستند؛ به‌خصوص اینکه در حیطه شیرینی‌جات باشند.

  • مشتری فراوان

شیرینی و شکلات و کیک، مصرف‌کننده دائمی دارند. در مواقعی از سال مثل عید نوروز یا اعیاد مذهبی، تعداد سفارش‌های این شغل به شدت افزایش پیدا می‌کند.

  • شغل مناسب هم برای خانم‌ها و هم آقایان

قنادی شغلی است که هر کسی فارغ از جنسیت و سن می‌تواند وارد آن شود. ذوق و سلیقه به خرج دادن، خلاقیت و دقت در کار، لازمه‌ این شغل است و این موارد فارغ از جنسیت هستند.

  • امکان راه‌اندازی در همه جا حتی در خانه

با حداقل متراژ موردنیاز و در هر نقطه‌ای می‌توان قنادی دایر کرد؛ حتی در خانه.

یکی از مزایای شغل قنادی این است که در مشتری دائمی دارد

معایب شغل قنادی

  • ساعات کار طولانی

مواقعی از سال به‌خصوص نوروز، دوره کاری صنف قنادی است و فشار کار زیادی روی کارکنان این شغل وارد می‌شود.

  • استرس کاری زیاد

دقت زیاد در پخت شیرینی و کیک، کنترل کیفیت دقیق و استفاده از مواد اولیه سالم و تازه و البته به موقع آماده کردن سفارش‌ها، استرس زیادی برای قنادان به همراه دارد.

  • سرمایه اولیه زیاد

راه‌اندازی کسب‌وکار شیرینی‌پزی به سرمایه اولیه تقریباً زیادی نیاز دارد. البته این سرمایه شهربه‌شهر و منطقه‌به‌منطقه متفاوت است. همچنین همان‌طور که اشاره شد، حاشیه سود زیاد این شغل، بازگشت سرمایه را تا حد زیادی تضمین می‌کند.

  • شغل نامطمئن

قنادی هم مثل سایر مشاغل آزاد، ریسک‌های خود را دارد و امکان ازدست‌دادن مشتریان، پایین‌آمدن کیفیت و … آینده کاری شاغلان این حرفه را تهدید می‌کند.

  • نوسان قیمت مواد اولیه

نوسانات قیمت مواد اولیه (عموماً افزایش قیمت)، تأثیر مستقیمی بر کیفیت و قیمت محصولات دارد. زیادشدن قیمت مواد اولیه برابر است با زیادشدن قیمت محصول و در نتیجه، کاهش مشتریان.

  • تأثیرپذیری از ایام سال و مناسبت‌ها

با اینکه عید نوروز و سایر جشن‌ها باعث رونق این حرفه می‌شود، اما ایامی مثل محرم و صفر باعث افت شدید تقاضا برای محصولات شیرینی‌پزی‌ها می‌شود.

۴- چه مهارت‌هایی برای شیرینی پزی لازم است؟

خلاقیت یکی از مهارت‌های اساسی برای شیرینی پزی است

راه‌اندازی و اداره‌کردن یک مغازه قنادی نیاز به دوره‌های حرفه‌ای شیرینی‌پزی و کیک‌پزی دارد. این دوره‌ها را هم می‌توان در آموزشگاه‌ها گذراند و هم در رشته‌های مرتبط دانشگاهی تحصیل کرد.

جدا از توانایی‌های فنی، یک قناد باید مهارت‌های زیر را هم داشته باشد:

  • توانایی اداره کردن فروشگاه و کارگاه شیرینی‌پزی؛
  • شناخت کامل مواد اولیه لازم در پخت شیرینی، کیک و سایر محصولات مرتبط؛
  • مسئولیت‌پذیری؛
  • خلاقیت در خلق طعم‌های جدید شیرینی؛
  • توانایی انجام کار گروهی؛
  • تمیزی، نظافت و رعایت موارد بهداشتی؛
  • کار کردن با سرعت زیاد؛
  • چینش جذاب شیرینی در ویترین.

۵- چه موقعیت‌های شغلی برای قنادی وجود دارد؟

با وجود همه مزایای شغل قنادی ، چه موقعیت‌هایی برای این حرفه وجود دارد؟

یکی از مزایای شغل قنادی تنوع موقعیت‌ها برای کار است. یک قناد می‌‌تواند علاوه بر راه‌اندازی شیرینی‌پزی خود یا کار کردن در یک قنادی، در هتل‌ها و رستوران‌ها هم مشغول به کار شود. همچنین کارخانه‌ها و شرکت‌های غذایی هم موقعیت‌های خوبی برای این شغل محسوب می‌شوند. راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار خانگی شیرینی‌پزی و فروش محصولات به‌صورت آنلاین هم از دیگر موقعیت‌های کاری برای قنادان است. در کنار اینها، می‌توان از داشتن تجربه و دانش قنادی در تولید و فروش مواد اولیه برای سایر شیرینی‌پزان استفاده کرد.

۶- آیا با شغل قنادی می‌توان مهاجرت کرد؟

قنادی و شیرینی‌پزی مختص ایران نیست و در همه جای جهان رواج دارد. قنادی در بسیاری از کشورها شغل پرطرفداری است. کشورهایی مثل کانادا، ترکیه، آلمان و بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر امکان مهاجرت قنادان را با خرید، اجاره کردن یا راه‌اندازی یک کسب‌وکار شیرینی‌پزی فراهم کرده‌ است.

بهترین روش برای مهاجرت از طریق قنادی، دریافت یک پیشنهاد شغلی (Job Offer) از سوی یک کارفرمای خارجی است. این کارفرما می‌تواند یک شیرینی‌پزی خارجی، هتل یا رستوران باشد. برای اینکه بتوان با هر یک از راه‌های فوق مهاجرت کرد، گذراندن دوره‌های معتبر داخلی یا بین‌المللی و دریافت گواهینامه و توصیه‌نامه‌ها الزامی است. همچنین توانایی و مهارت فرد باید در حد استاندارهای بین‌المللی باشد.

۷- بیمه و مزایای شغل قنادی به چه صورت است؟

بیمه و مزایای شغل قنادی مشابه تمام مشاغل آزاد است

شیرینی‌پزی جزء مشاغل آزاد محسوب می‌شود و شرایط بیمه آن در زیرمجموعه بیمه مشاغل آزاد تأمین اجتماعی قرار می‌گیرد. این بیمه، بیمه‌ای اختیاری است و کارفرما می‌تواند هر زمان که می‌خواهد، قرارداد خود را لغو کند. این نوع بیمه، اکثر مزایای بیمه اجباری تأمین اجتماعی، مانند درمان، بازنشستگی و ازکارافتادگی را در اختیار بیمه‌شده قرار می‌دهد.

۸- راه‌اندازی قنادی چه مراحلی دارد و به چه مدارکی نیاز است؟

اولین قدم برای شروع کار و راه‌اندازی یک قنادی، گرفتن جواز کسب است که از سوی اتحادیه اصناف قنادی، شیرینی و کافه قنادی صادر می‌شود. این اتحادیه جواز کسب را برای مشاغل مرتبط زیر صادر می‌کند:

  • قناد؛
  • کارگاه تولید شیرینی؛
  • کافه قنادی؛
  • شیرینی‌فروشی به‌صورت سرد فروشی؛
  • پخت پیراشکی و سوخاری؛
  • پخت زولبیا، بامیه و گوشفیل؛
  • پخت کیک یزدی؛
  • پخت سوهان؛
  • تولید پشمک؛
  • فروش مواد و لوازم قنادی و تزئینات سفره عقد؛
  • تولید کاکائو، شکلات، کاک، یوخه سوخاری، گز، نوقا، قطاب سازی، کلوچه و آریس.

راه‌اندازی یک قنادی، نیازمند گرفتن جواز کسب است که از سوی اتحادیه اصناف قنادی، شیرینی و کافه قنادی صادر می‌شود

همچنین این اتحادیه برای محل کسب‌و‌کار، ابزار و وسایل و به‌طورکلی محیط کار، شرایط زیر را الزامی کرده است:

  • حداقل مساحت لازم برای شیرینی‌پزی ۴۰ متر و برای قنادی ۱۸متر مربع است؛
  • کلیه تجهیزات و لوازمی که در واحد صنفی به کار برده می‌شود، باید بر اساس عرف اتحادیه باشد؛
  • رعایت تمامی نکات بهداشتی در واحد صنفی باید به‌صورت جزء‌به‌جزء باشد؛
  • فردی که برای دریافت جواز کسب اقدام می‌کند، باید معاینات پزشکی لازم را برای کسب صلاحیت جسمی انجام دهد و کارت آن را هم دریافت کند.

(مراحل کامل دریافت جواز کسب و مدارک مورد نیاز را می‌توانید در سامانه ایرانیان اصناف به آدرس samanehha.com بررسی کنید.)

جمع‌بندی مزایای شغل قنادی و معایب آن

شغل قنادی به عنوان یکی از قدیمی‌ترین مشاغل جهان، همیشه توانسته خود را با تغییرات سازگار کند و جایگاه خود را در میان مردم حفظ کند. مفرح‌بودن، درآمد زیاد، دائمی‌بودن مشتریان و امکان راه‌اندازی کسب و کار با سرمایه‌ای معقول از مزایای این شغل است.

جدیدترین آگهی‌های استخدام قنادی را ببینید

شما در مورد شغل قنادی چه فکر می‌کنید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید و سؤالات و ابهامات خود را در بخش نظرات مطرح کنید. در بخش استخدام بلاگ دیوار، می‌توانید مطالب متنوع و کاملی در رابطه با اخبار استخدام و بازار کار بخوانید.


 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.