تاثیرگذارترین قانون در حرفه وکالت، به دولت ابلاغ شد!

0

سرانجام ماراتن بزرگ تصویب قانون «تسهیل صدور مجوزها» به خط پایان رسید و مجلس استفساریه برخی موارد بحث‌برانگیز این آزمون را به دولت ابلاغ کرد.

این قانون یکی از تاثیرگذارترین قوانین در حرفه وکالت و سردفتری است و بازار کار این دو حرفه را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد.

اگرچه قانون «تسهیل صدور مجوزها» پیش‌تر در مجلس تصویب شده بود اما یک اختلاف نظر شدید در زمینه تفسیر معیار پذیرش در آزمون وکالت و سردفتری کار را به بررسی جدید در مجلس رساند. نهایتا هفته گذشته سخنگوی شورای نگهبان از تایید طرح استفساریه قانون تسهیل صدور مجوزها در این شورای خبر داد.

هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، ۹ شهریور ماه در حساب توییتر خود اعلام کرد:

«طرح دوفوریتی استفساریه مواد (۳)، (۴) و (۵) قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار در جلسه امروز (چهارشنبه نهم شهریور ماه ۱۴۰۱) شورای نگهبان بررسی و خلاف موازین شرع و قانون‌اساسی شناخته نشد.»

یک هفته بعد هم رئیس مجلس شورای اسلامی این استفساریه را به دولت ابلاغ کرد.
دو مصوبه مجلس، از جمله قانون استفساریه برخی مواد قانون تسهیل صدور مجوزها را به دولت ابلاغ کرد. بر اساس مصوبه دوم شهریور ماه مجلس، نمره تراز، معیار تعیین حد نصاب پذیرش آزمون‌های سردفتری، کارشناسی رسمی و وکالت قرار می‌گیرد.

مجلس در مصوبه‌اش اعلام کرد که منظور از امتیاز میانگین نمرات در قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب‌وکار، میانگین وزنی نمرات تراز شده‌ای است که سازمان سنجش در شاخص‌های آماری آزمون سراسری اعمال می‌کند.

قانون «تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار» چه می‌گوید؟

قانون «تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار» به عنوان بحث‌برانگیزترین مصوبه تأیید شده مجلس یازدهم، در ۵ ماده و ۱۶ تبصره به دنبال حذف موانع زائد از سر راه متقاضیان کسب و کار در سطح کشور است.

یکی از مهم‌ترین بخش‌های قانون «تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار»، مواد ۳، ۴ و ۵ این قانون است که شرایط دریافت پروانه وکالت دادگستری، سردفتری اسناد رسمی و کارشناسی رسمی دادگستری را تسهیل می‌کند و تلاش می‌کند تا انحصارهای موجود در این حوزه‌ها را رفع کند.

بر اساس این مواد، کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضائیه، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و کانون سردفتران و دفتریاران موظفند هر ساله با برگزاری آزمون از طریق سازمان سنجش آموزش کشور، زمینه جذب داوطلبان این مشاغل را فراهم کنند و «داوطلبانی که حداقل ۷۰ درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد (۱%) حائزان بالاترین امتیاز را کسب کرده‌اند، به عنوان پذیرفته شده، جهت طی مراحل مقتضی به مرجع صدور مجوز مربوط معرفی می‌شوند».

تاثیر استفساریه مجلس بر نتایج آزمون فوق‌العاده مجلس

تصویب قانون «تسهیل صدور مجوزها» تاثیر مستقیمی بر سرنوشت داوطلبان آزمون وکالت امسال دارد. چندی پیش معاون اول قوه قضائیه به مرکز وکلا دستور داده بود که نتایج آزمون وکالت سال ۱۴۰۱ را پس از ابلاغ استفساریه مجلس اصلاح و منتشر کنند. اکنون با ابلاغ این استفساریه از سوی مجلس به دولت باید منتظر اعمال تغییرات حاصل از این استفساریه در نتایج آزمون‌ها باشیم.

رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه در این زمینه گفت:

«بر این اساس و پس از اینکه پاسخ استفساریه مجلس از سوی رئیس‌جمهور ابلاغ و در روزنامه رسمی کشور منتشر شود، باقی افرادی که با ملاک قرار گرفتن نمره تراز، حائز قبولی در آزمون می‌شوند، جزو پذیرفته‌شدگان آزمون فوق‌العاده وکالت محسوب خواهند شد.»


انواع آگهی مشاغل را در بلاگ دیوار ببینید

***

اخبار استخدام را در بلاگ دیوار بخوانید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.