استخدام‌ نیروهای جدید سازمان نظام پرستاری در انتظار کسب مجوز

0

رئیس سازمان نظام پرستاری ایران می‌گوید که بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشورمان با کمبود ۱۰۰هزار نفری پرستارها مواجه هستند و باید هرچه زودتر اقداماتی برای استخدام پرستارهای جدید صورت بگیرد. محمد میرزابیگی همچنین گفته که چیزی حدود ۷۰ درصد از پست‌های سازمانی وزارت بهداشت هم‌اکنون خالی هستند و در صورت داشتن مجوز استخدامی از سازمان امور استخدامی کشور می‌توان با استخدام‌ نیروهای جدید سازمان نظام پرستاری و تبدیل وضعیت پرستاران این مشکل را حل کرد.


کمبود پرستار و بحران پاندمی

در ایران همیشه صحبت از کمبود نیرو وجود داشته؛ اغلب خدمات‌رسانی مطابق استانداردهای جهانی نیست و به دلیل مشکلات مالی یا زیرساختی دولت‌ها در جذب نیرو شاهد عدم تعادل میان نیروهای خدمات‌رسان و نیاز جامعه وجود داشته. این فاصله اما در عرصه خدمات بهداشتی و درمانی و به‌خصوص در زمانه همه‌گیری کرونا بیش از هروقت دیگری خودش را نشان داد. حجم بالای بیماران و امور بیمارستانی در یک بازه زمانی دوساله، در کنار شدت گرفتن مهاجرت پرستارها و پزشک‌ها در این سال‌ها موجب شده تا مدام شاهد اخباری از کمبود نیرو در این عرصه باشیم. حالا رئیس سازمان نظام پزشکی در یک نشست خبری که به مناسبت روز جهانی پرستار از مذاکرات با دولت برای استخدام‌ نیروهای جدید سازمان نظام پرستاری و حل مشکل کمبود نیرو سخن گفته است.

محمد میرزابیگی در این نشست خبری گفته که از لحاظ کادر درمان، در حال حاضر با استانداردهای جهانی فاصله زیادی داریم. آنچنان که استانداردهای جهانی تعریف می‌کند به‌ازای هر ۱۰۰۰ نفر باید ۴ پرستار در مراکز درمانی مشغول به کار باشند. این در حالی است که این آمار در برخی کشورها که استانداردهای بهتری در زمینه خدمات درمانی دارند بسیار بالاتر است و به‌ازای هر تخت بیمارستانی، ۶ پرستار مشغول به کار هستند.

آزمون استخدامی وزارت بهداشت | آیا مجوز استخدام ۱۰۰ هزار نیرو صادر می‌شود؟

برگزاری چندین دوره آزمون استخدامی پرستاران تا پایان سال ۱۴۰۱

آنچنان که رئیس سازمان نظام پرستاری می‌گوید، این آمار در ایران معادل ۲.۵ پرستار برای هر تخت بیمارستانی تعریف شده که در واقعیت، با توجه به موج مهاجرت‌های ناشی از مسائل اقتصادی و کرونا، به عدد ۱ یا ۱.۲ پرستار برای هر تخت رسیده است. همین کنار هم گذاشتن ساده اعداد و ارقام هم نشان می‌دهد که وضعیت ایران در این زمینه اصلاً مطلوب نیست و باید هرچه زودتر نیروی جدید به بدنه کادر درمانی کشور تزریق شود. آنچنان که رئیس سازمان نظام پرستاری می‌گوید، مذاکراتی برای انجام این اتفاق صورت گرفته است. میرزابیگی می‌گوید:

«همین روزها گفت‌وگوهای زیادی با سازمان امور استخدامی، دفتر ریاست جمهوری و… داشتم و از ۲۹ مکاتبه ما با ریاست جمهوری بیش از ۱۹ مکاتبه درباره استخدام نیروی انسانی بوده است.»

تبدیل وضعیت پرستارها؛ یک راه‌حل در دسترس

پاسخ به این سؤال که نیروهای جدید از کجا تأمین شود، چندان سخت نیست. در حال حاضر، گروه زیادی از پرستارها در ایران و در مراکز خدماتی و در قالب نیروها شرکتی، طرحی و غیررسمی در حال خدمت هستند. در صورت موافقت سازمان امور استخدامی، می‌توان زمینه جذب این نیروها را در مراکز خدمات درمانی فراهم آورد. به‌این‌ترتیب هم می‌توان کمبود نیروها را جبران کرد و هم اینکه به معیشت این گروه از پرستارها سروسامانی داد.

رئیس سازمان نظام پرستاری در بخش دیگری از حرف‌هایش به این مسئله اشاره می‌کند و تبدیل وضعیت این پرستارها را یک امر ضروری می‌داند. محمد میرزابیگی می‌گوید که در حال حاضر با پرستارها مانند کارگرهای فصلی برخورد می‌شود که اصلاً مطلوب نیست. او می‌گوید:

«الآن به لحاظ استاندارد نیروی انسانی دچار مشکل و کمبود هستیم. ۷۰ درصد پست‌های سازمانی وزارت بهداشت خالی است و این یعنی تعداد زیادی از نیروها شرکتی، طرحی و غیررسمی است و می‌تواند اگر مجوزی از سازمان امور استخدامی داشته باشد، این افراد را تبدیل وضعیت کند و با پرستاران مانند کارگر فصلی برخورد نکنند. لذا خیلی محکم این خواهش را از دانشگاه‌های علوم پزشکی داریم که با این جوانان مراعات کنند تا مجوزهای استخدامی بیاید.»

میرزا بیگی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به‌صراحت اعلام می‌کند که در حال حاضر با کمبود ۱۰۰هزار نفری پرستار در کشور مواجه هستیم که باید آن را جبران کنیم. فرسودگی نیروها در جریان پاندمی و همچنین مهاجرت یا دست از کار کشیدن آنها به دلیل شرایط سخت کرونایی از مهم‌ترین دلایلی است که بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را با کمبود نیرو مواجه کرده است.

۶ سوال مهم که باید پیش از انتخاب شغل پرستاری سالمند از خود بپرسید

با انواع شغل های شیفت شب آشنا شوید

برگزاری آزمون استخدامی سازمان تامین اجتماعی با افزایش ضریب جذب نیروهای بومی

استخدام ملی منطقه ای ۱۰۰۰ نفر در سازمان تامین اجتماعی


 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.